Svätá Iveta

Výraz tváre dosluhujúcej predsedníčky vlády nebol nepodobný svätej panenke alebo aspoň Johanke z Arcu: "To mňa chcete zatiahnuť do tej opičiarne?!" zvolala pobúrene, keď Úrad vlády najprv razantne poprel, že by bol Jaroslav Haščák jej hosťom. Potom - pod tlakom okolností, priznala stretnutia s ľuďmi z Penty, no ale, no a čo?!
Počet zobrazení: 5440
IvetaRadic.jpg

Veď ona predsa nebola v konšpiračnom byte, ona má iba „otvorený dom“, v ktorom prijala stovky priateľov. Áno, medzi nimi aj predstaviteľov Penty. Ale rozprávala sa s nimi „iba“ o pripravovaných zákonoch, nie o províziách. Samé odbornosti o sociálnych veciach, o zdravotníctve.

Až tam sme sa v politike na Slovensku dostali, že podozrivé je iba ticho v konšpiračnom byte, keď počuť iba šum počítačky peňazí? Ale keď lobisti chodia priamo za poslankyňou, zodpovednou v najsilnejšej vládnej strane za budúcu podobu zákonov, to je iba také normálne, možno dokonca priateľské posedenie?

Výsledok pozná každý obyvateľ „tejto krajiny“, ako zvykne nazývať Slovenskú republiku Iveta Radičová, na vlastnej koži. To však, samozrejme, nemá nič spoločné „s touto opičiarňou“, to je predsa normálne! Navyše – veď v dome Ivety Radičovej nikdy nebol antikrist Fico – tak čo od nej chcete?!

V rozhovore pre Sme povedal spolumajiteľ Penty E. Maták čo-to aj o vierovyznaní, teda politických názoroch svojej finančnej skupiny: „Mrzí ma, že títo ľudia, u ktorých som mal nefalšovaný pocit, že máme spoločné názory na život, že vidíme tento svet pravicovo-liberálne ako SaS, jeden z našich bývalých partnerov Jožo Špirko ich aktívne podporoval, aby mohli presadzovať tieto názory, u nich by som tieto pľuvance a kopance do našej firmy nečakal. To by som čakal od ľudí z opačnej strany, ktorí vyznávajú silnú rolu štátu.“ Hoci reč je o SAS, vierovyznanie strany Ivety Radičovej je podobné – veď tvoria spolu kvalitnú posádku, ako si pochvaľovala pri preberaní kormidla vládnej bárky.

Mladí ľudia v uliciach Slovenska sa tejto otázky nedotýkajú – hnevá ich iba sprostá zlodejčina. Lenže ona sa nestratí tým, že sa potrestá – ak sa potrestá! – jedna finančná skupina. Omnoho dôležitejšie sú návštevy lobistov v otvorenom dome, kde sa dohodujú pravidlá života v „tejto krajine“. Neoliberálne zákony, aké nemajú ani v USA – napríklad ten o nulovej dani z dedičstva: keď deti privatizérov, ktorí dostali majetok ľudu – áno, ľudu! – za jeden trt a dva orechy, a nikdy z toho nebudú musieť odviesť ani jeden cent.

Lenže o zákonoch neoliberálnych vlád sa nehovorí. Manipulátori radi skrúcajú reč do známeho koryta – za všetko, aj za tú zlodejčinu, môžu komunisti a bicyklisti. A komunisti – to sú predsa všetci súčasní ľavičiari. Vôbec nie bývalí elitní príslušníci KSČ, dnešní majitelia vládnych bábok, ktorí vidia – rovnako ako ľudia Penty – svet pravicovo-liberálne.

A ešte jedna spomienka. Na Klube NS pred voľbami v roku 2006 sme mali hosťa Ivetu Radičovú. Spolu s Ľ. Kaníkom pripravili revolučnú zmenu v dôchodkoch. Tzv. dôchodkovú reformu. Položila som vtedy našej hostke túto otázku: „Ponovembrové elity sa zaprisahali, že už nikdy žiaden experiment. Vy sa teraz chystáte na najväčší experiment od čias Bismarcka, viete, aké budú jeho dôsledky?“ Veľmi som tým pani profesorku rozčúlila a dôsledne ma uzemnila. Asi tak, ako teraz novinárov, keď sa jej pýtali na tie stretnutia s penťákmi.

Ale – nie podľa svätého rozčúlenia, vždy po ovocí spoznáte ich.

Foto: gmgroup - Slovo 3/2010

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
04. február 2012, 09:16
Vidím, že máme naozaj "nový Svet". V tomto novom Svete sa môže kto chce s kým chce spojiť na sociálnej sieti a povedať na kohokoľvek čokoľvek ... a to vždy beztrestne, či je to pravda a či nie. A naša omladina (tada jej štatisticky významná časť) je naivnejšia, ako by som si kedykoľvek vedel predstaviť. Niekedy babky hovorili "To musí byť pravda to povedali včera v rozhlase". Dnes mnohí mladí takmer bezhranične "veria" tomu čo "povie" Xyyxle alebo Xace Byyk. Za rozhlasom boli verejne známi ľudia - rozhlasáci z ktorých mnoho nespochybnil ani prechod na iný "lepší" spoločenský poriadok. Kto je v skutočnosti za tým čo je "zverejnené" na a v platformách typu Xyyxle alebo Xace Byyk vie len málokto. Takže aj "JOHANKA Z ÚV SR" môže pokojne tvrdiť, že jej spoločenské kontakty sú O.K. a kontakty iných sú FUJ, FUJ, FUJ !!! Lebo tie jej doteraz neboli zverejnené. A aký je rozdiel medzi zverejnením na Internete a na Internete v SLOVE-e s podpisom pani Gabriely ? No predsa my Slováci modrí by sme nemohli uveriť takýmto kecom. Veď ich napísala "červená" Gabriela. Čože na tom, že "červená" gabriela má veľa známych, čo jej pomohli sa k tejto informácií dopracovať. Takže na záver len toľko pani Gabriela: pekné od Vás len nečakajte, že to niekde zaváži. Pre nás Slovákov už nie je dôležité AKO KONÁME - SKUTKY ALE ČO O NÁS HOVORIA DRUHÍ ĽUDIA a to bez ohľadú akí sú oni a AKO KONAJÚ !
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 09:52
by to nemalo zavážiť?? Výborný príspevok.....
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 10:01

"A aký je rozdiel medzi zverejnením na Internete a na Internete v SLOVE-e s podpisom pani Gabriely ? No predsa my Slováci modrí by sme nemohli uveriť takýmto kecom. Veď ich napísala "červená" Gabriela. Čože na tom, že "červená" gabriela má veľa známych, čo jej pomohli sa k tejto informácií dopracovať. Takže na záver len toľko pani Gabriela: pekné od Vás len nečakajte, že to niekde zaváži. Pre nás Slovákov už nie je dôležité AKO KONÁME - SKUTKY ALE ČO O NÁS HOVORIA DRUHÍ ĽUDIA a to bez ohľadú akí sú oni a AKO KONAJÚ !" Slávko Slovák"

*****************************

Pán Slovák, vôbec vás nemiením vyháňať ako "modrého",(radi to urobia iní) lebo každý má právo vyjadriť svoj názor.

Len ste si trochu pomýlili, či skôr nevybrali najvhodnejšie miesto kde ho vyjadrujete. Pretože my sme tu takmer všetci červení a sme na to hrdí, hoci máme rozdielne názory ako sa dopracovať k rovnakému cieľu!!!

Základný rozdiel medzi červenými a modrými je v tom, že máme diametrálne odlišné až protichodné ciele. Kým my sme na strane vykorisťovaného a okrádaného proletariátu, tak vy hájite záujmy vykorisťovateľov z radov buržoázie.

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 10:15
Toto je Slovensko ! Toto je to naše chápanie pluralizmu. Ak ste neni ani modrý, ani červený a ani FIALOVÝ a vyjadrite názor DOSTANETE PO PAPULI OD VŠETKÝCH :-) Pravda pani Gabriela :-) ?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 10:24
MG "... my Slováci modrí by sme nemohli uveriť takýmto kecom. Veď ich napísala "červená" Gabriela." to určite myslel "ironicky". Ako vždy, výborný postreh p.Gabriela.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 10:53
že je to myslené obrazne, nie osobne. Alebo len využila príležitosť, aby deklarovala, aká je ona červená.

Trochu bola pritlačená k múru, popísala toho mnoho, čo bolo v zásadnom rozpore s ľavicovosťou. A zásadnom rozpore s marxizmom, hoci sa predstavovala ako marxistka.
Tak posledné dni píše zmätené texty, nedávajúce iný zmysel, okrem toho, že násilne chce ukázať, aká je červená:-).

Otázne je, aký zmysel má toto je konanie, veď môže kľudne vystupovať ako pravičiarka, mne je to jedno, skôr by ju ľudia rešpektovali, ako keď falšuje svoju pozíciu.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 11:00
Rada rozprávam tento príbeh: na vysokú školu som sa dostala až na tretí pokus. Nikto z mojej rodiny nikdy nebol v KSČ, a tak nebol ani potrestaný, ani rehabilitovaný, a ani nijako zvlášť zaujímavý. Potom som končila VŠ a v žiadnej redakcii ma nechceli, lebo som nebola členka KSČ a platili také zvláštne pravidlá. V roku 1989 som už členka KSČ bola, dokonca vo vedúcej funkcii - to sa podmieňovalo. Redakcia Smeny mi vyslovila dôveru (to sa vtedy žiadalo)vo veľmi vysokom skóre. Vedúci redakčnej VPN na to skonštatoval, že vyslovovanie dôvery sa neosvedčilo, lebo chcel moju funkciu. Prepúšťal ma šéfredaktor, absolvent VŠ politickej, člen KSČ, ktorý začal vidieť svet liberálne pravicovo. Odvtedy mi je jedno, či som pre niekoho červená, zelená, biela alebo fialová, len by som nerada bola spájaná s elitnými členmi KSČ, ktorí boli papalášmi v minulom režime a sú papalášmi aj teraz, len vidia svet liberálne pravicovo.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 11:05

Samozrejme, že to nepochopila, že je to myslené obrazne, nie osobne. Alebo len využila príležitosť, aby deklarovala, aká je ona červená. Trochu bola pritlačená k múru, popísala toho mnoho, čo bolo v zásadnom rozpore s ľavicovosťou. A zásadnom rozpore s marxizmom, hoci sa predstavovala ako marxistka. Tak posledné dni píše zmätené texty, nedávajúce iný zmysel, okrem toho, že násilne chce ukázať, aká je červená:-).

***********************

Zmätený ste vy ako "správny oportunista" pán Antal! A môžete do súdneho dňa hádať, či som to myslela ironický? Pardón do vašej smrti, lebo ako ateista ďalej nedomyslíte.

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 11:32

"Bingo Toto je Slovensko ! Toto je to naše chápanie pluralizmu. Ak ste neni ani modrý, ani červený a ani FIALOVÝ a vyjadrite názor DOSTANETE PO PAPULI OD VŠETKÝCH" Slávko

***********************

V podstate ide o to, aby červení nekolaborovali s kým koľvek kvôli oportunistickým záujmom. Či už modrých s červenými (ako v r. 1998) lebo vznikol fialový mačkopes.

Ani červených so žltými (dnes vydávajúcich sa za bielych KDH-ákov) lebo vznikne oranžový mačkopes.

Inými slovami povedané, ak sa aj skríženie podarí, tak je z toho života neschopný kríženec, ktorý neprinesie žiadne "ovocie" z ktorého by mali prospech námezdný pracujúci.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 12:06
ale pritom mu neviete prísť na meno. A vylučovali by ste jedna radosť:-). Ako oportunistu by ste ma z ktorej strany vylúčila?

Nezdá sa Vám, že to máte nejaké domotané v tých predstavách a tvrdíte v rôznych príspevkoch vzájomne si nezlučiteľné veci?:-)
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 12:37

To je čo za otázka?

Ja nie som KDH, aby som robila nejaké predkoaličné dohody so Smerom.

Som paradoxne za pravý opak, tzn. aby ľavica bola jednotná a išli na jednej kandidátke spoločne všetky ľavicové strany ako rovný s rovným!

Tak, aby sa žiaden hlas daný ľavici neprepadol, lebo len tak sa dosiahne synergický efekt a ľavica bude schopná robiť skutočne aj ľavicový program! Inými slovami stredový Smer musí byť stiahnutý do ľava ak sa chce vôbec považovať za ľavicovú stranu!

Ak kritizujem Smer, tak len za to, že robí stredopravú politiku a tvárí sa ako ľavica!

Čo je na tom nepochopiteľné?

Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
04. február 2012, 12:48
u pani premiérky je aj v tom, že už neomiela donekonečna (ako ešte donedávna), že je šéfkou "slušných ľudí" - pochopila, že patent na slušnosť nesúvisí s SDKÚ-stranníckym preukazom. Ďalej na http://www.nas2kriz.sk/ ...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 12:51
že Vy by ste sa stali poslankyňou a sedávali v lavici vedľa oportunistov zo Smeru?:-)

Ale akože inak, skutočná ľavica predsa bude len tá, ktorá schváli Vaše neľavicové a nemarxistické predstavy:-).
Keby neschválili, tak ako oportunistov by ste vyhodila v prvom rade Smer - a zmysel celého Vášho snaženia by bol splnený.

Máte celkom zábavné predstavy, Inga. Jedna protirečí druhej:-).
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 13:12

"Inga, a viete si predstaviť, že Vy by ste sa stali poslankyňou a sedávali v lavici vedľa oportunistov zo Smeru?"

************************

Politika je umenie možného s nemožnými ľuďmi. Pokiaľ by v parlamente sedeli len čestní, spravodliví a charakterní poslanci, tak by to bol "nebeský parlament" a nie slovenský.

Teraz k realite.

Pokiaľ by si na uzde dokázal Fico udržať tú tlupu oportunistov zo Smeru, tak si to viem prestaviť.

Pokiaľ nie tak by som pokojne nechala padnúť vládu!

A zas bijeme medveďa po kožuchu, či varíme z jeleňa behajúceho po lese guľáš.

Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
04. február 2012, 13:27
Gabika, ďakujem za výborný postreh.
Hej, aj ja som si všimol, že v posledných dňoch sa nám akosi dočasná premiérka "stratila z očú" a objavila sa až keď už bolo "všetko vonku" a akosi mimo nej.
No a keď to potom na ňu "bonzli", že i ona je aktérom "Gorily",najprv zatĺkala a zatĺkala a postupne slovíčkarskymi hrami pripúšťala a pripúšťala, až do toho spadla ako mucha do mlieka.
Nerobíme si ilúzie, teta Iveta je už dlhodobo v košiari liberálnej pravice, kamarátila sa dávno a dávno s ortodoxnou bratislavskou pravicou a nič by na tom nebolo, ak by sa stále od nich pri každom prúseri nedištancovala.

O tom Klube N.Slova v 2006 by bolo dobré pripomenúť viac, celkovo jej vyjadrenia, konfrontovať to s dneškom...
Čo sa týka sociálnych experimentov, nuž, je to predsa sociológ- odborník, bolo by zaujímavé získať jej postoj k výsledkom dôchodkového experimentu a ako to vníma.
Človek si musí zodpovedať svoje konanie, raz bola tvorcom asociálneho experimentu, raz dokonca mohla tento experiment korigovať ako premiérka, nuž, teraz už ani spoveď nepomôže...

Každý manažér v hospodárskej organizácii má trestnoprávnu a hospodársku zodpovednosť za svoje rozhodovanie a činy vo funkcii.Je na škodu demokracie, že tie mladí davy sa uspokojili so zrušením priestupkovej imunitny, ale priemiérka i každý vládny a politický činiteľ NEMAJÚ po odchode z funkcie ani trestnoprávnu, ani hmotnú zodpovednosť...
Preto potmo môžu byť "svätí"...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 13:32
Tak ešte raz a bez preklepov:

Každý manažér v hospodárskej organizácii má trestnoprávnu a hmotnú zodpovednosť za svoje rozhodovanie a činy vo funkcii.Je na škodu demokracie, že tie mladé davy, ktoré protestujú "proti gorile", sa uspokojili so zrušením priestupkovej imunity, ale pritom si neuvedomujú, že priemiérka i každý vládny a politický činiteľ NEMAJÚ po odchode z funkcie ani trestnoprávnu, ani hmotnú zodpovednosť... Preto potom môžu byť "svätí"...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 13:56

"Čo sa týka sociálnych experimentov, nuž, je to predsa sociológ- odborník, bolo by zaujímavé získať jej postoj k výsledkom dôchodkového experimentu a ako to vníma."PZV

*****************************

To nebol žiaden experiment, ale veľmi dobre premyslená medzigeneračná lúpež. Išlo o to ako získať pre investorov "lacné dlhé" peniaze, ktoré sa štát chytali dať "prežrať" dôchodcom.

Predsa zmyslom libertiánizmu nie je prežierať, ale donútiť uskromňovať proletariát (vrátane ekonomickí neaktívnych) a pritom akumulovať kapitál na ich úkor.

Čo by vám asi také mohla povedať čistokrvná libertiánka s asociálnym cítením?

Iná otázka je prečo Smer v r. 2006-2010 nezrušil II. pilier, tak ako to urobil pravičiar Orbán? Predsa vieme veľmi dobre, že je to zlodejina par excelance, alebo sa mýlim?

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 15:02
aj čo bolo napísané v článku pani GABRIELY, Takže nie je dôležité čo sa stalo , ale kto to povedal. A tých luhárov a donášačov mame aj v našom najbližšom okolí. Do priazne mocných sa dostávajú aj týmito svojimi "službami".
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
04. február 2012, 15:03
Porovnanie medzi I. a II. pilierom (2005÷2011) _____Inflácia____I.pilier ___náhr.mzdy____II.pilier rok_____ %______Val.(%)____%______Dôch. fondy zhodn.(%) ___________________________________Rastové 3,49 2005____2,7_____8,85_______44,7______Vyvážené 3,27 ___________________________________konzervatívne 2,87 ____________________________________rastové 4,70 2006____4,5_____5,95_______43,9______vyvážené 4,42 ____________________________________konzervatívne 3,50 ____________________________________rastové 3,65 2007____2,8_____6,25_______44,1______vyvážené 3,80 ___________________________________konzervatívne 4,13 ____________________________________rastové -7,41 2008____4,6_____5,00_______43,3______vyvážené -5,21 ____________________________________konzervatívne 2,81 ____________________________________rastové 0,72 2009____1,6_____6,95_______45,6______vyvážené 0,80 ____________________________________konzervatívne 1,56 ____________________________________rastové 1,02 2010____1,0_____1,80_______45,8_______vyvážené 1,06 _____________________________________konzervatívne 1,05 ____________________________________rastové 1,02 2011____4,0_____3,30_______-?-_______vyvážené 1,06 _____________________________________konzervatívne 1,05 celkovo__inflácia___valorizácia (I.pil.)____zhodnotenie (II.pil.) ____________________________________rastové 7,26% ________23,16%______44,70%_________vyvážené 9,61% ____________________________________konzervatívne 18,63% náhrada mzdy = priemerný dôchodok/priemerný plat po ?komunistoch? v roku 1991 to bolo ešte 54% keď porovnáme (za 7 rokov)infláciu 23,16%; valorizáciu v I.pil . 44,70% (udržanie len minimálnej náhrady) a zhodnotenie v rastových fondoch DSS 7,26%, kde je 90% ?investorov-tratiteľov?, tak .....? A to ?výsledky? DSS nie sú očistené o poplatky, ktoré tvoria 9÷12% z ?nasporenej? sumy.
Obrázok používateľa Anonymný
#6
(neuvedené)
04. február 2012, 15:39
Diskutovať by sa malo k článku. Domnievam sa, že článku rozumiem, čomu sa mi však akosi nedarí porozumieť, sú niektoré diskusné príspevky. Tiež sa mi zdá, že navštevovanie politikov, predstaviteľov štátu (na miestnej i štátnej úrovni) v súkromnom dome (byte) sa nerobí len tak z priateľstva, ale za nejakým účelom; sama končiaca predsedníčka to priznáva, keď hovorí, že preberali samé odborné veci, teda veci týkajúce sa štátu a jeho občanov. Robili teda politiku!!! Je to "krásne" priznanie. Nuž sa pýtam: takto sa na tom našom Slovensku robí politika? Aká je to potom vôbec politika? Za čí záujem predstavitelia tej alebo onej firmy pri tej "súkromnej" návšteve lobovali? Tomu nerozumiem.

Stránky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984