Najstaršie (nielen) ženské remeslo

Počet zobrazení: 3461

Keď médiá vykázali do autu bývalého podpredsedu Národnej rady SR Martina Glváča (Smer-SD) a ústavného sudcu Mojmíra Mamojku (nominanta Smeru-SD), posivený svedok predpokladal, že svoj orlí zrak teraz prenesú na Kočnerových komunikantov na najvyššej úrovni. Namiesto Borisa Kollára či Igora Matoviča si však vyhliadli Petru Krištúfkovú, čerstvo vymenovanú splnomocnenkyňu vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc. Urobili si z nej pästiarske vrece, aby sa v ringu nemuseli postaviť proti predsedovi parlamentu a premiérovi.

Pravdaže, médiá pred Borisom Kollárom zavše provokatívne zahopkajú ako Cassius Clay alias Muhammad Ali. Zato Igor Matovič je v súvislosti s Kočnerom čistý a nespochybniteľný, len prehnane veľkorysý k zafúľaným koaličným partnerom. „Toto je Matovičova hanba, Petra Krištúfková bude sedieť v jeho vláde.“ (pravda.sk, 19. 6. 2020) „Je preto otázne, prečo premiér Matovič neustále aj napriek tomu, že pozná tieto dostupné informácie, nekoná a Boris Kollár ešte neustále sedí na stoličke predsedu NR SR.“ (prehladsprav.sk, 20. 6. 2020) Dohováranie spriatelených médií zabralo. „Premiér Igor Matovič priznal, že pre kontakty, dnes už bývalej vládnej splnomocnenkyne Petry Krištúfkovej s Kočnerom, rokoval v nedeľu nielen s ňou, ale aj so šéfom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom.“ (aktuality.sk, 22. 6. 2020) Musela to byť scéna ako z Funèsa, keď si Matovič a Kollár lámali hlavy, čo s hriešnicou, ktorá – tiež! – komunikovala s Kočnerom! Alebo sa tí traja zabávali na nás? Premiér ju na začiatku kauzy síce podržal, ale nezachraňoval predovšetkým seba? „Podľa Igora Matoviča sudcom nad Petrou Krištúfkovou sú voliči a oni jej vyjadrili dôveru preferenčnými krúžkami.“ (dennikn.sk, 19. 6. 2020) Kto z politikov získal viac preferenčných krúžkov ako On? Kto je najčistejší? Žiada sa doložiť, že k  minulosti Krištúfkovej nebola zhovievavá ani predchádzajúca vládna garnitúra. „Opozičnú poslankyňu Petru Krištúfkovú parlament odvolal z Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Poslanci tak urobili na návrh podpredsedu SNS Andreja Hrnka, ktorému prekážajú Krištúfkovej niekdajšie kontakty na mafiu.“ (teraz.sk, 9. 5. 2018) Poslanec Ľubomír Galko sa pred hlasovaním chlapil, že „ak Petru Krištúfkovú skutočne odvolajú, SaS začne rokovania o tom, že sa všetci opoziční šéfovia parlamentných výborov vzdajú svojich postov.“ (trend,sk, 9. 5. 2018) SaS-ka sľubovala, sľubovala, odvolaná sa radovala...

Petra Krištúfková pod dohľadom Borisa Kollára hneď v nedeľu oznámila, že tentoraz odstupuje na vlastnú žiadosť, aby uchránila pred útokmi vládnu koalíciu, parlament, vládu, príslušné ministerstvo, rodnú stranu a najmä svoje deti. Ako matka-vlčica chránila všetkých, ale oni sa jej zriekli ako prašivej. V priamom prenose a pred očami dcér. Možno preto v závere tlačovky, na ktorej médiá omieľali jedno a to isté, nevydržala a utrúsila: „Nebavíme sa o tom, či som s niekým raňajkovala ako verejne činná osoba.“ Výčitka Sulíkovi, že ako predseda parlamentu sa radil s Kočnerom o voľbe generálneho prokurátora, z obrazovky už nezaznela. Takisto ani otázka na Matoviča, či to bol Kočner alebo nejaký iný vydriduch z podsvetia, kto mu nad kávičkou ponúkal 20 miliónov za pád vlády Ivety Radičovej. Akoby si poslankyňa pod rúškom zahryzla do jazyka, lebo si uvedomila, že mediálne ľudové milície to už nezaujíma. Ako každá téma, ktorá začne nepríjemne presakovať do vládnej budovy po Víťaznom februári 2020. A nemýlila sa. Mediálna úderka ju ráno ovalila diplomovkou a ohlušila krikom o plagiátorstve. Mediálnemu zásahu pre záverečnú prácu sa nevyhol ani jej stranícky líder Boris Kollár. Veď rozkolísavať pod ním šéfovskú parlamentnú stoličku pre akúsi „tichú dohodu s Kočnerom o neútočení“ (dennikn.sk, 13. 3. 2020) alebo pre nejaké skupinové fotografie z exotickej dovolenky by bolo riskantné. Pri páde by mohol strhnúť ostatných koaličných lídrov.

Posivenému svedkovi napriek tomu skrslo, či je spravodlivé, že sudcovia nemajú k dispozícii preferenčné krúžky na očistu rúk od paprčí mafie.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984