Ak môžete, podporte Slovo!

Milí priatelia, čitatelia, spolupracovníci a priaznivci na FB, nový rok sme, tvorcovia Slova a s nami aj vy, privítali na prahu krachu. Doterajší prevádzkovateľ portálu Slovo svoje pôsobenie v tejto oblasti ukončil. To bol dôvod, prečo bol portál noveslovo.sk od 1. januára dočasne odstavený. Našťastie nie nadlho, ale aj to nás mrzí.
Počet zobrazení: 2709
slovo newx.jpg


Od prvého vydania Nového slova v povstaleckých dňoch roku 1944 je to už takmer desiaty raz, čo nám hrozí zánik. Doteraz sa vždy Nové slovo a potom Slovo dokázalo postaviť na nohy. Nemáme za sebou ani sponzorov, ani politickú stranu, nemáme za sebou priateľov goríl, ani bohatých strýčkov. Žijeme v nepriaznivom prostredí, ktoré nepraje slobodným názorom slobodných ľudí, vymykajúcim sa súčasnému mainstreamu. A predsa sme odhodlaní vo vydávaní Slova pokračovať. Vieme, že Slovo má svojich pravidelných čitateľov (za rok 2011 to bolo 146-tisíc unikátnych návštevníkov a viac ako milión zobrazených stránok).

Novým vydavateľom internetového Slova je občianske združenie Klub Nového slova, ktoré môže získať prostriedky len z členského (tie idú na činnosť klubu) a z darov čitateľov a priaznivcov Slova. V mnohých západných krajinách je financovanie médií verejnej služby svojpomocou bežné. Okrem iného zabezpečuje skutočnú nezávislosť týchto médií a zaručuje, že žijú iba zo záujmu svojich čitateľov.

Vážení čitatelia a priaznivci Slova, podporte vydávanie Slova! Akákoľvek pomoc je vítaná! Číslo účtu, na ktoré môžete poslať svoj finančný dar na činnosť Slova, je:

            2624852008/1100, variabilný symbol 52525.

Samozrejme, finančný dar môžete poskytnúť aj osobne, napríklad na stretnutí Klubu NS.

Všetky získané prostriedky budú použité na financovanie fungovania portálu a personálneho zabezpečenia redakcie.

Zoznam priaznivcov spolu s čiastkou, ktorú sa rozhodli venovať na činnosť Slova, podľa želania uverejníme, alebo zachováme v anonymite.

Sme s Vami, buďte s nami. 

Doc. PhDr. Jozef Lysý, CSc, predseda Klubu NS
PhDr. Emil Polák, editor Slova

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
20. január 2012, 08:07
Zachovajme posledný /alebo že by jeden z posledných?/ ostrovčekov kritického myslenia a možno aj zmyslu pre solidaritu
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
20. január 2012, 08:56
akcia zvana "piano" zabranila sirsim vrstvam internetovych abonentov podielat sa na diskusiach niektorych serverov, ktore opozicne nazory nemaju prilis v laske. ako priklad by som spomenul napriklad znamu webovu stranku americkeho vlastenca Stefana Hriba, kde tymto sposobom doslova odstrihli tych, ktori im svojimi nazormi davali najavo, ze ich 4% nazory nie su jedinymi moznymi. skoda - ja osobne som tam kedysi prispieval velmi rad a s velkou chutou... piano si zaviedli aj smetiari, co logicky vyplyva z ich svetoorientacie. horsie je, ze piano spolu s dalsimi divnymi obstrukciami zaviedli aj na tradicnom slovenskom denniku, ktorym je internetova verzia dennika Pravda s majitelom, ktory sa udajne schovava za spolocnost Florena a jej majitela Karola Biermanna. tlacena podoba dennika Pravda patri k tym lepsim na medialnom trhu, co ale neplati o internetovej verzii, kde dalej funguju stare struktury z obdobia, kedy dennik skrze anglickeho majitela ovladali nasi juzni susedia, ktori na na nom zaviedli tvrdu "demokraticku" cenzuru... chcem aj tymto sposobom upozornit na to, ze 15.1.2012 tam doslo k hromadnemu zablokovaniu 15tich diskuterov, ktorych nazory s vynimkou jedneho (ukecaneho kontraproduktivneho kaplana) neboli mainstreamove, ktori v svojich nazoroch vychadzali z toho, co okolo seba vidia a pocuju. paradoxom je, ze vsetci patria k strednej a starsej strednej generacii, ktori na vlastne videnie veci maju svoje pravo. ako perlicku uvediem, ze pred casom (este za byvaleho anglickeho vlastnika Perexu) dokonca vymazali a zablokovali jednu slusnu pani diskuterku, ktorou ako som sa neskor dozvedel, bola 82 rocna bratislavcanka... v nasom dnesnom svete plneho roznych zverov sa stava vlastny nazor nezelatelnym. preto si treba vazit nezavisly priestor ktory ponuka Nove Slovo a pri svojej najblizsej ceste do banky ho podporim aj po financnej stranke...
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
20. január 2012, 08:59
Lavicova strana s takmer 50% podporou verejnosti necha padnut jedine lavicove medium s takmer 70 ročnou tradiciou? 62 poslancov v NR 62 asistentov,6 zupanov desiatky primatorov stovky starostov ,tisice poslancov mestskych a obecnch zastupitelstiev neuzivi jediny internetovy portal? Hladajte peniaze tam kde su.Oslovte postupne vsetkych menovite a zverejnite kto kolko prispel.Nech lavicovost laviciarov zaziari na webe.Nech sa ukaze sila lavice.A Slovo urcite vyjde aj printovo.Zobrave Slovo pred volbami je pre lavicu nedostojne az urazajuce.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 10:15
Pre Chativ Alkov...Zasa niekto kto nic nepochopil.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 10:22
Ved kde by si uverejňoval svoje sentencie? :-)
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 10:47
ma stat na rohu ulice s klobukom v ruke.Ak tu je nieco na pochopenie tak napis co? Ak mas guraž.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 11:08
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 11:38
Máte pravdu, všetci tí, ktorých ste spomenuli, by mali prispieť na záchranu tohoto média.Potom ešte aj veľa iných, na ktorých ste si nespomenuli.Verím tomu, že ak ich redakcia osloví, aj tak urobia. Možno ani nevedia, v akej situácii sa "Slovo" nachádza. A tak teda, ako vtipne poznamenal pán Milan Antal - Nefrflite a prispejte.Ja pôjdem na Poštu v Pondelok doobeda. Aj keď som už na dôchodku, osud tohoto média mi nie je ľahostajný.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 11:58
Slovo ani jeho zakladatelia si to nezasluzia aby zilo na ukor korky odtrhnutrej od us dochodcu.To radsej nech padne.Stalo by sa antisocialne ak by parazitovalo na tych ,pre podporu ktorych vzniklo.Dajte sancu tym ,ktori su za jeho stav zodpovedni.Emil uz si viaze kravatu aby navstivil Roba . Nemam pravdu?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 12:13

Nezartujte.Fico o tom vie? Lavicova strana s takmer 50% podporou verejnosti necha padnut jedine lavicove medium s takmer 70 ročnou tradiciou? 62 poslancov v NR 62 asistentov,6 zupanov desiatky primatorov,... Oslovte postupne vsetkych menovite a zverejnite kto kolko prispel.Nech lavicovost laviciarov zaziari na webe.Nech sa ukaze sila lavice.A Slovo urcite vyjde aj printovo.Zobrave Slovo pred volbami je pre lavicu nedostojne az urazajuce. Chatyv Alkov

*************************

Chatyv Alkov zaťal do živého. Až na to, že nie som si až tak istá, či je Smer ľavicová strana?

Ak Smer nie je ľavicová strana, tak nechá padnúť Nové slovo.

Potom sa ukáže že Smer-SD stojí na šiestich super stabilných pilieroch: egoizmus, klientelizmus, nepotizmus (rodinkárstvo), korupcia, oportunizmus a lakomstvo.

Čo tak v rámci splnenia predvolebného programu zdaniť 5% straníckou daňou (zo straníckych dividend) byrokratov zo Smeru zarábajúcich viac ako 33.000 eur ročne a peňazí bude dosť aj na printový časopis. Treba začať od seba, resp. od vlastných milionárov

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 12:26
Aj ja verim Smeru,ze mu nie je osud Slova lahostajny.Alebo si zmenil nazor?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 12:27
chaosenie Vase kazdodenne, ale aspon sa clovek zasmeje...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 12:34
je polovicou odpovede. SMER nic neprivatizoval, nema obchodne spolocnosti na Bahamach cez ktore idu milionove provizie za privatizaciu, ako je to u inych politickych subjektov. nepochybuj o tom, ze individualne prispeju mnohi z clenov a sympatizantov...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 12:38

"Zachovajme posledný /alebo že by jeden z posledných?/ ostrovčekov kritického myslenia a možno aj zmyslu pre solidaritu Alena Knoppová "

*************************

Skúste kritický myslieť a editor vám dá obratom vyžrať. Uvediem príklad:

"Načo sa im do toho - niektorí - vôbec miešate? Opäť sa raz zapájam do diskusie v snahe niektorých z Vás - napríklad Ingu - znechutiť. Bolo by dobre, keby chodila špiniť do iného hniezda." Emil Polák"

A to nepíšem žiadne neslušné, či off-topic príspevky, ale len nekonformné, non main streamové, hoci ľavičiarske.

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 13:06
moze zobracky klobuk zavesit na klinec.Zverejni zoznam darcov zo Smeru a my oddani laviciari mu spolocne podakujeme 10.MARCA. Suhlas?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 13:43
nie kazdemu vyhovuje strana SMER, su aj ine moznosti, napriklad strana Nory Mojsejovej, alebo gorilia SDKU, alebo talibanci KDH, homostrana SaS, alebo gasparkovia vydavajuci sa za obycajnych ludi ktori maju volebne sidlo na najdrahsej ulici v Bratislave, alebo OKS - rodna strana jednej nasej konfrontacnej diskusnej kolegyne a ine, rad ti poradim a uplne lavicovo nezistne...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
20. január 2012, 14:34
ze nam i sebe zachrani Slovo ? Azda si len nemyslis, ze u Mojsejovej su nase sance vacsie ? Neunahli sa .Ver Smeru! On zachrani Slovo .My volime Smer ! Suhlas?
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
23. január 2012, 05:28
Je neuveriteľné, koľko zloby a nenávisti vyvolala obyčajná, ľudská prosba o pomoc. Verím, že ľudia od kultúry sa nedajú výpadmi provokatérov odradiť. S presvedčením podporím výzvu Slova, ktoré prináša na svojich stránkach v širokom spektre aj kultúru. Som presvedčená, že tak urobia mnohí. prida
Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
23. január 2012, 06:47
poslal som percento z prijmu a som ochotný dať si tvalý príkaz, nie je podstaná suma,Česi si postavili Národné divadlo dvakrát zo šestákových zbierok. Prosím !!! nechaje si tieto žabomyšie spory a kvázi intelektuálne predvázhanie sa do iných periodík. Osud SLOVA je príliš vážnou vecou na to, aby čitateľov znechucovali pisálkovia, ktorí majú jediný správny názor o čomkolvek.
Obrázok používateľa Anonymný
#6
(neuvedené)
23. január 2012, 16:46
"Žijeme v nepriaznivom prostredí, ktoré nepraje slobodným názorom slobodných ľudí, vymykajúcim sa súčasnému mainstreamu." prosim vas, v ktorom obdobi od roku 1944 bola sloboda slova garantovana menej, ako za posledne roky? prosim vas, rozumiem emociam a zapalu pre vec, ale napisat toto? kde je nejaky zmysel pre racio, objektivitu a mieru ? v roku 1944 by ste za nazory odporujuce rezimu dostali bez debaty gulku do tyla za najblizsim stromom, v 50-tych rokoch este kludne povraz, potom dlho dlho kludne basu a az teraz si mozme pisat kludne co chceme, coho je dokaz Nove Slovo, Sme, Pravda, alebo aj Vestica ci ine periodika ;)

Stránky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984