Lži, strašenie a trápnosť

O mentálnej výbave našich pravicových politikov som nikdy nemal vysokú mienku, ale to, čo predvádzajú v predvolebnej kampani, presiahlo všetky medze. Zrejme podľa príslovia - podľa seba súdim teba, tárajú sprostosti, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani Norika Mojsejovna.
Počet zobrazení: 2707
figel.JPG


Majstrami v tejto kategórii sa stali  volebné klipy KDH, v ktorých ustarostený Figeľ varuje  pred socialistickými vládami, a teda pred gréckou cestou s tým, že načerveno vyfarbuje ohniská nákazy. A tak sa dozvedáme, že zlí socialisti doviedli na samotný pokraj krachu Grécko, Taliansko a Španielsko.  Bolo by to pekné, ak by na tom bolo aspoň zbla pravdy. Skutočnosť je však taká, že posledných osem rokov pred vypuknutím krízy v Grécku vládla Karamanlisova pravicovo-konzervatívna Nová demokracia. Papandreovi socialisti z Pasoku (Panhalenska socialistická strana) prevzali krajinu už v čase hlbokej krízy pred sotva dvoma rokmi a za obrovských obetí zachraňujú to, čo sa ešte dá. Rovnako ma „pobavilo“, keď som sa dozvedel, že taliansky  expremiér  Silvio Berlusconi je „podlý socialista“, ktorý svojou nezodpovednou politikou doviedol Taliansko tam, kde je dnes. Ako-tak by sa toto trápne a hlúpe strašenie mohlo blížiť skutočnosti, len čo sa týka Zapaterovho Španielska.

Zaujímavé však je, že volebné klipy KDH nič nehovoria o pravicovom premiantovi v Írsku, v ktorom majú najnižšiu 12-percentnú rovnú daň a zároveň finančný a ekonomický kolaps na krku. Figeľ takisto nič nehovorí o Portugalsku, ktoré dlhé roky spravovali pravicové vlády a dnes je na tom po Grécku asi najhoršie. Čuší aj o Belgicku či Británii, v ktorých miera zadlženosti je taká astronomická, že ich ekonomický kolaps je len otázkou času. 

Neviem, čo za „experta“ tvorcom volebnej kampane KDH našepkal, že priemerný slovenský volič je na tom s inteligenciou na úrovni stredne ťažkej oligofrénie (asi testovacou vzorkou bolo ich tvrdé jadro), každopádne však každého, kto nie je dlhodobým chovancom sociálneho ústavu, by takáto hrubozrnná demagógia mala urážať.  Nehovoriac o tom, že by sa mal pýtať ďalej. Napríklad, ako je to možné, že ekonomicky najzdravšie štáty sú práve severské krajiny, v ktorých „socializmus“ a masívne prerozdeľovanie vytvorených statkov je priam politickou normou. Alebo, kam viedol pravicový populizmus v takom Grécku, v ktorom pravicové vlády vytvárali podmienky na ľahké daňové optimalizácie (skrátka netrestali úspešných), čo nakoniec viedlo k tomu, že neplatenie daní sa stalo národným športom. Grécki oligarchovia vyvážali obrovské finančné sumy z domovskej krajiny, aby následne v Londýne skupovali celé štvrte nehnuteľností, až nakoniec dane v Grécku platila len stále viac chudobnejšia stredná trieda. To potom  logicky vyústilo tam, kde muselo. Štát mal čím ďalej, tým viac záväzkov, pretože pravicoví populisti nenašli v sebe odvahu urobiť nepopulárne opatrenia, nenašli však ani odvahu čeliť masívnym daňovým únikom. A tak, kým sa Grécko čím ďalej viac a viac prepadalo do dlhovej špirály, oni miesto ťažkých a nepopulárnych opatrení, teda zvyšovania daní či  znižovania mandatórnych výdavkov, veselo falšovali štatistiky.

Naša pravica robí niečo podobné. Vytrvalo, hlúpo a priehľadne falšuje našu skutočnosť.  Ďalším z repertoáru  jej strašenia je vraj akútne nebezpečenstvo  ústavnej  väčšiny Smeru (v pomernom volebnom systéme je to absolútne nerealistické). Z lží podobného kalibru by som ešte rád spomenul hrozbu,  že ak príde Smer k moci, siahne na dôchodky (štyri roky bol pri moci a nič také sa nestalo), či zruší rovnú daň (tiež sa nič také nestalo).

Z tohto pohľadu sa zdá, že pravica pri kampani ráta nielen s epidemicky rozšírenou oligofréniou u slovenských voličov, ale aj s masívnou stratou pamäti. Ja však verím, že s inteligenciou slovenského voliča to také zlé nebude, a trápne, tupé a demagogické  strašenie, ktoré pravica od roku 1998 viac či menej úspešne  používa  na udržanie sa pri moci, už takmer nikoho neoklame.  

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
07. marec 2012, 12:53
Veru, tí odporní socialistickí leniví a nenažraní južania... Ničmenej už idú chýry, že námestník Jeho na zemi papa Beňadik balí kšeft aj s Vatikánom a sťahuje sa na dobu neurčitú do nejakej rozvinutejšej pravicovo stabilizovanej Krajiny, zmieňuje sa aj Tátokrajina, konkrétne lokalita u Letanoviec. Je tam práce ako na kostole, duše to čisté - nesprznené! Veď vravím - nepýtaj sa, čo môže dať "amerika" tebe, ale čo ty môžeš dať (na oltár) "ameriky". Saamý srandista...
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
07. marec 2012, 13:05

"Majstrami v tejto kategórii sa stali volebné klipy KDH, v ktorých ustarostený Figeľ varuje pred socialistickými vládami, a teda pred gréckou cestou s tým, že načerveno vyfarbuje ohniská nákazy."

********************

Neviem, čo je na Figeľových názoroch nelogické? Figeľ ako katolík konzervativista sa predsa nebude riadiť ideológiou marxizmu-leninizmu, ale pápežskými encyklikami!

Pre konzervatívnych katolíkov sú predsa socialisti a komunisti nepriateľmi č.1 od čias Parížskej komúny do dnes.

Pápež Lev XIII. to jasne napísal v tom zmysle, že súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov a sociálna nerovnosť sú zhodné s katolíckym náboženstvom! Ak niekto tvrdí to, čo socialisti a komunisti, tak tieto nemenné zásady flagrntne narúša. Ak je pápež neomylný (v zmysle dogmy o neomylnosti z r. 1871), tak Figeľ ako vzorný katolík o tom, čo povie, alebo napíše neomylný pápež nebude polemizovať.

Neviem kde sa to snažíte Figeľa tlačíť? Aby bol Figeľ ružový (červeno-biely)?

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
07. marec 2012, 14:06
Svätý otec Beňadik, farník Ján F., kazateľ Ježiš či napr. blahej pamäti salvadorský (1980) martýr Oscar Roméro majú toho istého Pána...?
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
07. marec 2012, 17:24
Viete, tak veľmo si oni želali vládnuť na večné veky. Dvakrá sa im podarilo zablokovať víťaza volieb, no veď si spomeňme, ako sa rodila druhá drurindovská vláda, keď si všetci pravičiari "odsadli" od "ľavičiara" Fica- a potom s hrôzou trpeli v 2006, keď Fico a Smer Sociálna demokracia voľby vyhrali, ako bude "ten červený čert" vládnuť.

Ako s ním nechcel žiadny pravičiar do vlády, až sa nakoniec "obetovali" Mečiar a jeho ľudovci i Slota a jeho národniari, ako kvôli tomu Smer SD ešte aj socialista Ďurčáni osočoval z Maďarska a eurosocialisti vymýšľali tresty, ako sa tešili pravičiari, že sa mu vláda rozpadne.

Lenže Robert Fico a jeho družina boli pragmatici i po roku 2006, dobre vedeli, že v Európe je to "buď/alebo" a napriek deklarovanej snahe budovať sociálny štát museli tvrdo dodržiavať rozpočtovú disciplínu a podrobiť sa fiškálnym skúškam, za čo sme boli odmenený vstupom do Eurozóny a po 1.januári 2009 sme premenili v peňaženskách koruny za Euro. Isteže, práve vtedy bol pravičiar Mikloš veľmi proti Euru a nik z politickej pravice sa nepripojil k paktu stability v prospech úspešného prvého roku Eura. Nastupujúca importovaná kríza vymazala snahy o širšie rozvinutie sociálneho štátu a to stálo Smer SD dosť hlasov v nasledujúcich voľbách. No kto mohol predpokladať, že sa pravica rozdrobená do 4 až 6 strán dá tak účelovo dohromady a pokúsi sa vládnuť.

Oj, bolo že to slávy, riškových balónikov, vyhlásení o "konci" socializmu na Slovensku, ako nám teraz všetkým bude dobre...

... a potom sa pobili ako stádo hlúpych baranov!!!

Musel to byť šok pre klasického konzervatívneho pravicového voliča, pozerať a to dokonca až do dnešného času, ako sa bez rukavičiek boxujú predstavitelia pravice, ako zúfalo a hlúpo "robia politiku" a ako ten "šašo" spred ôsmich rokov teraz bohorovne vyhlasuje, ako pravica víťazí a zvíťazí...

Viete, byť pravičiarom "v tejto krajine", ako ju pomenúva ešte tri dni účinkujúca dočasná premiérka, asi by som emigroval. A to čo najďalej od hlúpej slovenskej pravice.
Lebo nie je múdra - mala už po roku 2006 zahájiť integračný proces napravo, tak ako ho uskutočnil Robert Fico naľavo a v strede.

A vlastne, vžijem sa do zmýšľania konzervatívneho pravičiara, príslušníka strednej príjmovej triedy na Slovensku, čo je na tom Ficovi tak zlého, ak doteraz konal rozumnejšie ako celá pravica dohromady? Prečo ho nevoliť, kým sa strany napravo nepozbierajú? Niekto na Slovensku vládnuť musí. A určite konzervatívewc nechce Noru Monster alebo Matoviča...
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
07. marec 2012, 17:41
Čudujete sa? Je to vedecky zdôvodnené! BLISTY.CZ 7.2.2012 Pravičáci jsou méně inteligentní než levičáci, zjistila studie * DěTI S NíZKOU INTELIGENCI DOSPíVAJí V LIDI S PřEDSUDKY * HLOUPí LIDé PřIJíMAJí PRAVICOVé NáZORY, PROTOžE SE S NIMI CíTí "BEZPEčNěJI" * STUDIE ANALYZOVALA VíCE NEž 15 000 OSOB Pravičáci mají většinou nižší inteligenci než levičáci a lidé, kteří mají v dětství nízkou inteligenci, vyrostou v dospělé s rasistickými a antihomosexuálními názory, konstatuje nová studie kanadských vědců. Konzervativní politika funguje téměř jako "brána" k předsudkům proti jiným lidem, konstatují autoři analýzy. Lidé s nižší inteligencí podle studie přijímají pravicové názory, protože se s nimi cítí bezpečněji. O politických názorech však nerozhoduje vzdělání - rozhoduje o nich vrozená inteligence. Sociální postavení nehraje žádnou roli. Studie vyšla v časopise /Psychological Science/. [1] "Kognitivní schopnosti jsou klíčové při vytváření názorů na druhé lidi i na to, má-li člověk otevřenou mysl," konstatují vědci. "Osoby s nižšími kongnitivními schopnostmi přebírají konzervativnější, pravicové ideologie, které chtějí udržovat status quo. Pravicové názory dávají lidem pocit, že vládne pořádek." Studie vědců z Brock University v Ontariu v Kanadě využila informace z dvou britských studií z let 1958 a 1970, v nichž byla hodnocena inteligence několika tisíc dětí ve věku 10 a 11 let. Tito lidé pak ve věku 33 let odpovídali na politické otázky. Vědci také srovnávali své výsledky s americkou studií z r. 1986, která obsahovala testy kongitivních schopností a otázky hodnotící zaujatost vůči homosexuálům.
Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
08. marec 2012, 04:59
Ale tú rovnú daň by som rozhodne menil na progresívnu.
Obrázok používateľa Anonymný
#6
(neuvedené)
08. marec 2012, 05:14
rovný znamená majúci priamy smer, nevybočujúci z priameho smeru, neohnutý, neskrivený a pod. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& rovnaký znamená úplne sa zhodujúci, zhodný, taký istý, totožný a pod.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
08. marec 2012, 07:45

"Svätý otec Beňadik, farník Ján F., kazateľ Ježiš či napr. blahej pamäti salvadorský (1980) martýr Oscar Roméro majú toho istého Pána...?" Dušan

*************************

Otázka tak vôbec nestojí, lebo ide zvrátenie ideológie v prospech vládnucej vrstvy.

Ak sa chceme k niečomu dopracovať musíme poznať pôvodné učenie. Inými slovami Kristové učenie zdeformovali katolíci za posledných 17. storočí porovnateľne ako komunisti učenie Marxa za posledných 150 rokov!

Jedno je isté, že obe ideológie (komunizmus a katolicizmus) takmer úplne prestali bojovať za záujmy tých najchudbnejších!

Nikde som nečítala, že by komunisti bojovali za záujmy lumpenproletariátu! Práve naopak odsudzujú túto vrstvu zrovnateľne, alebo ešte viac ako buržoáziu!

Velmi rozšířený výrok Leninův: "Na každého poctivého bolševika připadá třicetdevět darebáků a šedesát bláznů". A. R: Williams: "Lenin - The Man and His World" (New York, Scott and Seltzer, 1919), str. 100

Podle Marxova názoru vyskytují se zběhové nejen v třídě kapitalistů, ale i mezi proletáři. Tyto Marx nazývá "lumpenproletariátem" a vyjádřil se o nich v Manifestu takto:

"Lumpenproletariát, tento pasívní produkt hniloby nejnižších vrstev staré společnosti, bývá místy proletářskou revolucí strhován do hnutí, ale vlivem celého svého životního postavení bude spíše ochoten zaprodat se pro reakční rejdy."

Viac na: http://www.sds.cz/docs/prectete/eknihy/dm/dm01.htm

Lenže kým Kristus stál na strane tých najbiednejších, tak marxizmus-leninizmus s nimi pohŕdal!!!

Salvadorský martýr Oscar Roméro stál na strane tých najchudobnejších (lumpenproletariátu), ktorým sa najviac ubližovalo zo strany mocných, tak bol zavraždený.

Zmena a náprava môže nastať, len návratom k prameňom a vzdelávaním tých najchudobnejších.

Lenže to s čím Marx, alebo Lenin ani náhodou nepočítali, že novodobý "lumpenproletariát" bude v značnej časti tvoriť vysokoškolský vzdelaná inteligencia, ktorá sa neuplatní na trhu práce a takto rozšíria rady nezamestnaných so žalostne nízkymi sociálnymi dávkami. A u nás dokonca do veku 25 rokov po skončení VŠ, bez nároku na sociálku zostanú na krku rodičom.

Zásluhou Kaníka a ponechaním tohoto zvrhlého status quo jeho nástupkyňou po Radičovej ministerkou Tomannovou! Opäť je zarážajúce ako stredoškoláčka Nicholsonová sa bude snažiť učiť vysokoškolákov hospodáriť cez e-pay karty s almužnou, ktorú dostanú od štátu za to, že sa im štát vykašlal na hlavy a neumožnil im zamestnať sa na úrovní dosiahnutej kvalifikácie a vzdelania!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
08. marec 2012, 08:10

"A vlastne, vžijem sa do zmýšľania konzervatívneho pravičiara, príslušníka strednej príjmovej triedy na Slovensku, čo je na tom Ficovi tak zlého, ak doteraz konal rozumnejšie ako celá pravica dohromady?" PZV

**********************

Občas nezaškodí si niečo reálne prečítať od Smerákov: "Podpredsedníčka Smeru Monika Beňová sa napr. identifikovala ako sociálna liberálka, ale zároveň nevylúčila možnosť pravicovej orientácie strany (Beňová 2002: 6 - 7).

Inokedy zas R. Fico označil za svoj politický vzor popri prezidentovi USA Franklinovi D. Rooseveltovi aj prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina (TA3 3. 8.2002).

Že by Fico chcel byť novodobým cárom Slovenska?

Čo tak pozrieť sa na stavbu extremne predražených dialnic cez PPP Ficovho New Deal-u, v záujme presadzovania veľkých "franklinovských" štátnych zákazok?

Tomuto hovoríte pragmatizmus: Teraz dobre pre smeráckych sponzorov a potom potopa na 30 rokov pre nás daňových poplatníkov!

Alebo že by im chceli tie dialnice postvené cez PPP projekty zoštátniť bez náhrady (ako vlastníkom pozemky pod dialniciami bez vyplatenia), ak ich sponzorské dary nebudú potrebovať? Fakt nechápem takúto zvrátenú logiku.

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
08. marec 2012, 08:34

"Smer - SD však uplatňuje taktiku "dvojitej hry," lebo napr. z oficiálnych straníckych dokumentov, týkajúcich sa postojov strany k reformám, realizovaným po roku 2002, nevyplýva, že by táto strana v prípade víťazstva po voľbách zásadný zvrat v ekonomickej politike štátu.

Hoci predpokladá zavedenie viacerých pásiem sadzby dane z pridanej hodnoty alebo obnovenie progresívneho zdaňovania fyzických osôb, vo väčšine prípadov navrhované zmeny majú charakter korekcií.

Smer predpokladá napr. ponechanie 19 % sadzby dane z príjmov právnických osôb, pričom vyššia sadzba má byť zavedená v prípade podnikov s dominantným alebo monopolným postavením a pri bankových inštitúciách (Šulaj 2005).{29}

Podobne v prípade druhého kapitalizačného piliera dôchodkového poistenia Smer - SD nepredpokladá jeho zrušenie, ale umožnenie občanom, aby sa mohli dobrovoľne rozhodnúť, či na ňom budú participovať (Fico 2004b).{30}

Viac na: Fenomén strany Smer

Tak pokojne môžete zabudnúť na zrušenie rovnej dane zo strany Smeru. Vždy pôjde o kozmetické úpravy na oklamanie tupovoličov! Lebo Smeru nejde o ľudí (proletariát), ale o ich vlastných oportunistov a sponzorov!

Ficovi začnem veriť až potom keď zruší "rovnú" 20% DPH a zavedie 10% DPH na základné životné potreby (potraviny, bývanie a energie)!

Mňa nezaujíma koľko platia "podnikajúci" buržuji na daniach, ale to koľko platím ja a naša rodina štátu na DPH!!!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
08. marec 2012, 10:20
V decembri 2011 boli prostredníctvom partnerskej služby získané závažné informácie o prepojení I. a P. WEISSA na rusko-izraelského podnikateľa Arkadija GAJDAMAKA. GAJDAMAK je jedným z najväčších predstaviteľov trhu pre nelegálne obchodovanie so zbraňami. Informácie k danému prepojeniu, ako aj GAJDAMAKOVI sú uvedené v Prílohe 1.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
08. marec 2012, 10:26
Na nelegálnom trhu pre obchodovanie so zbraňami sa stal známym v období 1993 - 1994, keď napriek medzinárodnému embargu predal veľký náklad zbraní a vojenskej techniky Angole, kde v tom čase prebiehala občianska vojna. Ako nákupca zbraní vystúpil vtedajší prezident Angoly José Eduardo dos SANTOS. Partnerom Gajdamaka v danom obchode bol francúzsky podnikateľ Pier FALCONE. S GAJDAMAKOM taktiež aktívne kontaktoval aj syn prezidenta Francúzska - Jean-Christophe MITTERAND. Francúzsko, ktoré sa snažilo získať prístup k angolskej rope, neoficiálne dodávky zbraní do Angoly podporovalo. GAJDAMAK dodával do Angoly ruské zbrane prevažne z krajín bývalej Varšavskej zmluvy. GAJDAMAK nakupoval zbrane aj od spoločnosti PULI, ktorú P. WEISS založil v roku 1992 s cieľom realizácie zásob sovietskych zbraní, ktoré ostali na území SR. Na účel dodávok zbraní do Angoly sa využívali slovenské spoločnosti (OSOS Vrútky, a.s.) a taktiež boli využívané slovenské letiská. Zo záujmového prostredia bola získaná informácia, ktorá potvrdzuje angažovanie sa Pavla WEISSA, ako aj jeho brata Tomáša WEISSA v danom procese.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
08. marec 2012, 10:42
nie preto, zeby som suhlasil so vsetkym co maju v programe, ale preto, aby pravicovy zlepenec nezlepil novu vladu, ktora bude pokracovat v rozkradani a zadlzovani slovenska...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
08. marec 2012, 11:32

"nie preto, zeby som suhlasil so vsetkym co maju v programe, ale preto, aby pravicovy zlepenec nezlepil novu vladu, ktora bude pokracovat v rozkradani a zadlzovani slovenska..." anton b.

***********************

Ja zásadne nevolím Smer, lebo ten pre prostých ľudí neurobil a ani neurobí nič!!! Zostane zachované status quo po Radičovej vláde, tak ako po Dzurindovej vláde zostalo zachované v r. 2006-10!

Slovensko potrebuje skutočnú autentickú radikálnu ľavicu, ktorú Smer v žiadnom prípade nereprezentuje!

2, Je mi úplne jedno kto s kým a s čím obchoduje!!! Mne a ani prostému ľudu na Slovensku nepomôže ani Fico, ani Weis, ani Hrdlička!

Preto hádžem prostestný hlas = prázdnu obálka!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
08. marec 2012, 13:13
nuž, ona je už ďaleko a ak sa vôbec vráti, bude hľadať flek ako diplomatka, nemusíte sa báť, že vám "vezme" minimálnu mzdu...
Obrázok používateľa Anonymný
#7
(neuvedené)
11. marec 2012, 09:53
boli necakane zavrsene v priamom televiznom prenose pocas tzv. volebnej noci, kedy sa bez hanby a zacervenania krmili porcovanymi kusmi peceneho prasata. stalo sa tak v case postu, v noci z 10 na 11. marca 2012...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
11. marec 2012, 11:48

"...bez hanby a zacervenania krmili porcovanymi kusmi peceneho prasata. stalo sa tak v case postu, v noci z 10 na 11. marca 2012..." anton b.

**************************

Už sa ukľudnite Antonik, je po všetkom!

Uvedomte si, že sa na čelných predstaviteľov kléru a KDH nevzťahuje žiaden pôst!

Pretože pre nich platí latinské príslovie: "Quod liocet jovi, not licet bovi" (čo je dovolené bohu, nie je dovolené volovi!)

Tak na čom sa pri KDH pohoršujete fakt nechápem?

Obrázok používateľa Anonymný
#8
(neuvedené)
12. marec 2012, 11:36
co bolo bolo. odteraz nam budu padat pecene holuby do huby. uz sa tesim ako nam bude dobre, hej ale bude nam dobre. len aby sme vedeli aj potom riadne zadokumentovat o aky hodny kus je nam lepsie. Preto si treba den, kedy vznikne vlada, nastavit ako bodu nula a do tabulky si nacmarat vychodiskove udaje - pocet nezamestnanych podla regionov a podla veku, priemerna mzda, priemerna mzda podla regionov, schodok statneho rozpoctu, HDP, inflaciu, cenu PHM, cenu nehnutelnosti podla regionov a typu nehnutelnosti, vymahatelnost dani, najma DPH, priemerna doba sudnych sporov, priemerne uroky na uvery obyvatelstvu atd.... nasledne po roku vydat clanok, co a ako sa zlepsilo. keby toto nove slovo urobilo, predbehlo by aj mienkotvorne denniky.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. marec 2012, 13:24
Tebe uz dobre bolo.Typicky praviciar.Zas by parazitoval.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
13. marec 2012, 10:57
kolko casu ste stravili vo vyrobnom procese? ja vela. svojimi rukami som pchal sklenu vatu do rur vo fabrike, co vyrabala komponenty pre vdzuchotechnicke zariadenia. lietal som s furikom na stavbe vub.. a popri tom som aj studoval, a to z jedneho podpiemerneho platu rozvedenho rodica. a vazil som si to, ej veru vazil. a makal som. a teraz si zarabam hlavou a rukami. a riadny diel mojej vyplaty ide na charitu. lebo ja, praviciar, solidaritu vnimam inak ako vy. OSOBNE. nie tak ako internetovi priaznivci noveho slova, ktori solidaritu chapu ako penazovod smerom ku sebe. nemam vela, aj aj 5 eur mesacne tam a 5 eur mesacne inde pomoze. pustite si Wericha z Cisarovho pekara, kultove dielo komancov, a pochopite o com je solidarita.. tu ked nove slovo chelo od vas priaznivcov par eur, opluli ste ich povedali nech idu pytat inde. hanba. ani vlastne periodikum sinevazite a nepodporujete. pokial mate chrbtovu kost, odpoviete, ci ste si ohli chrbat v pracovnom procese. a je len otazkou vaseho svedomia, ci pravdivo. lebo co ja poznam najvacsich laviciarov, tak v zivote nepolizili slamku krizom, vyrobny proces videli len v telke alebo na exkurzii, ina to bolo same salonne kaviarenske recnenie, kancelarie, sekretarky, vinko, konferencie, kolokvia, akademia vied atd. ludia prace? haha - lenin, marx, fico, blaha, zala - este aj ten si napisal do osobnosti.sk, ze par rokov mal robotnicke povolania z dovodu politickeho prenasledovania. ako keby sa za vykon robotnickeho povolania hanbil. ja nie, ja som na to hrdy. cest praci, ale nie vam kaviarenski sudruhovia blabotaci, ale tym, ktori robia rukami a hlavou. a to vravim ja, koho oznacujete za praviciara. kym na zapade velki podnikatelia casto zacinali v malej firmicke, v garazi (bill gates, steve jobs), u nas velki podnikatelia zacinali v STB, moskve na politickej skole, v otcovej kancelarii generalneho v statnej banke. takze tak mily chatyv alkov. treba porozmyslat, kto parazituje.

Stránky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984