Marxove strašidlá v Klube Nového slova

Anotáciu knihy Jacquesa Derridu Strašidlá Marxa, ktorá vyšla v slovenčine v preklade Martina Kanovského, sme v Slove priniesli v odporúčaných knihách v októbri minulého roku. Keďže 7. februára bude stretnutie Klubu Nového slova k tejto knihe s jej prekladateľom, chceme jej pripomenutím umožniť tým, ktorí ju nezaregistrovali, "pripraviť sa" na klub.
Počet zobrazení: 3989
marx_strasidla.jpg


V každej krajine a v každej intelektuálnej debate sa vyskytujú celé davy tých, ktorí vyhlasujú „smrť Marxa a marxizmu“, víťazstvo nového svetového poriadku a staronových vízií sveta. Jacques Derrida ukazuje, že Marxove myšlienky a marxizmus sú mŕtve veľmi zvláštnym spôsobom: samotní vyhlasovatelia ich síce považujú za mŕtve, no zároveň sa ich boja, ustavične deklarujúc, že sa môžu vrátiť, že sú mŕtve, ale stále žijú. Ako strašidlá, prízraky, fantómy, duchovia, tiene, vracajúci sa mŕtvi, neškodní a vysmievaní, no zároveň paradoxne hroziví a nebezpeční. Derrida neanalyzuje iba zvláštny diskurz protivníkov marxizmu: ukazuje zároveň, ako sa u Marxa samotného prejavuje zvláštna štruktúra a plejády najrozličnejších duchov, tieňov, prízrakov a strašidiel. „Duch Marxa a marxizmu“ je veľmi zvláštna a fascinujúca figúra. Derrida nastoľuje aj problém intelektuálneho a politického dedičstva, zodpovednosti a dedičstva všeobecne. Čo z Marxa a marxizmu zostáva, musí zostať, a prečo? Prečo sa duch Marxa nedá exorcizovať? Čo je to vlastne dedičstvo marxizmu a ako sa k nemu zodpovedne postaviť v súčasnosti?

Vydavateľstvo Európa, s.r.o., 2011, 176 strán

Ďalej odporúčame prečítať:

Nezavisli.blogspot.com

Novinky.cz

Sk.wikipedia.org

En.wikipedia.org

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
28. január 2012, 08:41
ked je mrtvy, preco sa ho boja? som si vcera spomenul na Marxa pri pohlade na tie, s prepacenim, hoviadka bozie, co vcera hanobili znak Slovenskej republiky a pred parlamentom vykrikovali na upratovacky a personal, ze "Podte von". takyto dav bez uvedomenia, poznania a politickych vedomosti je len lahko ovplyvnitelnym a manipulovatelnym stadom. zrejme preto sa Marxa a jeho myslienok niekto boji este aj dnes, 130 rokov po jeho smrti...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
28. január 2012, 15:31
Bol som tam a zažíval, čo som čítal od Engelsa o postavení robotníckej triedy vtedy v Anglicku, machrujete a nič pre ľudí nemáte, to je vizitka vás, nie tých ľudí
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 05:16
zosrotuje to kazdeho, vinnych aj nevinnych. takyto sposob zaklada mnohe krivdy na ktore sa nezabudne po generacie...

dav protestoval pred parlamentom a pred prezidentskym palacom, hoci gorily sedia hlavne na urade vlady (miklos, dzurinda, pokladnik SDKU, kadehacky taliban, radicovej poradcovia) a samozrejme v priamo zaangazovanej financnej skupine. ten dav si to vobec neuvedomoval, nechal sa unasat akiste opravnenym hnevom v suvislosti s tym, co vyslo najavo zo spisu Gorila. chybalo povedomie o tom, co tieto javy sposobuje, ze je to kapitalizmus, privlastnovanie si vysledkov prace inych ludi, dokonca, v pripade spisu gorila, privlastnovanie si vysledkov prave celych generacii v ramci podvodnej privatizacie. mozu za to ti, co privatizovali a ktori sa na nej zucastnovali - scasti meciarove vlady a hlavne vlada dzurindu a jeho bandy v rokoch 1998 az 2006...

ako memento posobi, ze dzurindove vlady nastupili po podobne zivelnych a neuvedomovanych protestoch pred TV Markiza, ktoru chceli zachranovat pred zlym meciarom. tiez to bolo kratko pred volbami. bola to obdobna politicka hlupost a naivnost, o markizu sa natahoval rusko s kocnerom, ale to sa dozvedeli ludia az po volbach, v ktorych volili ako volili, takze nastupili na scenu gorily ako spasa naroda...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 07:34

"...ten dav si to vobec neuvedomoval, nechal sa unasat akiste opravnenym hnevom v suvislosti s tym, co vyslo najavo zo spisu Gorila. chybalo povedomie o tom, co tieto javy sposobuje, ze je to kapitalizmus, privlastnovanie si vysledkov prace inych ludi, dokonca, v pripade spisu gorila, privlastnovanie si vysledkov prave celych generacii v ramci podvodnej privatizacie." anton b.

***********************

Nesmieme zabudnúť, že v spise Gorila sú najfrekventovanejšie mená Fico a Határ! Takže nech hodí kameň prvý ten, kto je bez viný. Fico je v parlamente podpredsedom! Takže kde mali protestovať?

Taktiež nesmieme zabudnúť na to, že Čenteša, hoci bol riadne zvolený, prezident I. Gašparovič (tiež "smerák") odmieta pol roka vymenovať do funkcie! Takže parlament a Grasalkovičov palác boli oprávnené miesta protestov.

Čo iné sa dalo očakávať v pravicovej Bratislave? Dúfam, že nie ste natoľko naivný, aby vám to došlo o čo išlo protestujúcim? Pán anton b. tak mali byť podľa vás protestujúci prezleční za červené gorily?

2, Zvaľovať vinu na kapitalizmus je alibizmus. Je takmer jedno, či sa jedná o privátny, alebo štátny kapitalizmus. Pretože v oboch dochádza k vykorisťovaniu námezdných pracujúcich!

Podstatný rozdiel je len podiel zo zisku, ktorý sa použije na sociálny štát.

Dali azda podľa vás komunisti výrobné prostriedky robotníckemu proletariátu? Alebo urobili pozemkovú reformu pre roľníkov, tak že sa stali vlastníkmi výrobných prostriedkov??? Vôbec nie!!!, len zmenili formu vlastníctva zo súkromnej na štátnu a bolo vymaľované na červeno! Zmenili sa len páni z modrých (súkromných) na červených vykorisťovateľov! Politbyro KSČ bolo výhradným akcionárom a proletariátu bolo priznané ústavna povinnosť pracovať na štátnom!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 07:52
o com vy chcete diskutovat? si najprv ujasnite ci ste ON alebo ONA, je to zakladna slusnost voci ostatnym, potom sa mozme o niecom bavit...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 08:21

Stačí zadať do Google: Hatar, Haščak a dozvieme sa toľko, že padá sánka.

"Haščák sa pýta Határa ako sa vyvíja situácia v SMERe. Határ hovorí, že je to husté, že východniari dávajú pociťovať ostatným, že však mi ešte čosi ukážeme. Hovorí, že problematickí sú Pavol Paška a krajskí predsedovia v Košiciach (Peťo Žiga, firma Taper, s.r.o.) a Prešove (Stanislav Kubánek), ktorí sa dostanú na poslanecké miesta. Sú to divní ľudia. Határ nechce povedať, že sú skorumpovaní, ale robia podozrivé veci a do Smeru došli len z vypočítavosti. Problematický je aj bratislavský krajský predseda Martin Glváč. Haščák hovorí, že v nich je už inkorporovaná nezávislosť, čo nebude dobré pre stabilitu strany. Határ hovorí, že v Smere sa začína šuškať, že keď po voľbách vznikne poslanecký klub Smeru, okamžite sa z neho vyčlenia niektorí poslanci ako nezávislí.

Haščák hovorí, že chce dať Smeru nejaké peniaze. Pýta sa Határa či majú na to nejakú firmu v zahraničí a ako vôbec v Smere riešia financie. Határ hovorí, že zatiaľ nemajú firmu v zahraničí, že zatiaľ to riešia sponzorskými darmi. Najväčším sponzorom SMERU v súčasnosti je Ján Ďurian (Špedtrans - železničná doprava, Govnet, KIS). Haščák hovorí, že do budúcna sa to nedá robiť cez sponzorské dary. Határ hovorí, že si normálne zobrali úver. Haščák sa pýta od koho. Határ nevie, ale ak Haščák chce, tak mu to zistí. Haščák hovorí, že to nepotrebuje vedieť.

Haščák hovorí, nech sa Határ spýta Fica na plánovaný systém financovania. Hovorí, že Smer by mal mať na to jednu osobu, ktorá sa im o to bude starať, musí to robiť citlivo, diskrétne, bude sa o to starať vonku a ktorá bude absolútne dôveryhodná a loajálna. Haščák hovorí Határovi: "Musíte mať svojho Palacku, keď to takto poviem". Határ hovorí, že v minulosti sa na túto funkciu uvažovalo s Fedorom Flašíkom, ale Fico to odmietol. Haščák sa pýta Határa, komu Fico v Smere dôveruje (okrem Határa).

Hovoria o Maďaričovi, Igorovi Federičovi, Václavíkovi ako o možných kandidátoch na pokladníka SMERu. Najviac hovoria o Igorovi Federičovi (má ambície byť vedúcim Úradu vlády SR). Haščák hovorí, že základné kritériá na pokladníka sú, že musí byť maximálne loajálny a musí vedieť robiť...."

Viac napr. na: http://www.topky.org/2011/12/strana-smersk-posiela-e-maily-s.html

Alebo ak fandíme červenému tímu, tak jeho hráči môžu aj podvádzať, faulovať, len nech vyhraju?

Potom sa ľahko stane, že podvody a fauly sa stanú ich pracovnými metódami a podvedú aj nás voličov!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 08:58
su ludia, ktori v tom nemaju celkom jasno a ten zmatok sa potom prelieva aj do ich videnia sveta. miesaju dokopy laviciarov s praviciarmi, SMER s SDKU a lavicu s kryptosionistickou OKS. inga ci ingo urobte si jasno najprv v zakladnych veciach, potom sa pustajte do politologickych uvah. o telesnom zivote a jeho zakonitostiach su rozne zaujimave veci v Talmude, u nas je dostupna knizka od Cohena Avrahama v ceskom preklade...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 09:26
myslím, že ide aj o ON a ONA. Zrejme nejde o jednu osobu, ale tím, preto im niekedy uniklo vyjadrovanie sa v ženskom alebo mužskom rode. Nasvedčujú tomu aj rôzne IP adresy.

Ak ide o ľudí z prostredia KDH a J. Čarnogurského, robia mu pekne špinavé meno pred voľbami, pretože takéto špinavé metódy sú nezlučiteľné s demokratickými postojmi. A KDH by rýchlo malo odstrániť prívlastok demokratické, pretože neuznáva žiadnu pluralitu, inak by tak agresívne nepopieralo iné postoje.
Inga vyvoláva dojem, ako keby v KDH boli všetci ľudia takí, ako ona, nenávistní, vnútorne zlí.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 09:58

Anton b., či pán neomylný? Konečne reagujte na to, čo píšem k veci, alebo na článok a nie na to čo je "sexualna identita", či ideológia pseudo ľavice okolo identity! Lebo z toho máte "hokej"!

Pán Milan nemusíte ma milovať ani ma preškriepiť, ale aj vy píšte k veci a nezaoberajte sa mojou identitou a zmätočne nehádajte ako veštica z Delf za koho "kopem"

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 09:58
ono ten zmatok v pojmoch ktore sustavne produkuje inga/ingo naznacuje, ze je za tym alebo umysel (provokacia, kam nemoze piano - pride provokater), alebo iny zmatok, napriklad v identite on/ona. tak ako existuje choroba dislalia, disartria, neschopnost skladat slova, tak aj v inych oblastiach moze byt postihnuta schopnost spravne vnimat a interpretovat...

kauza gorila je evidentne o uplatkoch pri privatizacii, ale inga/ingo si z toho dokaze vybrat systemom copy ctrl len urcite casti, ktore sa tomu boziemu stvoreniu hodia do jeho/jej nenavistnej mriezky. to by som vsak dalej nechcel riesit, urcite nie takto na internete. ide mi skor o zakladnu slusnost, ze ked pride do miestnosti a su tam ludia, tak pozdravi a ked niekto pride na internetovu diskusiu ked uz nie meno tak aspon napise co je zac, ci on - ona - oni - ono, nech tu nie sme ako cajle...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 10:03

Dali azda podľa vás komunisti výrobné prostriedky robotníckemu proletariátu? Alebo urobili pozemkovú reformu pre roľníkov, tak že sa stali vlastníkmi výrobných prostriedkov??? Vôbec nie!!! Len zmenili formu vlastníctva zo súkromnej na štátnu a bolo vymaľované na červeno!

Zmenili sa len páni z modrých (súkromných) na červených vykorisťovateľov! Politbyro KSČ bolo výhradným akcionárom a proletariátu bolo priznané ústavna povinnosť pracovať na štátnom!

Alebo téma nie je Marxové strašidla...?

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 10:12
Anton-b ja nekomentujem vašu chat techniku písania príspevkov bez diakritiky a veľkých písmen na začiatku vety ani vaše eventuálne pravopisné chyby. Rovnako ako vy, tak aj ja to považujem túto diskusiu za chatovanie a nie vedeckú prácu v ktorej sa vyžaduje primeraná štylistika a pravopis! Tak láskavo píšte k veci!
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 10:28
to je tak, keď sa niekto ešte pohybuje v otrokárskej spoločnosti, kedy výrobné prostriedky mali veľmi jednoduchý charakter a mohol si ich privlastniť aj jednotlivec.

Preto nie je jedno, o akom vývojovom štádiu spoločnosti hovoríme. Ale dogmatičke je to jedno, hlavne, že môže mlieť svoje dogmy, ktoré si prečítala v nejakej propagandistickej brožúrke.

Dnes majú výrobné sily výrazne spoločenský charakter, nielen celoštátny, ale často aj globálny. A preto presahujú možnosti jednoduchých zamestnaneckých podnikov. Komunisti v tomto zmysle organizovali roľníkov do družstiev (o forme, či bola adekvátna, sa dá diskutovať, ale to v tomto nehrá úlohu) a keby KDH nebolo strkalo svoje špinavé paprče v r. 1990, a nerozbíjalo družstvá, pri modernizácii by boli veľmi nepríjemným konkurentom západným rodinným farmám. Česko-slovenské poľnohospodárstvo mohlo bez problémov konkurovať západnému.

Primitívne prístupy KDH po r. 1990, ktoré aj tu opakujete, však sa zamerali na vraj navrátenie vlastníctva VP do rúk proletariátu, že vraj budú s nimi lepšie hospodáriť, ako družstvá alebo majetky.

Výsledky sú drastické.
Malé farmy individuálnych roľnikov sa stali nekonkurencieschopné oproti západným. Veď niekedy sa išlo až do takých blbostí, ako u nás na dedine, že si ľudia povyberali svoje polia a majetky z družstva a potom ich obrábali motykou. Dvaja moji susedia sa takto uštvali a zomreli v šesťdesiatke. Aká tu mohla byť produktivita práce a konkurencieschopnosť?
Čo je však rozhodujúce, tieto malé firmičky sa stali sa nerovnocenným súperom pre veľké obchodné reťazce. Výsledok je drastický, v obchodoch neustále klesá podiel slovenských produktov.
Tzv. návrat vlastníctva do rúk individuálnych proletárov, aby sa posilnil vlastnícky vzťah k pôde, mal ešte jeden zdrvujúci účinok. Takmer vymizol, stratil sa. Stačí sa prejsť po dedinách, aj po našej. Ak za socializmu sme sa bili o každý kúsok poľa, pasienku, hoci aj na kosenie, dnes zarastajú burinou. Ak by ste chovala kravu, alebo kozy, tak za Vami bude chodiť celá dedina a núkať Vám svoje záhrady na užívanie, kosenie. Pretože sa hospodár stratil, nikomu sa nechce obrábať polia.

Jednoducho, Inga, Vy si stále niečo meliete o rozdelení VP medzi proletariát, bez toho, aby ste brala do úvahy, na akej úrovni sú dnes výrobné sily, technika, poznatky. Nemá cenu ani reagovať na takéto prostoduché výlevy.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 11:56

"...keby KDH nebolo strkalo svoje špinavé paprče v r. 1990, a nerozbíjalo družstvá, pri modernizácii by boli veľmi nepríjemným konkurentom západným rodinným farmám. Česko-slovenské poľnohospodárstvo mohlo bez problémov konkurovať západnému.

Primitívne prístupy KDH po r. 1990, ktoré aj tu opakujete, však sa zamerali na vraj navrátenie vlastníctva VP do rúk proletariátu, že vraj budú s nimi lepšie hospodáriť, ako družstvá alebo majetky."Milan Antal

***********************

Vy ste opäť nič nepochopili! V inom príspevku som vám vysvetľovala, že komunisti už v r. 1989 stratili podporu obyvateľstva a pri moci ich tu držali sovietske vojská! Tzn. komunisti z hľadiska striedania vládnucich elít tu nemali od r. 1968, čo robiť ako vládnuca elita!

KDH ako víťazom revolúcie v novembri 1989 (čo dodnes komunisti nepochopili, že ich porazili konzervatívci) sa snažili svojim podporovateľom z Vatikánu a západu zavďačiť tým, že im prinavrátili reštitúciami cirkevné a iné zoštátnené majetky.

Ako to mali urobiť, keď na zoštátnených a z kolektivizovaných majetkoch úspešne hospodárili družtevníci?

Musite pochopiť, že politické záujmy víťazov (novej vládnej elity, ktorá menila spoločenské zriadenie boli nadradené ekonomickým (efektívnosti hospodárnia)!

Studená vojna a podpora katolicizmu počas 40 rokov stála západ a Vatikán miliardy dolárov! Konzervatíci (aj KDH) ako nová vládnuca elita sa predsa museli aj politický radikálne odlíšiť od komunistov.

To, že na túto víťaznú vojnu konzervatívcov nad komunistami doplatili obyčajní ľudia -družtevníci je už iná vec. Vždy to tak býva, že ak sa bili páni, tak na to doplatila chudoba (proletariát), ktorí nevlastnil výrobné prostriedky, lebo prišiel o námezdnú prácu a tým pádom o obživu!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 12:24

"Tzv. návrat vlastníctva do rúk individuálnych proletárov, aby sa posilnil vlastnícky vzťah k pôde, mal ešte jeden zdrvujúci účinok. Takmer vymizol, stratil sa. Stačí sa prejsť po dedinách, aj po našej. Ak za socializmu sme sa bili o každý kúsok poľa, pasienku, hoci aj na kosenie, dnes zarastajú burinou. Ak by ste chovala kravu, alebo kozy, tak za Vami bude chodiť celá dedina a núkať Vám svoje záhrady na užívanie, kosenie. Pretože sa hospodár stratil, nikomu sa nechce obrábať polia."

*****************************

A vy sa tomu divíte? Ja vôbec nie. Ľudia stratili zmysel života, plány, sny, nádeje. Takmer každý proletár žije zo dňa na deň, lebo nemá žiaden zmysel života!

To čo mu komunisti sľubovali (krajší zajtrajšok) sa stalo pre nich veľkým podrazom! Zrútil sa im celý svet. Komunisti sa od konca 60-tých rokov starali výlučne o seba a vlastné egoistické záujmy! Nakoniec aj to ako komunisti rýchlo prevrátili kabáty a stali sa úspešnými podnikateľmi svedčí same o sebe! Ľudia ich nezaujímali, lebo politickú moc im zabezpečovali ruské tanky a vrtuľníky!

Prestali sa uchádzať o ich dôveru ľudí a novembri im to zrátali! To, že konzervatívci boli ešte viac egoistickejší je iná vec. Lenže mnohí starší ľudia si pamätali na Slovenský štát keď vládli Hlinkovskí katolíci. Mali s čím porovnať. Tak mohli predpokladať ako sa bude vyvíjať ich život.

Teraz k vašej námietke. Ak štátne vlastníctvo bolo neefektívne a skrachovalo, tak čo im môžete ponúknuť? Znovu to isté? Len hlupák dokokola robí tú istú chybu!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 14:15
kedže sa mi kvôli hekerom nedá poriadne reagovať na toto webw. napíšem to aspň takto ako sa to dá. teda ak kvôli hekerom vypadne teraz čo len jedna umelá ventilácia na novorodeneckom oddelení alebo vypadne umelá ventilácia na prístrojoch v nemocnici...či kotolne napojené na celé mesto budeme vedieť, ktoré svine takto bránia v práci ludom čo potrebujú PC ku kontrolne svojich pacientov a odberateľom tepla a energií.. budú zodpovední za každý výpadok EL prúdu aj plynu, ktorí môže nastať len pre ich obmedzenosť a pýchu. sú to veľmi zlí ludia, zlí a bezcharakternosť hekerov a hazardérov s ľudským životom. tu sú už ohrození ludia na svojom majetku aj živote, lebo PC mnohí používajú aj pri registrovanej pokladnice. Ak kradnú údaje zo satelitu Galileo tak by mali vedieť aj toto:tento pilotný projekt hradí EU z našich daní. takže nikomu nevadí ak hekeri naburávajú systémy po celom svete?, že títo zlodeji údajov budú zodpovední za každý únik informácii, ktoré poškodia SR pri burzovom nákupe ropy. takže kto tu je zlodej a kto sa hrá na na zvieratá bez rozumu a empatie? Už mám dosť títo nedozretých jedincov sú to nevyrovnaní ludia bez základnej elementárnej výchovy...Toto anarchistom nikdy netrápi nikdy, lebo anarchisti napravo aj naľavo sú spriahnutí čertom aj diablom na zemi.....Ved môžu zomrieť ludia na podchladenie alebo ludia v kome atd...nedonosené deti v nanostarostlivosti lekárov a sestier...
Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
29. január 2012, 14:21
Mládež do 30 rokov, opustili vás starší od vás. To, že média majú svoje /peniaze/ je dávno známe, ale to, že už druhý krát celá veda o demokratickej spoločnosti má svoje /asi peniaze, hoci niekedy úbohé/ a nezaujíma ju mládež, sa potvrdzuje, aj na stránke SLOVO, kde sa dalo najviac čakať, že máme slovenskú spoločenskú vedu. Teda prvý krát štrajk /LOZ/ lekárov nebol nimi vyhodnotený ako zvláštne hodný čin konca totálneho liberálneho vlastníctva a teraz manifest proti Gorilám hodnotia, ho dehonestujúc, hoci ide o zvláštne hodný čin reformovania demokracie v jej vyššiu úroveň hodnú pre dobu programu v počítači ? internetu. Mládež demokratická všetka, teda nikdy nie tá, ktorá myslí po vzore Hitlera, ale vždy iba tá, ktorá myslí po vzore Slovenského národného povstania, pretože iba táto môže byť štúrovská. Už som vám napísal pred a aj po akcii v piatok, ale po prezretí toho, čo si prezrieť viem, vám musím napísať opäť. Veľmi vám chýba znalosť skúsenosti, ktorú každému dávajú roky, ale škola nahrádza toľko a toľko praxe, podľa tohto, o čo ide. Lenže ten učiteľ, o čo nemu ide! Ide mu o to, aby vám nahradil roky praxe v politike! To si musíte vyhodnotiť samotní! A na to opäť potrebujete roky praxe! Predviedol som vám kolo dialektiky! Čo potrebujete! Máte historickú vedomosť a z tejto vedomosti máte formulovať niečo, čo v tom písaní o histórii nebolo napísané, tým vytvoriť filozofický objav a ten aplikovať vo vlastnej praxi na vlastných mítingoch. Teda som vás poučil! Lebo predtým som vám navrhoval! Teda, otázku pre koho a s kým robíte politiku, lebo presadzovať svoj spoločenský záujem, je robiť politiku, som vyjadril predtým. Určite sa budete musieť vyhraniť od tých, ktorí majú záujem okrádať nás priamo alebo tých, ktorí okrádajú štát. Samozrejme to spolu súvisí, čím viacej okradnú nás o to viacej môžu okrádať štát. Teda ak ja píšem, že mne ukradli cez porušenie zákona 6000 eur, tak o tú sumu nebude vyššia materská, ale o tú sumu môžu viacej okradnúť štát. Lenže, neberte tieto Grily zlodejov za hlupákov chudákov, ktorí kradnú banány v samoobsluhe, takže ako ich spoznať! A je tu problém, ako spoznať záujem človeka. Človek chudobný, ak má zásadu kradnúť, tak nemá záujem proti Gorile. Človek bohatý, ktorý má veľké kšefty s politikmi je jasný ako aj politici. Lenže minimum systémove. Napríklad. Ja som všelikde vo firmách na ich registri popísaný ako všelikto, hoci nemám zamestnanca a robím firmám účtovníctvo na živnosť. Samozrejme si ma tam mohli popísať ako všelikoho, ale podstatné je to, kto je v registri zapísaný ako majiteľ akcii, vlastníctva, alebo výnimočne sú dáke utajené dohody vlastníctva. Ten je kapitalista, ja som pracovník, ale nie námezdný pracovník, lebo nepracujem podľa Zákonníka práce ale podľa Obchodného zákonníka. Veľmi vážny spoločenský problém takéto ŠZČO pre vás mládež, ktorý vás vedie k sociálnej revolúcii, vojne alebo chudobe, predísť sa tomu všetkému dá reformovaním demokracie. Ak sa obrátite na veci znalých, lepšie, ak si prečítate, čo chcela európska sociálna demokracia než sa zopsula, tak máte určitú podobnosť v tom, že navrhujem revolúciu demokracie a nedotknúť sa kapitálu, som zbabelec teoretický revolucionár, ale nie, len túto navrhnutú revolúciu demokracie môžete robiť iba Slováci, kým revolúciu sociálnu musia robiť národy Európy spoločne. Správne Island, ako to máte na stráne, ibaže určite inak vznikne situácia, ale pokus, čo ste začali, je žiadaný. A Bratislava, iným miestam dajte organizačnú voľnosť, ale zásady, tie koordinujte.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. január 2012, 15:59
Inga ty hádam obhajuješ už kde koho len nie SR. a okrem toho zaujíma Hilnka iba ak pravicových extrémistov. aj F. Mikloško len sedel v parlamente 20 rokov ako prominentný hosť, a čie záujmy on obhajoval? ved bol u madarov ako doma. a dnes sa zas snaží zaujať rojkov s jednoduchým zmýšľaním aké má matovič sro. a Čarnogurský ten už nevie odkiaľ vietor fúka lebo rusi majú svoju menu aj plyn aj ropu. tí nás nepotrebujú to my potrebujeme ich. a nielen na obchodovanie. ale hlavne budú to oni čo zasiahnu už čo nevidieť a to svojou armádou. Ich "sibírni" vojaci si už chystajú skútre a nepremokavý a bezfarebný mundúr. majú farbivo špeciálne upravené ani najlepší radar nezachytí ich pohyb. lebo námorníctvo a armáda USA a VB si nebudú vedieť rady ako sa dostať do prielivu na blízkom východe. pretože ruské námorníctvo je vybavené lepšie ako by kto dokázal priznať v USA VB aj EU. ved už je vojsko v USA napochodované v Kalifornii... a to už je jasný signál na manévre do otvorenej vojny o ropu a plyn. a ty môžeš plakať koľko chceš nič to nezmení na novej vojne... už sa len modli, aby to nás obišlo veľkým oblúkom.... Matovič sa môže aj o zem hodiť a just pôjdem voliť Smer . Len sa zabávajte pri čítaní gorilích mláďat, ved práve o to ide. zabaviť vás pri nete a tv. hraje sa detičky hrajte kým sa ešte máte kedy a kde.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
30. január 2012, 02:40
A každý čo obdivuje južnú Ameriku ako zázrak ekonomiky je na omyle. už dnes je jasné že Argentína sa chystá na VB a to je ďalší vojenský konflikt. naše deti čo pracujú v Anglicku sa nepamätajú na vojnu v roku 1981-2 medzi fašistickou chuntou Argentíny a VB. a nie je ani tajomstvo, že po 2 svet. vojne ( Prezident Peron a jeho žena Evita neboli žiadni svätý za dedinou)ukrývali fašistov. a možno aj Hitlera, lebo jeho telo nik nevidel vraj ho Rusi spálili. pričom aj VB ukrývala a finančne podporovala spolu USA vojnových zločincov. mnohí z nich mali veľký politický vplyv aj MMF a riadili tok financií teda aj umelú tlačiareň FEDu. a tých farárov čo tu obhajuje Inga kdesi v južnej Amerike tak tí spolupracujú s drogovou mafiou a neštítia sa peňazí za ich vývoz do USA. pretože Reganova republikánska politika rýchleho prania peňazí cez rozpočet vlády USA sa vyplatila aj farárom v Juž. aj severnej Amerike. pričom Vatikán si "len" zakrýval oči . a nie je ani tajomstvo, že mecenáš Soroš podporoval Obamu a Soroš zarobil vraj na páde ang.libry pri prechode na euro. ale to naša Inga nevidí, lebo Soroš platí vraj aj rôzne špinavé nadácie. má z toho svoje peniaze. a MMF je banda nenažratých ekonómov čo vraj má svoj zdroj peňazí a odkiaľ ich má či si ich vysedia ako sliepka kurence? a Brazília lynčuje celý prales len pre ťažbu mahagónové dreva ťažia a kynožia prírodu za pomoci ochrancov prírody a mahagón odvážajú do USA. lynčovanie pralesa ohrozuje cirkuláciu vody. v Mexiku, USA a pod. sú gangy a už deti vo veku 7-10 rokov zavraždia kto im príde do cesty. A Island je energeticky samostatný nepotrebuje ropu tak ako my. Island má teplé pramene a sú najmenej 20 rokov pre nami takže porovnávať nás z Islandom sa nedá ani náhodou. v Islande majú socializmus už najmenej 40 rokov. ich domácnosti sú vykurované zdarma. a to tu nik nevie. Tam padli banky a ludia prišli o úspory nič viac a nič menej a jediné čo ich štvalo bolo, že majitelia zdrhli do VB a tam si užívali nakradnuté peniaze . a museli sanovať dlhy bank zo štátneho rozpočtu tak ako aj my sme už sanovali dlhy bank v 90 rokoch a naši ich potom takto ozdravené predali zahraničným skromným firmám... VB ukrýva neraz viac zločinov ako sa o tom píše v novinách, ved majú prečo ich pravicová vláda vždy ťaží z bohatých zločincov. predávajú všetko dokonca v Londýne skupujú nehnuteľnosti a športové kluby Ruským miliardárom. A Kaníkova dôchodková reforma Pinočetovej Čile je hriech do neba volajúci... čo mu len tak prejde pričom práve toto je najväčší podvod na ludoch mladých aj starých. a to nik nepovie ako si Pinočet užíval v VB na účet daňových poplatníkov Británie. a na smiech je aj Norsko( majú ropu a platia si z nej všetko aj otrokov z cudzincov na špinavú ťažbu ropy) lebo chcú postaviť vrahovi psychiatriu a budú poslušne slúžiť bláznovi a vrahovi, len preto, že vysokopostavení slobodomurári majú peňazí na jeho obhajobu.. dokonca pochybujem aj na ich súdnym systémom ale to je o inom. Japonci lovia veľryby( olej a kozmetika z toho ťaží dokonca kozmetika, módny priemysel aj plastická úprava mladosti atd. celá farma priemysel ťažia aj z ropy) dynamitom teda el. prúdom atd..... a dalej už dosť na dnes...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
30. január 2012, 03:56
Už ste mi chýbali. Brilantna analýzy stavu ruskej armády. Nedajte sa znechutuť a voľte Smer a Róbertka zakružkujte štyri krát, aby sa to počítalo za štyri hlasy. Navždy Váš Dano

Stránky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984