Ponížená Radičová až po krk v...

Byť milovníkom konšpiračných teórií, kauzu zorganizoval Mikloš s Dzurindom. Aby jej ukázali, akou je bezmocnou figúrkou. Nedovolila si ani výčitku či negatívnu poznámku voči nižšie postavenému štátnemu úradníkovi. Pod ochranou Mikloša. Rozdiel, s akým sa pred časom vyjadrovala k I. Švejnovi a M. Chrenovi v kauze „hayekovci“ a teraz k I. Miklošovi a M. Mikulčíkovi je úplne očividný.
Počet zobrazení: 1478
Iveta Radicova-tlacova konferencia-rokovanie vlady-Urad vlady SR.jpg

Niečo na tom predsa len bude. Ján Čarnogurský ako prvý a potom celá plejáda slovenských politikov viedla tuhý boj proti Vladimírovi Mečiarovi, ale o politickú smrť sa postaral až Robert Fico, keď ho zobral za koaličného partnera. A neraz bolo evidentné, že Smer pod jeho vedením poľuje na voličov HZDS, ktorých bývalí idol sa už podobal len na karikatúru toho, čo predstavoval kedysi. Ba dokonca aj šéf SNS sa opakovane sťažuje na Smer, že mu berie voličov a hovoril to i počas spoločného vládnutia.

A hoci je Iveta Radičová pod paľbou Smeru už dlho, pod intenzívnou najneskôr od jej kandidatúry na prezidentský post, R. Fico ju svojimi občas aj nevyberavými útokmi nemôže vážne poškodiť. Práve naopak. V očiach odporcov Smeru a R. Fica presne v takých chvíľach I. Radičová rastie a získava si ich kľúčové sympatie. Ficovi voliči Radičovú nikdy voliť nebudú a keďže to platí aj opačne, jeho útoky proti (momentálne) premiérke jej skôr pomáhajú upevniť si pozíciu v „antificovskom“ tábore. A ako ukázal volebný úspech SaS, to nie je malá devíza. Expremiér totiž Slovensko rozdeľuje na svojich prívržencov a odporcov a iba málokomu u nás je skutočne ľahostajný.
 


Profil nekompromisnej bojovníčky

To, o čo sa len málo úspešne usiluje Smer sa tento týždeň s veľmi malou námahou podarilo Radičovej straníckemu šéfovi a najmä jej kolegovi na podpredsedníckom poste v strane. Súčasná predsedníčka strany si dlhodobo budovala imidž čestnej a poctivej političky, dokonca akejsi „nepolitickej“ političky, odborníčky na spoločnosť a intelektuálky, ktorá sa v politike objavila len zhodou okolností – keď prijala „odborný“ post (ministerky práce). A keďže až na rok pred voľbami - kedy si už na dodržiavanie etických kritérií voličov dávajú pozor aj najbezohľadnejší politici (a navyše v tom čase už boli všetky dôležité zákazky rozdané) – bola donedávna stále len opozičnou političkou, dostávala sa iba do situácií, v ktorých jej na rozhodovanie stačili vlastné etické kritériá. Neniesla žiadnu skutočnú zodpovednosť, najmä nie zodpovednosť za štátny majetok a štátne peniaze, príležitosť na zneužitie ktorých býva najväčším pokušením morálky každého politika.

Politická neskúsenosť Ivety Radičovej sa prejavila vtedy, keď z vlastnej morálnej čistoty urobila svoju kľúčovú marketingovú prednosť. A z očisty správy štátu od korupcie a (straníckeho) klientelizmu jeden zo základných pilierov svojho praktického pôsobenia v politike. Rozhodla sa pre to vedome, čo potvrdila vtedy, keď sa pre zjavný skrat – ktorý sa závažnosťou ani len nepriblížil k rozkrádaniu štátnych peňazí – pri hlasovaní v NR SR, čím navyše ani nemohla zásadne ovplyvniť žiadnu dôležitú záležitosť, vzdala poslaneckého mandátu. Niet pochýb, že v tej chvíli I. Radičová konala v mene svojej politickej budúcnosti. Odišla z parlamentu, aby sa vrátila ešte vyššie, lenže tým odchodom definitívne vykreslila svoj profil političky – nekompromisnej bojovníčky proti zneužívaniu politickej moci. Napríklad na vlastné obohatenie sa.

Podpredsedníčka SDKÚ-DS vtedy nepochybne vedela, že reaguje na jednu z kľúčových požiadaviek verejnosti a vedela, že toto jej umožní stať sa veľmi rýchlo populárnou, ba i najpopulárnejšou osobou svojej strany (a možno i celej pravice). Ale hlboko sa mýlila, keď si myslela, že nárast jej popularity vo verejnosti ju posilní aj vnútri strany. A umožní jej na týchto proklamovaných hodnotách reprofilovať celú SDKÚ-DS.


Brutálne pokorenie v priamom prenose

Foto: Premiérka SR Iveta Radičová
Zdroj foto: Úrad vlády SR

Prvou ozajstnou skúškou prešla začiatkom minulého roka, keď Robert Fico odhalil špinavosti súvisiace s financovaním Dzurindovej strany. Keďže však išlo o prípad z obdobia, v ktorom nebola v politike, dávalo jej to možnosť „vyzuť sa“ zo zodpovednosti. Urobila to nemotorne a nie celkom dôveryhodne, ale nakoľko hlavným aktérom bol Mikuláš Dzurinda, ktorý to vyriešil odstúpením z čela kandidátky, dokázalo to v očiach (svojich) voličov celkom slušne prežiť. Tento prípad ju však mal dostatočne varovať, aby nemala žiadne ilúzie o tom, s čím všetkým sa bude musieť vyrovnať, ak bude úspešnou volenou líderkou. Možno si to uvedomiť nedokázala, možno to vedome odtláčala na „neskôr“, možno si ani len nepripúšťala, že by mohla SDKÚ-DS priviesť do vlády. V každom prípade túto udalosť zjavne dostatočne nevyužila.

A tak zákonite musela prísť „lekcia“. Raz by bolo zaujímavé zistiť, ako sa takému skúsenému politikovi, akým je Ivan Mikloš mohla stať taká školácka chyba, avšak to teraz nie je podstatné. Podstatné je, že Iveta Radičová sa ocitla v najťažšej situácii svojho politického života. Ak pred vyše mesiacom nespala, lebo musela do telefónu povedať ministrovi obrany, že Slovensko nepodporí nálety (či možno dokonca inváziu) na Líbyu, tak teraz mohla rovno vyskočiť z kože. V pondelok sa ešte mohla vyhnúť reakcii. V utorok, po rozhovore s ministrom Miklošom a potom šéfom daňovákov Mikulčíkom (a vari i predsedom Dzurindom), sa však musela rozhodnúť. A v stredu ukázala, ako sa rozhodla.

Na tlačovke po rokovaní vlády mohlo celé Slovensko vidieť, ako vyzerá brutálne poníženie, bezohľadné pokorenie v priamom prenose. I. Mikloš a M. Dzurinda nechali premiérku vyváľať sa v tom bahne úplne samú, ani len symbolicky ju neprišli podporiť tým, že by aspoň vedľa nej sedeli. Všetkým musí byť jasné, že v tomto kšefte sa I. Radičová „nevezie“ a naopak všetkým musí byť jasné, kto je zaň priamo zodpovedný. Všetci vedia, kto riadi funkcionárov SDKÚ-DS a koho oni aj proti Radičovej naopak plne podporujú. Všetci vedia, koho blízkym dlhoročným priateľom je šéf daňového riaditeľstva.


Bezmocná figúrka

Foto: Zľava: Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská,
minister financií Ivan Mikloš a minister zahraničných
vecí Mikuláš Dzurinda.
Zdroj foto: Úrad vlády SR

Iveta Radičová musela svoj kalich horkosti vypiť naozaj do dna. Mikloš s Dzurindom jej nedopriali ani toľko milosti, aby sa stali hlavnými obhajcami tohto kšeftu. Novinárom a verejnosti predhodili rovno premiérku a nechali ju urobiť všetku špinavú robotu. Nechali ju hovoriť všetky tie hlúpe a primitívne „drísty“ o úplne normálnom Cypre, nechali ju mávať zdrapom papiera bez akejkoľvek hodnoty, nechali ju obhajovať to, čo doteraz kritizovala. Nechali ju pocítiť bezmocnosť, akú človek zažíva pri zúfalej obhajobe neobhájiteľného, čo navyše spôsobil niekto iný.

Ešte aj „opatrenie“, ktoré malo byť jej, Radičovej riešením celej kauzy je úbohé a založené na bohapustej lži. Premiérka povedala, že pochybnosti odstráni jej pokyn Miroslavovi Mikulčíkovi, „aby znovu otvoril možnosť komukoľvek prihlásiť sa“. Klamstvo. Nie je možné „znovu“ otvoriť niečo, čo doteraz otvorené nebolo. A kľúčovým problémom je práve to, že šéf daňovej správy doteraz nedal „komukoľvek možnosť prihlásiť sa“ do výberu budovy pre štát. Túto možnosť dostal jediný – šéf SDKÚ-DS v Nitre a kamarát M. Dzurindu.

Byť milovníkom konšpiračných teórií, napísal by som, že túto kauzu zorganizoval Mikloš s Dzurindom, aby donútili Ivetu Radičovú prihlásiť sa pred celým národom k princípom straníckeho klientelizmu a zneužívania politickej moci. A aby jej ukázali, akou je bezmocnou figúrkou. Slúžkou, ktorá musí poprieť aj samu seba, ak chce zostať v „hre“. Iveta Radičová v stredu pred očami celého národa opľula princípy a zásady, na ktorých (aspoň navonok) budovala svoju doterajšiu politickú kariéru. A nedovolila si ani najmenšiu výčitku či negatívnu poznámku, ktorá by mohla byť chápaná ako kritika nižšie postaveného štátneho úradníka. Avšak pod ochranou I. Mikloša.

Rozdiel, s akým sa pred časom vyjadrovala k I. Švejnovi a M. Chrenovi v kauze „hayekovci“ a teraz k I. Miklošovi a M. Mikulčíkovi je úplne očividný. A svedčí o tom, že premiérka je až po krk v tom, čo zvyčajne nepríjemne zapácha.

Foto: Premiérka SR Iveta Radičová
Zdroj foto: Úrad vlády SR

 

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
15. apríl 2011, 09:19
Radicova nie je ziadnou podhodenou obetou zo strany svojich stranickych kolegov. vedome uz klamala viackrat a ked bola pri tom prichytena, dokazala vykuzlit uprimne zdesenie z toho, "co sa stalo", cim v menej informovanych ociach vzbudila dojem, ze za to vlastne nemoze (!!!). ona len klame celkom inym sposobom ako jej kolegovia z SDKU, nieco ako v stolnom tenise, ked niekto nehra pravou, ale lavou rukou... co sa tyka vasho tvrdenia, ze SMER berie volicov strane HZDS, tak je to dalsia dost nestastna formulacia. HZDS po 1998 ktoviepreco uvolnilo svoju poziciu nalavo od stredu a posunulo sa doprava. spolu s dalsimi "zvlastnostami" to viedlo k tomu, ze volicov stratili - strana SMER ich len a len ochotne príchylila...
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
15. apríl 2011, 09:52
Smrdí tunaky sme a týždeň...
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
15. apríl 2011, 09:57
Dovoľte aby som nesúhlasila, to tí dvaja vajdovia ju neponižujú to ona sama sa ponížila, ked vstúpila do strany čo náš Mikuláš II pomenoval ako SDKU čičíka si ju ako svoje vlastné dieťa. (pridal sa k nemu Kaník so svojou DS a toto je tá paseka u nich DS je tá nastrašia otrokárska strana, aká kedy mohla vzniknúť v "demokratickom" ponímaní sveta - to iba ludia nepoznajú historiu systémov ani nepoznajú osobnosti, ktoré sa za touto stannou skrývali takzvaní tiež komunisti v minulom režime a preto sa tu všetko obalilo do peknej rétoriky, že vraj oni sú pravica) napríklad Dzurinda - jednej jeho voličke odpovedal na jej otázku, že prečo zobral ludom prácu, verejnú dopravu a všetko sprivatizoval a nemá šancu si násť dobre platené pracovné miesto v našom štáte - tak isto ako ho On má zabezpečené z našich daní. Odvetil celkom logicky. že vraj on si svoje miesto vybicygloval a tak, že aj ona si takto môže sadnúť na bicykel že svoj úspech bude mať tiež vybicygľovaní. Možno sa naša Ivett vie dobre bicyklovať a vie sa aj lyžovať, lebo ked boli svojho času spolu s Mikulášom II na lyžovačke - tak si dolámal hnátu a skackal na jednej nohe do roboty, ale to vraj on musí takto skackať, lebo bez neho by sa určite prestala zemeguľa krútiť tou správnou stranou. Podľa jeho definície na riadenie štátu to znamená, že SR je podľa všetkého u protinožcov a my nestojíme na nohách, ale podľa jeho logiky protinožcov už celé tisícročia musia automaticky podľa zákona gravitácie chodiť hore nohami a ich pevnina je na samom dne morského oceána, a preto sa im už aj voda valí na hlavu. a preto ja nevinním Ivett, ale na vine zemeguľa a zákony prírody a ešte môže za to najmä Newton a jeho zákon, lebo každý vie, že čo jemu muselo padnúť na hlavu, ked zistil - čo je zemská príťažlivosť zač. A náš Ivan Hrozný rodený Miklož -ten tiež nemôže za svoje predávanie nášho majetku. Lebo ako nám je už známe z historických dokumentov - Ivan Hrozný mal tak ťažké detstvo a podľa historikov vraj trpel paranojou a preto vražil každého - stačilo, že sa práve zle vyspal a už bol oheň na streche. A cár Peter Veľký, ten posavil Petrohrad na močariskách bez ťažkej techniky - stačilo mu iba hladná ruská ľudská bedač a kto si ešte dnes vôbec spomenie, že pod celým Petrohradskom je toľko ľusdkých pozostakov respektíve toto mesto stojí na tom najväčom masovom hrobe dejinách Ruska. odhľadnúc od toho sa dá usúdiť, že 20 rokov sme už asi nie slováci a SR, ešte stále paríme pod vládu Ivana Hrozného len sme sa ešte nestihli spamätať z jeho privatizácii ved on tu už šafáril takto za čiac Mečiara iba sa tvárime, že náš Ivan Hrozný prišiel včera do politky, ale že kuponová privátizácia bola aj jeho dieťa na to národ zabudol. No ale čo sa ešte čudujeme, ved v Čechách sú zhrození z ich politiky - už dva ich prezidenti naraz. a u nás sa nikto nezhozí - ani naši novinári nie sú ešte zhrození z ničoho. najmä tí čo volili SDKU ako altenatívu vládnutia, ale čo mali na mysli tou alternatívou? - keby nám vysvetlili, lebo Ivan Hrozný a Mikuláš II sú dobre vychovaný ešte na materskom mlieku od Mečiara - to iba si prezliekli ich komunisticé tričká a tvária sa, že sú pravičiari, pričom nikdy žiaden pravičiar nemôže už z logiky veci o zisku - predávať dojné kravy štátu. ved to si vlastne nasr. - na vlastný štát a podľa Ivana Hrozného rodeného Miklož - štát je zlý vlastník, ale ked je vraj pravičiar - tak už dávno mal vedieť aspoň toto malé tajomstvo pravice, že jednou výnimkou pravice je, že nikdy si to nemysleli pravičiari a už vôbec nie ruský cár Ivan Hrozný ani nikdy žiaden pravičiar na celom svete. A Ivett bola komunistkou teda vraj to boli ľavičiari, ale vraj vždy rozmýšľala ako pravičiara. há há há - bohužiaľ pre nás - ona ani nevie čo je to byť pravičiarom. ved ona je iba tretí sektor a ten má pramálo prvokov pravice iba ak jedine v ich sne. to iba na Slovensku má tretí sektor rolu tútora štátu a to znamená, že nie vláda nám vládne v štáte, ale vládne nám tretí sektor - čo je vo svete nevídané pre pravicu tu sa z toho urobil biznis pre takých politikov akou je aj Ivett ved už každý vidí, že trpí takzvanou deformáciou svojej profesie teda každý vie, že napríklad lekár dokáže liečiť druhých, ale paradoxne -nikdy nevie vyliečiť sám seba. a tá jej profesia bola akurát tak dobrá - iba do tretieho sektora tam to ešte zbaví.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 10:33
Píšte prosím kratšie a vecné príspevky, podobné umelecké výlevy si nechajte pre vlastný blog.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 10:39
Derrick bol vynikajúci herec a vy ste kto? asi tiež herec a za to, že vy neviete napísať viac viet - to pre mňa neznamená, že ja budem napísať menej.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 11:00
Derrick bol aj filmový detektív tak zistite, že prečo sa mi nedá na tejto stránke napísať ani jeden jediný blok ani cez redakciu nie. tak ako sa tu dá ešte niečo napísať. ved už mám pocit, že táto stránka bola vytvorená pre HZDs a preto sa nedá napísať nič alebo sa mýlim? Bratislava je tým povestná, že najprv to všetko ich dielo demokracie bolo pod jednou hlavičkou a to bolo VPN až potom sa začali štiepiť ako Atom na vraj pravicu, ale to že práve Mečiar bol ten najtvrdší pravičiar v tomto štáte to nevidíte? lebo si naivne myslíte, že on bol ľavičiar - nebol a ešte k tomu sa hrdo hlásil k tomu, ževraj svojou hruďou zadržiaval ruské tanky v 68 roku. len by som rada tie tanky videla, ktoré on zastavil a okrem toho každý vie, že jeho najväčší obdivovateľ je vyštudovaný psychológ náš veľký spevák a motorkár zo skupiny Elán to bola ich robota a ich veľdielo, že tam nám tu tak dlho vládol Mečiar a okrem toho jeho Kňažko prebehol do SDKU a v SDKU je aj Lasicova žena. za to ja nemôžem, že celá Bratislava nevie čo je čo.
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
15. apríl 2011, 13:37
http://kacani.blog.sme.sk/c/262364/Oni-sa-vraj-pomylili.html a je lepsie mat premiera fica, ktory na rovinu ukazal co si mysli o ludoch tym svojim grafom?a kazimir mal byt ministrom financii, ked on sa pomylil, tak nie je sposobily na funkciu pokladnika na zakladnej a nie na financministra.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 14:23
práveže Kažimír sa vôbec nepomýlil pri grafe, pretože ten vôbec nič s tým nemá, že na faktúre sa zmenil ukazovateľ čísel. Najprv sa naučte merať kubické metre ako objem a potom si prirátajte ešte takú maličkosť, že nový investor nemusel položiť za svoje peniaze ani - len jeden meter potrubia na plyn a ešte si prirátajte to, že náš Slovnaft majú Madari pod svojou kuratelou a dalej si ešte prirátajte aj takú maličkoť, že VUB je tiež pod maďarskou teda ich vládou. Orbán ako prvý upozornil na všetko a Orbánovi môžeme vytískať všeličo ale jeho politika sa vyvíja dobre. Má tam dosť hlúpostí najmä novú ústavu, ale ja sa mu už vôbec nečudujem, že takto koná, má prečo, lebo dobre povedal, že sa musí dôchodkový pilier zoštátniť. a dobre urobil pre svojich ludí a svojich občanov. On sa aspoň snaží niečo urobiť s reguláciou iba vždy zabudne na tých najbohatších z bohatých na tých je aj Orbán prikrátky, ale to mu neprekáža, lebo "jeho" soroš by za neho aj dýchal - kedy mohol. už okatejšie sa mu ani nedá pomáhať od sorošovcov, ale sú to Madari tak ťahajú spolu ako vedia a to cení aj u nepriateľa. O SR sa toto povedať bohužiaľ nedá. Madari sú spokojní s Orbánom a to je podstatné a či je tam chudoba to neviem, mne Budapešť pripadá ako prekrásne mesto je čisté a upravené - majú tam už dávno cyklistické chodníky popri Dunaji aj sochy im stoja na mieste. a čo je najdôležitejšie - majú tam všade pre psíčkarov sáčky a koše a v lete aj misky pre domácich maznáčikov. Okrem toho v Budapešti sa so mnou dokážu domorodci dorozumieť aj po slovensky to iba naši madari tu SR ničomu nikdy nerozumejú, ale paradoxne ani madari im nič nerozumejú tak o tom to je celé, že tu nikto - nikomu nikdy- nič nerozumie.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 14:24
Pani Grajciarová, nikto Vás nechce obmedzovať a tešíme sa každému diskusnému príspevku, ale zo začiatku ste aj viac blogovali a my naozaj budeme radi, ak občas zasa napíšete nejaký blog. Má to aj tú výhodu, že na rozdiel do príspevku do diskusie je Váš príspevok na blogu viditeľný hneď na titulnej strane webu a má väčšiu čítanosť. A pokojne môžete touto formou reagovať aj na články na našom webe. Samozrejme, rozhodnutie nechávame na Vás.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 15:02
Ďakujem vám - rada by som napísala, ale mne to už bohužiaľ nejde tak ako som dopísala posledný blok na tejto stránke padol mi celý počítač. dala som si to spraviť jednému inžinierovi a mám pocit, že mi to ešte viac pokazil ako som mala. a nemám nikoho po ruke čo by mi pomohol napraviť program a tak nemám možnosť nedá sa mi poriadne opravovať text mám veľa preklepov. tu(VK) ak by som si niekoho zavolala na opravu tak by ma ošklbal o také peniaze, že radšej podstupujem túto tortúru sama ako sa mi dá a môžem. nemám žiaľ financie na lepšie spracovanie mojich textov. Chcela som od inžiniera lepší program a mám figu borovú - iba čo som zbytočne vyhodila peniaze. tak to už nejako musíte so mnou vydržať, kým sa zmôžem na lepší počítačový program. ked to bude v mojich silách -tak to už napíšem asi svoj blog. zatiaľ takto iba improvizujem. Nemám ako inak reagovať a tiež mi to prekáža, ale ani moje deti sa nerozumejú tak do tejto techniky a aj tak sú vonku a nie doma. a môj syn je ešte malý na nejakú opravu. tak preto nemám nikoho čo by mi nejako mohol pomôcť. Som samouk a tak to aj vyzerá - tak sa ospravedlňujem všetkým čo im vstupujem do ich názorov - nie je v tom žiaden môj úmysel nejako trápiť čitateľov je to iba moja smola.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 16:31
Pani Grajciarová, neradi zahlcujeme túto diskusiu, ale tu si náš odkza evidentne rýchlo prečítate: ak máte akékoľvek problémy, aké opisujete, môžete nám Vaše texty do blogov poslať na email slovo@noveslovo.sk. My ich dokážeme veľmi promptne zaradiť do Vášho blogu cez redakčný systém. Máme autorov/blogerov, ktorý nám posielajú príspevky klasickou poštou a my ich takto dávame na web. Radi Vám pomôžeme, ak nemáte problém aspoň s posielaním emailov.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 16:48
Dobre súhlasím, ale dobre by bolo to aj opraviť po gramatickej stránke, lebo sa mi nedá písať v mojich dokumetoch respektíve problém mám s tým, že môj text sa mi nedá prekopírovať sem a stratí sa mi zakaždým neuloží mi ho. Respektíve ak sa dá tak viem písať aj priamo, aj som to mala pred tým dobre upravené z vašej strany, ale váš program je pre mňa oveľa zložitejší ako som bola zvyknutá. ak to viete dať do slovenčiny viac by mi pomohlo ako postupovať. anglická verzia je pre mňa španielska dedina. angličtina má veľa nových výrazov a sú veľmi technické skôr sú takpovediac urobené iba pre mužskú logiku alebo pre mladých. Ja sa dokážem naučiť mnohé ale sú veci, ktoré potrebujem, aby mi aj niekto ukázal respektíve dal zrozumiteľný návod. ak to viete urobiť, že ja sa prihlásim na vašom webe a dokážem si opraviť svoj text cez váš program tak to možno postačí stačí tam dať slovenčinu
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
17. apríl 2011, 15:16
Dosť naivne politicke názory, pan anton b. "Radicova nie je ziadnou podhodenou obetou zo strany svojich stranickych kolegov... nieco ako v stolnom tenise, ked niekto nehra pravou, ale lavou rukou..." co sa tyka vasho tvrdenia, ze SMER berie volicov strane HZDS, tak je to dalsia dost nestastna formulacia. HZDS po 1998 ktoviepreco uvolnilo svoju poziciu nalavo od stredu a posunulo sa doprava. spolu s dalsimi "zvlastnostami" to viedlo k tomu, ze volicov stratili - strana SMER ich len a len ochotne príchylila... ----------------- Radičová je napriek svojmu vzdelaniu politický naivná, navyše je ako "marionetka" poťahovaná zo strany na stranu, tak ako ju práve chcú mať sponzori SDKÚ a jej vplyvnejšie postavený kolegovia z SDKÚ (Dzurinda, Mikloš,...). V strane nemá reálnu politickú silu. Navyše je ako bývala riaditeľka Nadácie Otvorenej Spoločnosti (NOS) (ovládanej Sorosom a ďalšími vládnymi a MVO z USA). 2, Treba si jasne uvedomiť, že Smer-SD (JJ)sa stal po Borisovom Zalovom odchode do EP typickou stredovou stranou s nacionalistickými tendenciami (pravicového národneho socializmu). Takže Smer intergruje výlučne stredoprave strany vrátane SNS a HZDS, po tom ako úspešne neoficiálne integrovali Gašparovičovú HZD. Smeru zostáva len ľavicová rétorika o tzv. sociálnom štáte. Ináč nemá takmer nič spoločné s reálnou ľavicou politikou.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
17. apríl 2011, 18:26
poznam tento trochu nestastny "sposob", ako uvazuju nasi kozmopoliti, ktori vidia nacionalizmus este aj v tom, ked niekto nedrzi palce hokeju ako sportu, ale narodnemu muzstvu. odchod Borisa Zalu do EP pre SMER znamena, ze z kazdodenneho stranickeho zivota odisiel jeden dobry strateg, ale neznamena to zmenu smerovania strany doprava. je pravdou, ze SMER vladol 4 roky s dvomi narodne orientovanymi pravicovymi stranami, co povrchneho analytika mohlo naviest na myslienku inklinacie k pravicovemu narodnemu socializmu. mohol s niekym inym v roku 2006 uzavriet koaliciu? v skutocnosti je narodna orientacia roznych stran vsade okolo nas celkom bezna, nikde sa explicitne nediskutuje o tom, ci je trebars Merkelovej SPD narodne orientovana (po vasom "nacionalisticka") alebo nie. strana SMER len akceptovala kapitalisticky trhovy mechanizmus, lebo proti vetru sa ... atakdalej, taka je doba, s tym slovensko s danym rozlozenim kariet ake tu je nic neurobi...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
17. apríl 2011, 21:32
po novom vládni chudáci žiadajú TV markízu na telo aby priaznivci nehlasovali TO JE PRIMITÍVNY GÓL pre tých nechcených darebákov
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
18. apríl 2011, 18:37
"je pravdou, ze SMER vladol 4 roky s dvomi narodne orientovanymi pravicovymi stranami, co povrchneho analytika mohlo naviest na myslienku inklinacie k pravicovemu narodnemu socializmu. mohol s niekym inym v roku 2006 uzavriet koaliciu? v skutocnosti je narodna orientacia roznych stran vsade okolo nas celkom bezna, nikde sa explicitne nediskutuje o tom, ci je trebars Merkelovej SPD narodne orientovana (po vasom "nacionalisticka") alebo nie. strana SMER len akceptovala kapitalisticky trhovy mechanizmus, lebo proti vetru sa ... atakdalej, taka je doba, s tym slovensko s danym rozlozenim kariet ake tu je nic neurobi... "----------------- Ani by som nepovedala, že "strana SMER len akceptovala kapitalisticky trhovy mechanizmus, lebo proti vetru sa ..." Toto tvrdenie je viac než naivný politický názor. Zdôvodním prečo: Smer hneď po vstupe do vlády sa dal zápasiť o to kito je národnejší (či Fico, alebo Slota)? Zoberte si kauzu dodnes neobjasnenú Hedvigy Malinovej. Pokiaľ by som bola ja na Robovom Kaliňakovom mieste, tak by som bola nechala kauzu riadne vyšetriť a nie mlžiť spolu s Ficom na tlačovkach. Týmto nepomohli ani Smeru, ani pochybnému Slotovi ako koaličnému partnerovi. Skôr svojimi diletantskými vyjadreniami prilievali benzín do nacionalistického ohňa vášní! 2,Ďalším nacionalistickým prejavom bolo Ficové glorifikovanie Jura Jánošíka ako národného hrdinu. Do dnes som nepochopila, co chtěl tím básnik (Fico) říci? To chcel fakt Fico bohatým brať, alebo sa na zbojníka hrať? 3, Boj o sochu Svätopluka (paradoxne v čase vrcholiacej hospodárskej krízy) bol tiež zúfalým ďalším nacionalistickým prejavom. Pritom si neuvedomoval akou bezcharakternou osobou bol Svätopluk? Glorifikovať toho, kto prišiel na čele germánskeho vojska na naše územie bojovať o moc, je viac než zarážajúce! Taktiež aj to, že podobne ako maďarský kráľ Štefan dal svojho soka o "trón panovníka" oslepiť. Fico si mal študovať históriu a nie právo, ak chcel byť expertom, nie diletantom na naše dejiny! 4. Naviac ma bavil Kaliňak ako zúfalo bojoval s Kotlebovými gardistami s 22 tisícovou "armádou" policajtov. Nakoniec Smer boj prehral (hoci mal ministerstvo vnútra), pretože ho Kotleba úplne zosmmiešnil, keď kandidoval do parlamentu s vlastnou nacionalistickou stranou. Kaliňák nedokázal ani tomu zabrániť, aby Slovenská Pospolitosť nezaložila ultra nacionalistickú stranu ĽSNS, niečo na štýl neoHSĽS. Navyše tých 1,6% hlasov, čo získali Kotlebovci ĽSNS chýbali Slotovi a Mečiarovi, aby sa dostal do parlamentu a spolu zostavili v r. 2010 vládu so Smerom. Takže čo Smer dosiahol zúfalým bojom na nacionalistickom smetisku? Jedine to, že je zalúžene v opozícií.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. apríl 2011, 14:21
Radicova je az po krk v... musim napisat a doplnit v SRACKACH ,sama o tom zelezna lady vedela ze stupas po srackach a ze bude az po usi zasrata vie ako na to klamat-klamat a este raz klamat ved to ukazuje kazdy tyzden ze klamstvo je jej metoda.Prajem dobry den.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984