Jaderné zbrojení: skandální pokrytectví na pokračování

Země nepracují na tom, aby zabránily jaderné katastrofě. Pracují na udržení anebo vylepšení svého geopolitického postavení... Nikdo nechce bombu, aby ji svrhnul na někoho jiného.
Počet zobrazení: 1110
wallerstein.jpg
Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
02. júl 2012, 07:38

"Země nepracují na tom, aby zabránily jaderné katastrofě. Pracují na udržení anebo vylepšení svého geopolitického postavení... Nikdo nechce bombu, aby ji svrhnul na někoho jiného. Každý ji chce mít, aby na něj nějakou neshodil někdo jiný." IMMANUEL WALLERSTEIN

**************************

Neviem o akom pokrytectve sa v titulku píše? Pretože vlastnenie dostatočného jaderného arzenálu a jeho nosičov znamená štátnu zvrchovanosť! Od čias ako sa po Vanunovej kauze svet dozvedel, že Izrael má jadrové zbrane, tak si žiadna krajina nedovolila priamo zaútočiť na Izrael a vytlačiť Židov do mora! Hoci dovtedy bolo niekoško vojen vyprovokovaných zo strany Arabov!

Ako sa Čína a Severná Kórea jadrovo vyzbrojili, si nik /ani s "rezolúciou OSN" (ovladaných USA)/ nedovolil napadnúť Severnú Koreu! Ak by jadrové zbrane mal Husajn, alebo Kaddáfi, či Srbsko, tak by neboli tri vojny vyprovokované USA!

Takže konštatovanie:" Nikdo nechce bombu, aby ji svrhnul na někoho jiného. Každý ji chce mít, aby na něj nějakou neshodil někdo jiný." - je správne, ak sa má zachovať mier a štátna zvrchovanosť, či vlastné spoločenské zriadenie!

Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
02. júl 2012, 09:47
Je to pravda, je to tak. Ale je to veľmi deprimujúca pravda. Za každý dosiahnutý vedecký a technický pokrok platí ľudský živočíšny druh stratou svojej bývalej (ak bola) bezpečnosti a musí sa chrániť rozvojom ďalšieho potenciálneho ohrozenia. Nemám právo byť preto Smutný?
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
03. júl 2012, 10:44
Celý článok je na: Britské listy 3.7.2012. Pokrytectvo je v tom, ako o veci hovoria politici, kým pravda je naozaj taká, ako ju opisuje Wallerstein. Ani jeden politik tú pravdu takto nepomenoval

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984