VIDEO: Krvavý zásah proti pokojným demonštrantom

Pozrite si autentický záznam krvavého zásahu španielskej polície. Zásah nariadili miestne úrady. Asi 200  demonštrantov tam totiž rozložilo stanový tábor a protestovalo proti dopadom hospodárskej krízy na život bežných ľudí. Úrady tvrdia, že chceli len vyčistiť námestie. A vraj to malo súvis aj s  oslavami po očakávanom víťazstva FC Barcelona vo futbalovej Lige majstrov.
Počet zobrazení: 1392
krvavy_zasah_spanielskej_policie.jpg

Takéto protesty sa však za posledných 12 dní udiali na viacerých námestiach po celom Španielsku. Nikde inde miestne úrady nenariadili takýto policajný zásah. Protestujúcich v Barcelone pritom prišli podporiť tisíce ďalších demonštrantov, ktorí zablokovali ulice idúce z námestia. Pri policajnom zásahu bolo zranených asi 100 ľudí, dvoch zatkli.

Na videu vidieť, že zásah proti „kempujúcim“ spôsobil viacerým ľuďom krvavé zranenia. Úrady tvrdia, že im išlo en o vyčistenie námestia a demonštranti bránili čistiacim autám. Okrem toho sa vraj báli, že by mohlo dôjsť k násilným stretom medzi protestujúcimi a oslavujúcimi fanúšikmi FC Barcelona v sobotu v noci. Policajný zásah vyvolal protesty po celom Španielsku, podľa britského denníka Guardian však naopak úrady tvrdia, že sú pod tlakom po celom Španielsku najmä zo strany obchodníkov, aby tábory demonštrantov odstraňovali.



Zdroj: youtube.com/jsalvia

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
30. máj 2011, 10:23
uz nenapisu MAME HOLE RUCE...uz pisu s l o b o d n e co im prikazu.
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
11. jún 2011, 08:54
chybaju vyhlasenia, Demesa, Sebeja a podobnych smradov, ktori si otvarali uplatne tlamy, ked boli protesty nimi zaplatenymi demonstrantami v Bielorusku. a podotykam, ze v Bielorusku "demonstranti" zapalovali auta, rozbijali vyklady, napadali policajtov. Ale zrejme v Spanielsku mali policajti demokraticke obusky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984