Anketa

Vzápätí po prednesení správy o stave republiky sme sa opýtali politikov na ich bezprostredné dojmy z vystúpenia prezidenta Rudolfa Schustera.
Počet zobrazení: 1143

Vzápätí po prednesení správy o stave republiky sme sa opýtali politikov na ich bezprostredné dojmy z vystúpenia prezidenta Rudolfa Schustera.

Jozef Migaš, predseda NR SR: Oceňujem vecný a aktuálny charakter správy v období, keď sa rokuje o zmene obsahu, štýlu vládnutia a zdynamizovaní práce koalície. Rudolf Schuster poukázal na vysokú nezamestnanosť, malú výkonnosť hospodárstva, nekoncepčný prístup vlády k reforme verejnej správy. Nevyhnutnosť ich riešenia je dlhodobo predmetom postoja SDĽ.

Roman Kováč, minister zdravotníctva: Prezident predniesol vlastný pohľad na najzávažnejšie problémy tak, ako si ich on vybral zo skutočnosti. Ja vidím priority trocha v inej polohe. Slovensko by si malo zachovať úctu k prezidentskému úradu, preto to nebudem komentovať.

Jozef Stank, minister obrany: Netrúfam si z prvého počutia urobiť zhodnotenie. Pokiaľ ide o náš rezort, prezident sa prihlásil k tomu, aby sa SR intenzívnejšie uchádzala o vstup do NATO. Je to v súlade s tým, čo robíme na ministerstve.

Béla Bugár, predseda SMK: Neberiem prezidentovi právo na kritiku, no po vypočutí správy by som mu poradil, aby si vymenil poradcov. Nebola to správa o stave republiky. Do prejavu vniesol žabomyšie vojny medzi parlamentom a vládou, medzi premiérom a hlavou štátu.

Pavol Hrušovský, predseda KDH: Som sklamaný, že sa práve parlamentná pôda využíva na vybavovanie si nedorozumení medzi najvyššími ústavnými činiteľmi. Prezident hovoril o konkrétnych problémoch, ktoré sa vládna koalícia pokúša riešiť. Skôr som čakal štátnický pohľad na ne.

Pavol Hamžík, predseda SOP: Mňa zaujala pasáž, ktorá jasne dokumentovala záujem prezidenta, aby pozitívny zahraničnopolitický vývoj, ktorý nastal za tejto vlády, pokračoval i po voľbách. Ekonomická stabilita, presadzovanie záujmov Slovenska a riešenie problémov občanov sú naozaj možné iba vtedy, ak sa v zásadných otázkach dosiahne zhoda medzi koalíciou a opozíciou.

Anna Malíková, predsedníčka SNS: Som rada, že sa prezident, hoci má spoločné korene so súčasnou koalíciou, vedel postaviť k problémom, ktoré vyrobila vláda za tri roky. Zarazili ma nevhodné reakcie koaličných poslancov i členov vlády, ktorí vo svojej bohorovnosti a arogancii zašli tak ďaleko, že sa správali neadekvátne.

Katarína Tóthová, poslankyňa za HZDS-ĽS: Prvý raz sa stalo, že prezident koncipoval vystúpenie z pohľadu občanov. To je správne, keďže dnes máme hlavu štátu priamo volenú. Uhol pohľadu bol kritický, lebo občania takto vnímajú pôsobenie súčasnej koalície. Nemilo ma prekvapili ironické úškľabky ministrov počas vystúpenia.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984