Prvý reprezentačný ples SLOVA očami Petra Procházku

Kadekto by si myslel, že ples načasovaný na výročie "Víťazného februára" je nemiestnou provokáciou. Voľba na tento dátum však padla celkom neúmyselne: jednoducho to bol jediný voľný termín v bratislavskom Hoteli Kyjev.
Počet zobrazení: 1088

Kadekto by si myslel, že ples načasovaný na výročie "Víťazného februára" je nemiestnou provokáciou. Voľba na tento dátum však padla celkom neúmyselne: jednoducho to bol jediný voľný termín v bratislavskom Hoteli Kyjev. A tak sa napokon z núdze zrodila celkom vydarená recesia, ktorú svojou účasťou poctili nielen predstavitelia štyroch parlamentných politických strán, ale aj (a predovšetkým) takmer 250 "normálnych" hostí. Ples dostal dokonca takmer medzinárodný rozmer, keď naň zavítali priatelia z Česka: politológ Oskar Krejčí, poslanec za ČSSD a bývalý minister zdravotníctva Ivan David a veľvyslanec SR v ČR Jozef Stank. A keďže sa podarilo vyzbierať aj nejaký ten groš pre osobitnú školu a materskú školu v Senici, organizátori plesu mohli byť nadmieru spokojní. Dovidenia pri druhom, ešte vydarenejšom plese týždenníka SLOVO!

Výročnú cenu týždenníka SLOVO Zlaté pero 2000 získal český politológ Oskar Krejčí za výnimočné analytické články hľadajúce novú identitu ľavice a objasňujúce prevratné udalosti roku 1989. Pri príležitostí prvého výročia znovuvydávania SLOVA ju odovzdali riaditeľ spoločnosti Nové slovo, s. r. o. Martin Borguľa (prvý sprava) a šéfredaktor Eduard Chmelár.

Predseda Smeru Robert Fico a predseda SDĽ Jozef Migaš neboli veľmi nadšení, keď ich zachytil objektív fotoreportéra. Ktovie, o čom si hrkútali?

Najsilnejší muž Slovenska prezývaný Chobot dokázal s ostrým hrotom kopije potlačiť aj takéhoto „drobčeka“, akým je 130-kilogramový minister pôdohospodárstva Pavel Koncoš.

Stretnutie starých priateľov: zľava predseda Zahraničného výboru NR SR Peter Weiss s manželkou, organizátor plesu Peter Juza, Oskar Krejčí a bývalý český minister zdravotníctva Ivan David.

Šéfovi parlamentu Jozefovi Migašovi sa podaril husársky kúsok: po hodinách prehovárania dotiahol na tanečný parket čerstvého držiteľa Zlatého pera Oskara Krejčího.

Podpredseda vlády Ľubomír Fogaš (na snímke s manželkou) je vynikajúci tanečník, no na plese pôsobil nenápadne.

Kým manželka majiteľa SIPOXU Diana Dubovská sa príjemne zabávala, Jozef Majský nestratil ani minútu na prerokovanie svojich záležitostí. Kto sa orientuje v aktuálnom verejnom dianí, môže si ľahko domyslieť, o čom sa rozprávali s generálnym prokurátorom Milanom Hanzelom.

Veľmi milou súčasťou plesu boli spontánne sa zabávajúci vozíčkari, ktorým SLOVO na podujatie venovalo špeciálnu zľavu.

Jedným úderom kladiva rozbili na hrudi najsilnejšieho muža tejto krajiny ťažký betónový kváder. Podaktorí sa pri tomto kúsku s hrôzou odvracali. Pravda, Chobot vyšiel z tejto skúšky bez škrabanca, hoci ležal na rozbitom skle.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984