Fajn, Slovo zase funguje

Ako jeden z členov Klubu Nového slova a fandov internetového portálu Slovo, som sa veľmi potešil, že opäť sme tu! Myslím, že je veľmi užitočná výmena názorov a informácií aj touto formou. Určite nás čítajú aj tí, ktorí nie sú našimi členmi. Či už zo zvedavosti, závisti, alebo aj preto, aby mohli podrážať nohy. Ale to vôbec nevadí. Aj negatívna reklama je reklama!
Počet zobrazení: 2874
klub ns.jpg

Možno si to tí neprajníci ani neuvedomujú. Nemám prehľad, koľko je celkovo priaznivcov a tiež čitateľov tohto nášho portálu. Ale aj keď by nás bolo len niekoľko sto, aj to je úspech. A pozitívne myšlienky a dôležité info sú pre nás všetkých dôležité. Želám si, aby sme naďalej fungovali plným tempom. Napriek finančným problémom, ktoré sa v súčasnosti vyskytujú. Má ich dnes každý. V čase krízy a recesie to vôbec nie je náhoda. Ale každý z nás, priaznivcov NS, môže preto niečo pozitívne vykonať. Jednak písaním príspevkov. Jednak šírením myšlienok v intenciách sociáldemokratov a ľavicovej scény v našom štáte.

Najmä v tomto čase je to obzvlášť dôležité. Veď blížiace sa predčasné voľby sú nádejou, že sa môžeme pohnúť aspoň o krok vpred. A o to sa môže každý z nás pričiniť aj na tomto portáli. V neposlednom rade môžeme tiež prispieť finančnou čiastkou. Každý z nás podľa svojich možností. Peniaze síce kazia človeka, ale, bohužiaľ, financie sú v dnešnej dobe prvoradou podmienkou na prežitie. Držím palce nášmu portálu, jeho fungovaniu a teším sa na tohtoročné stretnutia na rôznych aktuálnych a interesantných besedách. Vedeniu Klubu Nového slova želám, aby pri výbere pozvaných lektorov a hostí mali odbornú a šťastnú ruku. Moje prianie je však ešte náročnejšie. Dúfam, verím, že v dohľadnom čase sa nám podarí obnoviť aj Slovo vo forme tlačového média. Spomeňme si, aký by to bol príjemný pocit, držať v ruke a zase listovať v časopise Slovo. Snáď sa toho ešte dočkáme!

Želám Vám dobré nápady, dobrú reklamu a tie najsprávnejšie informácie. Príjemný večer a ďalšie dni, priatelia !

 

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
20. január 2012, 15:54
súhlasím, Peter
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
21. január 2012, 09:55
Peter, som rád, že napriek tomu, že na niektoré problémy máme rozdielne názory / ale to je pri pluralite názorov normálne a správne /, v názore na fungovanie portálu NS máme zhodu. Fajn !
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
22. január 2012, 08:21

V článku: Ak môžete, podporte Slovo! bolo uvedené: "... už takmer desiaty raz, čo nám hrozí zánik. Doteraz sa vždy Nové slovo a potom Slovo dokázalo postaviť na nohy. Nemáme za sebou ani sponzorov, ani politickú stranu, nemáme za sebou priateľov goríl, ani bohatých strýčkov. Žijeme v nepriaznivom prostredí, ktoré nepraje slobodným názorom slobodných ľudí, vymykajúcim sa súčasnému mainstreamu."

V tomto článku je uvedené:"Myslím, že je veľmi užitočná výmena názorov a informácií aj touto formou. Určite nás čítajú aj tí, ktorí nie sú našimi členmi. Či už zo zvedavosti, závisti, alebo aj preto, aby mohli podrážať nohy. Ale to vôbec nevadí. Aj negatívna reklama je reklama!

***********************

Mnohí ľavičiari vás čítajú aj preto, že im nie je ľahostajný osud pravicového vývoja na Slovensku. Radi by niečo zmenili, ale nemajú s kým. Ľavicové hnutie je rozdrobené na frakcie, ktoré zúfalo bojujú s dominantným Smerom o prežitie na politickej scéne. Na tento účel sa využívajú aj mediálne zbrane.

Spomínam si na schizmu pred voľbami 2010 na stránkach jetotak. Najmä na to, čo uviedol Edo Cmelár - že mu Nové Slovo upiera právo na odpoveď.

Bolo to uverejnené v článku: Nezradil som ľavicu, ľavica zradila mňa - Eduard Chmelár dňa 10.03.2010

http://www.jetotak.sk/diskusie/nezradil-som-lavicu-lavica-zradila-mna

Úvod článku znel takto: "Nový šéfredaktor Slova Martin Krno začal svoje pôsobenie vo funkcii naozaj štýlovo: zakázal uverejnenie mojej odpovede na sériu článkov, ktoré zámerne dehonestovali a skresľovali postoje jednej politickej generácie. Napísal mi, že môj článok nemôže uverejniť, pretože nie je "zmysluplný", pretože bol venovaný "osobným útokom" a "predvolebnému účtovaniu Smeru" a v takejto podobe by "sklamal čitateľov Slova".

Kriste Pane (a to neberiem Božie meno na darmo) tak o akej nezávislosti to tu hovoríte? Je toto nezávislý denník, alebo Fun clubom Smeru, či tlačovým orgánom Smeru-SD?

Ak Nové slovo tlačovým orgánom Smeru, tak nech ho sponzoruje!

Ak nie je, tak sa ku všetkým čitateľom tak správajte tak, že im nebudete vnucovať smerácku ideológiu ako jedinú a správnu! A nebudete hájiť neobhájiteľné lupariny predstaviteľov Smeru!

PS: Mne ako kresťanskej socialistke sú Chmelárové postoje a názory úplne ukradnuté, tak ma s ním a ním presadzovanou ideológiou bezbožnej "kultúrnej identity" nespájajte!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. január 2012, 08:26

Správne znenie je: Ak je Nové slovo tlačovým orgánom Smeru, tak nech ho aj sponzoruje!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. január 2012, 09:18
Inga si tak zaujatá osôbka. E. Chmelár je možno tiež zaujatý, ale aspoň nehucká do vojny. Dokonca sa mu môžeme poďakovať za jeho postoj proti vojne. Možno to ani nevieš, ale nech má chyby akékoľvek vždy bol proti vojne a vojenským misiám. A myslím si, že práve jemu sa ja osobne môžem podakovať( ako mama syna) aj zato, že môj syn nemusí nastúpiť do povinnej vojenčiny.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. január 2012, 10:56
Značka Inga, myslím, že tak, ako bolo v minulosti, tak je i teraz a bude aj v budúcnosti: autori Slova sú rôznorodí, niektorí majú bližšie k sociálnej, niektorí ku kresťanskej, niektorí k liberálnej a niektorí k bližšie neurčenej demokracii. Majú na to právo. Redakcia má tiež právo rozhodnúť sa, či príspevok uverejní. A rôznorodí sú aj čitatelia Slova. Tak je to v poriadku. Ak Vám Slovo nevyhovuje, a podľa Vašich emotívnych komentov takmer pod každým článkom je jasné, že nevyhovuje - netrápte sa už, nájdite si lepšiu spoločnosť. Možno si nájdete portál, ktorý bude písať tak, ako to vyhovuje Vám. Bude nám ľúto, že máme o čitateľa menej, ale to sa stáva, a Vy si určite nájdete zmysluplnejšie vyplnený čas. Každé slovo vo výzve, pod ktorou tak zápalisto diskutujete, je pravda, a Vy zbytočne podsúvate akési tajuplné prepojenia. To je Váš problém, no bolo by slušné, keby ste ním nezaťažovali ostatných, nota bene ako anonym.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. január 2012, 12:08
Pripájam sa k reakcii p. G. Rothmayerovej. Aj ja si myslím, že anonymná "Inga" iba provokuje. Lenže vzdelaní ľudia sa nenechajú prízemnými útokmi ovplyvniť. Myslím si detto, ak sa tejto osobe nepáči portál SLOVO, nech nás láskavo neotravuje svojimi nemiestnymi útokmi. Každý čitateľ si má možnosť slobodne vybrať, kde sa zúčastní diskusií. Preto, ani v Pravde, ani v Slove, nenechajte / me sa znechutiť takýmito atakmi. Bohužiaľ aj takíto sú niektorí ľudia. A teraz v predvolebnej kampani môžeme čakať každodenné špinavosti.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. január 2012, 17:29

"Možno to ani nevieš, ale nech má chyby akékoľvek vždy bol proti vojne a vojenským misiám. A myslím si, že práve jemu sa ja osobne môžem podakovať( ako mama syna) aj zato, že môj syn nemusí nastúpiť do povinnej vojenčiny." Viera Grajciarová

**************************

V tomto s vami absolútne nesúhlasím. Zrušenie vojenčiny (ZVS) bola fatálna chyba, ktorá zdecimovala obrany schopnosť krajiny! Jano Slota oprávnene hovorí, že ak by nás prepadli hoc aj maďarskí poľovníci s guľovnicami, tak Slovensko parazia do dvoch dní. Už Slovensko raz prehralo tzv. Malú vojnu v r. 1939, kedy obsadili Maďari celý juh Slovenska a celú krajinu Podkarpatskú o ktorú nakoniec Slovensko prišlo po II. SV !!!

Ja som zastankyňou izraelského modelu ZVS. Tzn. muži by mali ísť na ZVS na 3 roky, ženy na dva roky a absolventi VŠ na 18 mesiacov!

A nie sa pchať mamičkám do svatby pod sukne, kým ich synáčkov neoženia, ale zažiť poriadnu vojnu, ktorý z nich urobí samostaných a zodpovedných chlapov!!! Navyše by 31% nezamestnaných absolventov nebralo sociálky, resp. nevyžieralo rodičov, ale by si plnili občiansku povinnosť na ZVS! A hlavne by niečo užitočné robili pre tento štát!

Teraz mi môžete pokojne vynadať do militaristiek, sionistiek a čo ja viem čoho?

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. január 2012, 17:50

Gabriela Rothmayerová, peter malík a ďalší neriešte do nekonečná môj nick,IP a podobné banality, ale diskutujte ak máte protiargumenty.

Ja na rozdiel od väčšiny z vás neočakávam od politbyra na Súmračnej žiaden teplý flek po 10. marci, tak sa môžem úplne slobodne a nezávisle vyjadrovať.

Dnes mi na FB písali viacerí, že počas VŠ bolo tlačené Slovo rozdávané ako smerácky stranícky časopis vo vestibuloch fakult (napr.v Nitre) a dokonca bolo zasielané grátis straníkom Smeru v r. 1999-2000 na ich adresy domov. O tomto by vedel viac povedať aj bývalý šefredaktor Edo Chmelár, ktorý je pre vás rovnako neprijateľnou osobnosťou ako ja.

Len ja a Chatyv Alkov otvorene píšeme, že Smer je za Slovom, tak nechápem prečo umelo vytvárate a živíte túto bublinu?

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. január 2012, 18:51
Ja nepisem ze Smer je za Slovom.Ja pisem ze Smer ma a musi byt za Slovom ! Ak je Slovo lavicovy titul a Smer lavicova strana.
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
23. január 2012, 01:57
Som jeho skoro pravidelným čitateľom od druhej polovice 70 tych rokov. Vo veľa veciach formovalo moje názory na okolitý svet a prinášalo, hlavne po "nežnej " , iný pohľad na dianie okolo nás ,ako sa stal skoro pre všetky naše periodika vo vlastníctve súkromného kapitálu. Dlhú dobu som si tento časopis predplácal a jeho webova forma zapríčinila značný odliv ľavicových čitateľov. Pokiaľ sa týka ku všetkému komentujúcich nickov, ktorých hlavnou vlastnosťou je arogancia, povýšenectvo a nadraďovanie sa voči oponentom na to je ľahká pomoc. Nevšímajte si ich a mudrci, ak zistia, že ich výlevy nenachádzajú odozvu, prestanú zapárať a presmerujú sa tam, kde patria, na smečku alebo iné ich srdcu blízke weby. Aj ja mám značné výhrady voči viacerým predstaviteľom Smeru aj z vlastnej skúsenosti a pravdepodobne volebný lístok tejto strany nevhodím do volebnej urny, pretože fakt ľavicové názory a aj činy tam majú iba Fico, Jahnátek, okiadzaná Tomanová, Braňo Ondruš a inak je to iba zmeska skorumpovateľných ľudí, ktorí sadli na vlnu, ktorá práve fičí.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
23. január 2012, 04:19
Inga v Izraeli sú nepokoje a demonštrácie, lebo tam všetko nehorázne zdraželo. Najmä po tom čo Egypt vyhlásil tiché embargo na Izrael. v tichosti vyhadzujú do luftu plynové potrubie. Izrael je v zovretí svojej vlastnej politiky... a keby si ich naozaj poznala už nevládzu platiť tak nakladanú armádu. a evidentne nič nevieš o ich jadrových programoch a jadrových hlavíc... inak by si vedela, že Izrael už vôbec nepotrebuje držať si bojaschopných mužov ani ženy v armáde. majú najkvalitnejšiu technológiou, o ktorej sa tebe ani nesníva. nepotrebujú k tomu živých vojakov v priamom nasadení života. používajú tú najlepšiu stratégiu boja a to sú peniaze. ich totižto podporujú hlavy štátov čo sú im dlžný zato, že sú na čele štátov. Izrael podporujú finančne aj zahraniční židia. a sú natoľko vzdelaní, že nepotrebujú ani cudzincov nato, aby na nich robili. sú úplne sebestační a nezávislí. nepotrebujú povolávať ani cudziu armádu na výpomoc na záskok lekárov. tam lekári naozaj pomáhajú a liečia pacientov. ich lekári tam majú najlepšie vybavenie a ich lekári paria k tým najkvalitnejším odborníkom. no mohla by som porovnávať do bezvedomia, ale načo...pretože ich ekonomika je dlhodobo stabilná a prosperujúca. majú kvalitné služby a majú kvalitnú stravu aj tovar v obchodoch. ich výrobky patria k tým najkvalitnejším a pomáhajú si navzájom. a evidentne nepoznáš ich mentalitu. pretože ich armáda funguje na celkom iných princípoch ako naša.
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
23. január 2012, 05:13
na slovensku je kazdy druhy dospely clovek volicom alebo potencialnym volicom strany SMER. pokial ide o lavicovo orientovanych volicov - socialistov - tak je to percento este vyssie. vasa nenavist k tejto strane je vskutku pozurohodna, najma ak o sebe prehlasujete, ze ste zenou a vyzadujete k sebe slusne spravanie a komentovanie, co je vo vasom pripade dost tazke (ak mate na FB stranku, hadam nebude pre vas problem dat sem link, som zvedavy na vase foto). preto je chovanie zien dost specificke a tie specifika sa daju najst aj v pisanom texte. niektore veci jednoducho zena neurobi, nenapise, neschvali. vy napriklad schvalujete vrazdenie povodneho domorodeho obyvatelstva v palestine a tvrdite, ze na to mate biblicky narok. tiez tvrdite o sebe, ze ste laviciarka a napriek tomu chcete vladu pravicoveho zlepenca. tak ako je to vlastne? vlastne mi ani nemusite odpovedat, radsej sa zamyslite...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
23. január 2012, 06:59
Anton, tento pseudonym patrí osobe mužského pohlavia, na FB fotku má. Píšem to sem len preto, aby vedel, že viem. Ale inak sa ním netreba zaoberať.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
23. január 2012, 08:17
Och to je ale vec. už je to ako s tou falošnou gynekologičkou - preoperovaný muž Slovák na ženu čo vyšetrovala české pacientky. no pekne. už dávno som mala podozrenie aj som to sem písala. Tiež sa mi nezdala či nezdal. A ja že čo sa deje. lebo tie informácie od nej či neho boli neraz akoby z vojenského prostredia. Neraz boli písané až fanaticky a na dôvažok tu útočila na homosexuálov. pričom paradoxne sama pocit, že tieto úchylky už nemajú konca kraja. to je tak s každým čo nevie nič o zámene pohlavia a poruche hormónov. niet divu na všetkom sa šetrí a tak potom vyzerá aj sociálna patológia ludí.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
26. január 2012, 16:35
Mne je úplne jedno, či ide o ženu alebo properovaného chlapa ! Podstatné je, že ide o provokatéra, ktorý má veľmi prízemné názory a je nasadený proti ľavičiariom. Keby bol za NS Smer, tak by nebol zanikol ako tlačové médium ! To je zo strany trzb Ingy ozaj úbohosť v logike. A že jej nie sú sympatickí soc. dem. a pod. Nech si diskutuje na FB, kde fandí svojim Gorilám a tu nech nám nesmradí. Ignorujme ju a je po paráde !

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984