Prečo éé, Žitňanská nevyhrala

Čo bude ďalej s touto oslnivou bývalou kandidátkou na predsedníčku podprahovej ministraničky, to nevieme. Magda Vášáryová ju bude iste naďalej podporovať.
Počet zobrazení: 2109
uvod_zitnanska.jpg


Sledovala som úchytkom svetoborný kongres svetobornej strany vo Zvolene. A voľajako sa mi vybavil zjazd Strany demokratickej ľavice, ktorá bola vyprášená podobne ako terajšia SDKÚ-DS. Dostala sa vtedy do parlamentu len vďaka nejakým desatinám percent, ešte chvíľu dýchavične hľadala voliča, aby odišla do zabudnutia. Nebola to zlá strana. Iba - ako hovoril nebohý Jozef Stank - vedenie sa odtrhlo a vlak sa vykoľajil.

Kaviarenskí intelektuáli nad šálkou kávy a s cigaretkou v ruke s pôžitkom modelujú rozličné možné spôsoby politického života. Drukujú im ľudia, ktorí si hovoria politológovia a ktorých je na Slovensku viac ako kominárov prinášajúcich šťastie. Vysoké školy, ktoré dal nastavať Vladimír Mečiar ako Mao Ce-tung vysoké pece na každej čínskej dedine, ich ročne chrlia stovky. Politológovia a politickí kaviarenskí intelektuáli cúdia jednotlivé strany, najradšej by ich zrušili a mali „čistú“ demokraciu, tvorenú nimi samými, a ak to zatiaľ nejde, tak aspoň tými, ktorých si oni vymyslia a schvália. Trošku ich mýli, že ľudia sú úplne nezmyselne samotvoriví a že volia, ako volia. Aj v stranách.

Napríklad tento víkend. Malo ísť o voľajaké osudové rozhodovanie v jednej ministraničke. Aspoň v Sme tak písali. Nedalo mi a pozrela som si prejav oslnivej kandidátky na predsedu tejto podčiarovej partaje. Prečítala som si:  „Počula som, že som Dzurindov človek, kaviarenský intelektuál, že som žena. Áno, Mikuláš Dzurinda ma pozval na kandidátku našej strany. Ja sa mu chcem poďakovať za to, že sme pevne ukotvení v západnom svete a že máme za sebou veľké reformy, ktoré dali ľuďom nádej na lepší život...“

Schuti som sa zasmiala, čítajúc túto skvelú iróniu. A bolo mi jasné, že Lucia ééé prehrala. Ukázala v priamom prenose, že je úplne, ale úplne odtrhnutým vagónom: ľuďom, ktorí jej mali dať hlas, sa zaškľabila do ksichtu: vy si myslíte, že o vás stojím? O vás, ktorí nechyrujete, čo sú to kaviarenskí intelektuáli, o vás, ktorí podliehajú hystérii, že Mikuláš Dzurinda nám prehral voľby, o vás, ktorí do mňa domŕzate, lebo som žena? Bolo by to nádherné poštuchnutie v kaviarenskej debate s intelektuálmi... ale.

Čo bude ďalej s touto oslnivou bývalou kandidátkou na predsedníčku podprahovej ministraničky, to nevieme. Magda Vášáryová ju bude iste naďalej podporovať. No a čo bude s celou partajou, na to si počkáme. Len mám také čudné déja vu.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
21. máj 2012, 02:46
Nemám nič proti ženám v politike. Naopak, myslím si, že tam právom patria.Nebude mi však smutno za pani Žitňanskou, ak sa trocha stiahne z televíznej obrazovky, prípadne aj z politiky.Čo sa týka pani Vašáryovej, tiež by si mala uvedomiť, že už dávno nie je ozdobou svoje politickej strany, ani televíznej obrazovky.Ako herečka bola dobra, v politike jej to však nesvedčilo.
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
21. máj 2012, 03:21
jej vykony som sledoval od zaciatku, nedalo sa inak, jej preafektovany hlasovy prejav chvilami pripominal mrnkanie maceniec, chvilami skripanie polystyrenom po skle a ked sa utrhla na Harabina, tak to znelo ako hrdzavy plech v prudkom vetre. coho je afektovany prejav priznakom velmi dobre ovladaju psychiatri a psychologovia, nebudem to radsej rozvadzat, zeny do politiky urcite patria, ale je otazne ci aj hystericke osobnosti. prazdny obsah a preafektovana forma prejavu pripomina Mikulasa Dzurindu aj Radicovu, stala sa akymsi poznavaci znakom SDKU funkcionarov. pani Zitnanska velmi chcela byt predsedkynou, mala podporu tych najskompromitovanejsich a najmenej popularnych, za vsetkych staci hadam menovat pani Magdu Vasaryovu, ktora bola Zitnanskej zaviazana za to, ze sa pokusila presvedcit Jana Budaja aby odstupil z kandidatky na primatora Bratislavy v jej prospech. intrigan Dzurinda sa rad schovava za zeny, samozrejme nie za kazdu, ale za iste typy. staci pripomenut vystupovanie Radicovej v minulych volbach ako liderky SDKU v momente ked sa ukazalo, ze Dzurinda je krajne nepopularny, ze ho nie je mozne dat na plagaty. podobne sa chcel tento skrachovany politik a asi najvacsi politicky skodca Slovenska schovat za Zitnansku - ale nepresiel, Freso zvitazil v druhom kole s bezpecnou vacsinou. co bude dalej tazko povedat, mame ich vsetci plne zuby vratane byvalych volicov a fanusikov SDKU...
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
22. máj 2012, 09:52
....super!!!Len ja si dovolím k tomu éééé dodať,že to éééé má aj krivohubú formu.Sumár:nemôžem nepovedať na celý článok nič iné ako super,super,ešte raz super.Stále Vám to myslí a píše úžasne.Prajem všetko naj,naj,naj. luka
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
23. máj 2012, 06:07
V Čechách sa hovorilo Lucie noci upije, ale dne nepřidá. Nič proti tomu. Fandil som jej. Pre mňa bola ministerkou pre likvidáciu Harabína. Mala očarujúci úsmev, pre veľkých (horná časť pery) aj pre malých (dolná časť pery). A bola jediná kandidátka. Bola by vyhrala. Potom sa prihrnul zpoza Dzurindu Greššo a bolo rozhpdnuté.
Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
29. máj 2012, 04:49
Kaviarenskí intelektuáli nad šálkou kávy a s cigaretkou v ruke s pôžitkom modelujú rozličné možné spôsoby politického života. Drukujú im ľudia, ktorí si hovoria politológovia a ktorých je na Slovensku viac ako kominárov prinášajúcich šťastie. Vysoké školy, ktoré dal nastavať Vladimír Mečiar ako Mao Ce-tung vysoké pece na každej čínskej dedine, ich ročne chrlia stovky. Politológovia a politickí kaviarenskí intelektuáli cúdia jednotlivé strany, najradšej by ich zrušili a mali ?čistú? demokraciu, tvorenú nimi samými, a ak to zatiaľ nejde, tak aspoň tými, ktorých si oni vymyslia a schvália. pod toto sa podpisem... takito kaviarenski intelektuali, ktori v zivote prstom nepohli, krizom dve slamky nedali,cely zivot zili z platu v statnej institucii a podla vlastnych definicii vlastne ziadnu nadhodnotu nevyrobili len ukrajovali inym, najsamradsejsej si sami prisvojuju hovorit za ludi prace. bluznia cosi o participaii a pritom zrejme v zivote neboli na domovej schodzi - inak by zistili, ze 50 rodin u nas nie je schopnych sa dohodnut na tom, ktora firma a za kolko bude oteplovat panelak alebo ci je potrebne f fondu opravit strechu ci vytah.. a ako sa budu dohadovat vo firme s 30 000 zamestnancami o vyrobnom programe a ako ma vyzerat produkt a ake mzdy si prozdavaju? :)

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984