Pozrite si film a diskusiu

Slovenská televízia odvysiela 8. januára o 20.30 kontaktnú diskusnú reláciu Téma, ktorá bude venovaná problematike rasizmu. V štúdiu budú diskutovať Ladislav Ďurkovič, koordinátor iniciatívy Ľudia proti rasizmu, Tatiana Arbe z organizácie Zebra, právnik Ján Hrubala, viceprezident Policajného zboru SR Jaroslav Spišiak a riaditeľ trestného odboru Generálnej prokuratúry SR Ivan Segeš.
Počet zobrazení: 1523

Slovenská televízia odvysiela 8. januára o 20.30 kontaktnú diskusnú reláciu Téma, ktorá bude venovaná problematike rasizmu. V štúdiu budú diskutovať Ladislav Ďurkovič, koordinátor iniciatívy Ľudia proti rasizmu, Tatiana Arbe z organizácie Zebra, právnik Ján Hrubala, viceprezident Policajného zboru SR Jaroslav Spišiak a riaditeľ trestného odboru Generálnej prokuratúry SR Ivan Segeš. Budú prezentovať svoje názory a skúsenosti s týmto problémom a spoločne ho budú analyzovať, ako aj hľadať východiská na jeho riešenie. Do diskusie sa budete môcť zapojiť aj vy, ak svoje otázky zatelefonujete na čísla, ktoré sa budú priebežne objavovať na televíznej obrazovke počas vysielania.

Pred diskusiou si pozrite aj dokumentárny film Rizikový stupeň sfarbenia, ktorý prinesie svedectvá o prejavoch rasizmu prostredníctvom výpovedí piatich obetí, ktoré sa priamo stretli s prejavom rasizmu a intolerancie aj v podobe fyzického útoku. Okrem známeho speváka Ibrahima Maigu to bude dcéra Afričana, ktorý sa na Slovensku oženil, utečenec z Kambodže, Milan Daniel, obeť rasového útoku, a rómsky novinár Jozef Schön.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984