R. Sulík - reinkarnácia Jána Ľuptáka

Na pracovnom obede mal nechať 20 minút čakať predsedu českého senátu, hoci bol oficiálnym hostiteľom. Nahlas sa nelichotivo vyjadroval ku kvalite jedla. A obed údajne ukončil predčasne, pričom hosťom odporučil, aby si pokojne ešte posedeli, len on sa ponáhľa. Dával radikálne rady, ako si treba poradiť s tureckou časťou ostrova, až sa tlmočníčka spýtala, či to má naozaj prekladať.
Počet zobrazení: 2432
predseda_parlamentu_richard_sulik_SITA_Marian_Peiger.jpg

V kuloároch poslaneckého klubu SDKÚ sa už čoraz hlasnejšie šepká, že aj vládnutie so Smerom-SD by bolo lepšie ako spolupráca so Slobodou a Solidaritou. Niet sa čomu čudovať. Politický štýl, aký predvádza celá strana a najmä jej predseda Richard Sulík, pripomína skôr nevydarený pokus o divadelnú komédiu s katastrofálne napísaným scenárom, garážovým scenáristom a hercami z ulice.

Vyspelé demokracie sa vyznačujú aj klesajúcim záujmom o dianie v politike. Kým kedysi bolo dianie v Národnej rade ostro sledované všetkými médiami, v posledných rokoch záujem prudko klesal. Z poslaneckých lavíc totiž odišli také hviezdy ako Ján Ľupták, Ján Cuper či Augustín Marián Húska. Prinavrátiť druhej najvyššej ústavnej funkcii zašlú slávu sa podujal súčasný predseda parlamentu Richard Sulík. Bez váhania možno povedať, že exceluje.
 


Slovensko potrebuje šoumenov, nie odborníkov

Richard Sulík prišiel do politiky s aurou odvodového mága, ktorý s kalkulačkou v ruke navrhne prebytkový rozpočet, urobí poriadok vo verejných financiách a zavedie odvodový bonus, za ktorý dostane Nobelovu cenu. Jeho strana oblepila krajinu bilboardami s nápismi „Slovensko potrebuje odborníkov, nie Jánošíkov.“ Ako si predstavuje Richard Sulík odborníkov, je dnes (bohužiaľ) už všetkým jasné. Lucia Nicholsonová, Ľubomír Galko či Igor Matovič sú exemplárnymi príkladmi toho, aké parametre má spĺňať tzv. odborník.

Vypchatý rozkrok, lakeť na stole, výroky o synovi Hugovi – to všetko by bolo zábavné nebyť toho, že za tým stojí muž, ktorý je v druhej najvyššej ústavnej funkcii. Pokiaľ by tento štýl politiky pripomínajúci utečencov z trávovej párty predvádzal opozičný poslanec s nulovým dosahom na riadenie štátu, bol by to výborný námet do seriálu typu Panelák. Žiaľ, Richard Sulík a jeho strana sú druhou najsilnejšou stranou vládnej koalície a dôsledky jeho diletantskej politiky znáša celá krajina.

Faux paux v podobe obeda s veľvyslancami, lakťom a peňaženkou na stole je len slabý odvar proti tomu, čoho je predseda parlamentu schopný. Žiaľ, jeho kroky spôsobujú nielen nestabilitu vládnej koalície s každodenným potenciálom rozpadu, ale aj obrovské medzinárodné problémy. Bol to Richard Sulík, ktorý spôsobil infarktový stav nemalému množstvu európskych lídrov so svojimi výrokmi o pláne B a znovuzavedení koruny. Je to ten istý predseda parlamentu, ktorý absolútne bez premyslenia dokáže v rozhovore s cyperským predsedom parlamentu oznámiť, že nás už nebaví pozerať sa na to, ako sa nerieši cyperská otázka a tak Slovensko ukončuje vojenskú misiu v tejto krajine. Slovenský minister zahraničných vecí, ktorý sa to dozvedel z médií, musel riadne lapať po dychu.


Hostia i tlmočníčka v šoku

Richard Sulík je nepochybne etalónom etikety a úcty k svojim partnerom. Na chodbách parlamentu sa napríklad otvorene spomína, ako mal predseda parlamentu nechať na nedávnom pracovnom obede dvadsať minút bezcharakterne čakať predsedu českého senátu a celú delegáciu, hoci on sám bol oficiálnym hostiteľom. Vraj mal dôležitý telefonický hovor. Keď mu priniesli polievku, po dvoch lyžiciach ju mal vrátiť, pričom nahlas - tak, že to počuli aj hostia – sa nelichotivo vyjadroval ku kvalite podávaného jedla. A hoci na obed meškal, údajne ho ukončil predčasne, pričom hosťom odporučil, aby si pokojne ešte posedeli, len on sa ponáhľa.

Od čias Jána Ľuptáka sa v parlamente nestalo, že by tlmočníci váhali, či majú prekladať vyjadrenia vrcholných predstaviteľov. Vládni poslanci sa však podelili so zhrozením z takejto situácie počas prijatia šéfa cyperského parlamentu v NR SR. Richard Sulík vraj dával radikálne rady, ako si treba poradiť s tureckou časťou ostrova, až sa tlmočníčka spýtala, či to má naozaj prekladať. Mimochodom, na svojho straníckeho šéfa nadviazal minister obrany Ľ. Galko, ktorý podľa kuloárnych zdrojov z prostredia vládnej koalície ohlásil odchod časti nášho vojenského kontingentu z Cypru bez vedomia ministra zahraničných vecí, premiérky i našich spojencov.

Richardovi Sulíkovi a jeho družine však treba odpustiť. Blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je slovenské kráľovstvo. Očividne totiž nevedia čo činia. Oni to totiž robia najlepšie ako vedia.

Foto: Predseda NR SR Richard Sulík
Autor foto: SITA/Marián Peiger

 

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
11. apríl 2011, 18:34
svojho casu, ked sa v 90tych rokoch rozbiehala privatizacia, bolo tu usilie o vlastnu slovensku cestu. spocivalo to v tom, ze vtedy vladnuca strana a politici sa usilovali vytvorit original slovensku kapitalotvornu vrstvu - rozdavat narodnej podniky vo vseludovom vlastnictve domacim podnikatelom, ktori boli nejakym sposobom spriazneni s vladnucou stranou. na medzinarodnej scene to vyvolalo obrovsku vlnu nevole, ved zahranicni investori rok za rokom netrpezlivo prestupovali z nohy na nohu a stale nic. preto bolo treba za kazdu cenu zastavit tento vyvoj a vratit veci do kolajnic, ktore boli dohodnute este pred 1989 na Malte a v Reykyaviku. nasledovalo systematicke hovadenie vladnej strany a hlavne vladnych politikov do ktoreho sa zapojili vsetky printove media (s vynimkou jedneho dennika, jedneho tyzdennika a jedneho obrazkoveho casopisu) a vsetky elektronicke media na cele z pozlatenou zumpou TV Angelika. v clanku zmienovani politici ako Cuper, Huska, Luptak boli beztrestne hovadeni dennodenne, bez moznosti odvolania, alebo nejakej ucinnej obrany. nechcel by som tvrdit, ze na nich a ich vystupovani neboli nejake zvlastnosti, na ktorych sa dalo zabavit, lenze to co sa dialo prekracovalo vsetky miery slusnosti, normalnosti. takymto systematickym sposobom nie je problem zhovadit kazdeho, vratane autora tohto clanku, ktory v tom case pravdepodobne este nebol vo veku, aby si dokazal od toho vsetkeho udrziavat urcity odstup a nadhlad. dnes mu vsak v tom nikto a nic nebrani...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
11. apríl 2011, 19:17
Ale čo sa týka Luptáka - tak to bol iba vodník v politickej scéne. Lubták nemal nič v rukách všetko držali v rukách VIP manežeri z Bratislavy a jej herci iniciátori - mali to tak dobre zmapované , že starý utvorte koridor - dnes hrá prvú ligu v športe - pre pánov darmožráčov a logistov - no samí "sportovci sveta" sa tak radi (a pózujú prachy im voňajú samým diorom)zúčastňujú golfu. a náš Kňažko si zahrá čo mu príde do cesty hlavná vec, že on si má kde zahrať golfový turnaj. a ešte náš spevák z vidiekaáááá. ten chudáčisko bol tak chudobný, že až jeho Simonka sa musela postarať, aby videl more, ale čo videl minister financií potom - to už je záhada pre jadro fyzikov. lebo to musel byť zázrak delekozoraký ak majú aj mačku - a tí čo majú mačky - a naivne si myslia, že majú len sedem životov tak to je omyl prírody. Mačky majú až deväť životov - to len tak pre informáciu novinárov.
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
11. apríl 2011, 21:24
skvely clanok zalozeny na klebetach...takto nejako sa robi lavicova politika?
Obrázok používateľa Anonymný
#5
(neuvedené)
11. apríl 2011, 21:37
ktorý som už viackrát opísal: ide o ľavicovú stranu kapitalizmu, systémovú stranu kapitalizmu - a robotníkom bude preto pohŕdať. A preto mu nedôverujem, toto je výsledok Vášho článku, pán Podhorský. Jano Ľupták ako robotník sa, sazmorejme, že nevedel vyjadrovať ako univerzitný profesor, mal svojský slovník. No a čo, určite mu lepšie rozumiem, ako tomuto odcudzenému agentúrami nacvičenému vyumelkovanému, neúprimnému jazyku starého triedneho sveta, s jeho muzeálnymi pohľadmi na ľudí.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
11. apríl 2011, 22:58
ale pán Milan asoň čuste za Luptáka jeho slovník bol na zapalkanie a nechhal sa naťahovať Mečiarovi ako gumení pajác. vždy zodviihol ruku pri privatizácii a nemal ani ponatia ako žijú občania SR. jeho politika boala a je čito komunistická a tá hovorí vždy o rpríživníkoch a to jke jeho slovník to tu nahovoril ludom, že všetci sú príživníci ved s kotlebom si môžu ruky podať vo svojej retoike majú takú istú retoriku ako Kotleba ale s tým rozdielom , že kotleba sa hrdo hási k fašizmu kdežto lupták zasa k robotníkom a nemalá ani žiadnu prestavu akrem toho istého čo hovorí aj Kotleba, že každý je príživník to je jeho robota, že sa tu začalo ľudom nadávať do príživníkov ved vy komunisti by ste znova pozatvárali ľudí do basy, iba preto že vláda nedokáže naplniť literu ústavy. tak tu neobhajujte móresy komunistov, ked tí každému nadávali do príživníkov a bolo im jedno koho obvinia hlavná vec, že komunisti mali plný válov a svojich pri koryte a že sme tu zarábali tak isto málo peňazí ako dnes -to už nepoviete, lebo vzdelaný komunita mal vždy navrch a dostával plat ako kapitalista tak aspoň nevyťahujte Luptáka ako svätého pričom každý vie, že on nikdy v našom štáte nehladoval iba ak vo sne.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
11. apríl 2011, 23:09
Ak sa chcete spýtať, či sme boli pri tom, tak neboli. Ale ak vám niečo povedia ľudia, ktorí pri tom boli, s ktorými máte dlhodobo dobré a seriózne skúsenosti, a ktorí navyše patria k vládnej koalícii, tak to v žiadnom prípade nie sú klebety. Formulácie v glose rešpektujú anonymitu zdroja (zdrojov). Je to bežný novinársky prístup berúci do úvahy platnú legislatívu. Nie sme bulvár, keby sme mali pochybnosti o pravdivosti týchto informácií, keby sme ich nemali potvrdené z viacerých zdrojov, tento text by sme nezverejnili. Práve kvôli overovaniu sa v ňom píše o udalostiach spred niekoľkých týždňov, ale pre serióznosť sme obetovali aktuálnosť. Text však presne poukazuje na jednu zo stránok predsedu parlamentu, ktorá však má veľký význam, keďže ide o druhého najvyššieho ústavného činiteľa. Preto patrí na tento web. No a my nerobíme ľavicovú politiku, alebo nie v základnom významen tohto slova. Nie sme stranícka úderka, alebo stranícky orgán. Sme nezávislé ľavicové médium a nemáme ani peniaze od žiadnej strany (ani ľavicovej), ani nie sme riadení žiadnou stranou. Klebetami sa ľavicová politika nerobí, lenže toto nie sú klebety a my nie sme politický subjekt.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 06:57
že práve Vy budete vytýkať niekomu jeho slovník, mi pripadá trochu čudné, nemyslíte?....... Áno, môžme Ľuptákovi vyčítať jeho kroky, ale to by článok musel vymenovať všetkých politikov, akých chýb sa dopúšťali. Článok však nejde po tejto podstatnej rovine, ale v rovine prejavov človeka, jeho osobitostí. A tu už nejde o Ľuptáka ako o politika (ktorý narobil také a také chyby), ale o symbol robotníka, o pohŕdanie robotníkom, bežným človekom ako neschopákom, plebsom, ktorý sa nemá čo miešať do politiky, správy štátu. A za týmto sa skrýva prebratie mojsejovskej propagandistickej hantírky o elite, smotánke, celebritách, schopných a neschopných, sockách, neprispôsobivých. A za týmto starým sociálno-triednym pohľadom sa skrýva narastanie ekonomickej neefektívnosti, neefektívne využívanie najmä ľudských zdrojov. Naznačuje to aj J. Stiglitz v poslednom rozhovore v Blisty.cz. A niekedy zverejním aj ja komplexnejší článok o tom, ako tento pohľad súvisí s neefektívnosťou a narastaním krízových javov.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 08:18
tu sa pohŕda už veľmi dlho robotníkmi. najmä v blave ved tam sa začalo hovoriť, že štát je zlý vlastník a každý je tu príživník tento slovník si prebral Sulík a používa ho veľmi rád - tak ako aj Matovič ten má odrazu plné ústa dvojakého občianstva a rieši svojho kamaráta z Austrálie čo vraj musel odísť z tejto krajiny von za prácou a dnes ho už netrápi, že sa otvoril pracovný trh z Nemecka a rakúska a ťahajú našich von za prácou, lebo naša vláda nemá nič okrem toho, že vyháňa ludí von za prácou, prečo tu nie je práca a vonku je? ved v Írsku zarobí obyčajná upratovačka viac ako naši inžinieri či lekári a nezamestnaní tam má 350 eur na jeden týžen - tak čo tu nič nepovedia? a na dôvažok upratovačky v Írsku robia naši vysokoškolsky vzdelaní a to nikto nepovie ani komunisti nie, lebo im nevadí, že naše deti sú všetky už vonka a už za dzurindu odišla moja dcéra von pracovať lebo tu v SR - by z nej zodrali kožu naši podnikatelia a naši ludia sú tí čo derú z kožu to iba v blave majú takú možnosť, že môžu dochádzať za prácou do neďalekého rakúska. my takéto príležitosti nemáme, lebo blavu to ani nikdy nezaujímalo. pre novú vládu je každý príživník a majú praktiky ešte horšie ako tu mali komunisti celých 40 rokov horšie ako za fašizmu to iba blaváci nevedia nič lebo im stačilo, že sa oni majú ako prasce v žite a televízne celebrity majú výhody -im stačí natočiť jeden reklamný šot a zarobia aj pol milióna korun za pár minút a potom sú už za vodou - a nemajú prečo obhajovať robotníkov. ved oni sú predsa veľkí umelci a umelci boli kráľovsky platení už komunistickom režime len sa o tom nepíše. naši umelci sú naši umelci - mali by už len oprášiť titul národného umelca a všetko bude ako za starých komunistických čias. my budeme robiť a oni budú cestovať po celom svete ako za komunizmu - budú mať štipendiá a vonku sa budú rehotať, že Slováci a roboši sú sprostí atd.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 09:55
lenze porovnavat niekdajsieho originalneho predsedu lavicovej robotnickej strany Luptaka s politickym hochstaplerom Sulikom je prilis silna kava pre toho "kto ovlada realie". prajem stastnejsiu ruku vo vybere clankov a autorovi clanku aby pisal radsej o tom co dobre ovlada a neveril vsetkemu, co sa od niekoho dopocuje, nesporne je talentom a bola by ho skoda...
Obrázok používateľa Anonymný
#6
(neuvedené)
12. apríl 2011, 10:10
...ze Sulik by nemal byt zbrkly a mal by si konecne zaplatit niekoho, kto ho douci etiketu. Je ale podla mojho nazoru divne porovnavat byvaleho podpredsedu parlamentu Luptaka so sasom Matovicom.. Odbornici su kazdy na svoje -- jeden je murar, druhy je obchodnik, ale ten druhy ma aspon svoj nazor (aj ked s nim casto nesuhlasim). Luptak bol spolu s Huskom aj Cuperom len Meciarova babka.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 10:13
kazda spolocnost bola, je a bude socialne vrstvena. Jan Luptak na politicku scenu prisiel z jej celkom ineho miesta ako napriklad Weiss, Ftacnik, ako Sulik, ako Radicova, ako vacsina tych, co sedia alebo sedeli v parlamente a na ministerskych postoch. robotnici su legitimnou vrstvou spolocnosti, ktori maju pravo na svoje zastupenie. mozno sa sporit o tom, ci Jan Luptak bol ich dobrym, alebo zlym zastupcom, ale nemozno sa sporit o tom, ze nemusel mat vyjadrovanie ako univerzitny profesor. bol aky bol, vystupoval ako vystupoval, obhajoval zaujmy robotnikov ako vedel, miestami musel prijimat kompromisy, ked silnejsi koalicny subjekt buchol pastou do stola, ze takto a takto. ja si ho pamatam z jedneho mitingu po 1998, ked zahranicny privatizer za lacny peniaz chcel kupit fabriku. Luptak povedal ludom co maju robit, lenze ho nikto nepocuval a namiesto aby sa na niecom dohodli, tak mu vycitali jeho hriechy. pointa je v tom, ze neskor sa ta fabrika predala, investor ju vsak nepotreboval, potreboval ovladnut trh, fabrika sa zavrela a vznikla dalsia hladova dolina, co nemuselo byt, keby si ludia lepsie vedeli hajit svoje zaujmy...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 10:58
Pán Anton a ako sa tu dá hájiť si svoje záujmy? ved za mečiara moja rodina sa nemohla ani len zúčastniť sa na poriadnej podnikateľskej činnosti - JRD si rozobrali ludia z ich vedenia a nám nedali žiadnu šancu to isté bolo aj v kupónových knižkách lebo moje akcie si ktosi ukradol celkom hravo sfalšovali môj podpis akože som im dala plnú moc a vôbec som o tom nevedela prišla som na to celkom náhodou, ked som potrebovala predať akcie zistila som že už som ich vraj predala. a čo som mala urobiť? - iba sa súdiť a ktorý právnik by bol ochotný poskytnúť svoje služby ved to by som zadlžila ešte aj moje deti by splácali takéto neprávosti a kto to dovolil ak nie náš štát?. mali sme vrátené pozemky, ktoré by som tiež tak ľahko chcela vymeniť ako poniektorí politici zo SR napríklad za lepšie napríklad v Bratislave by mi boli môjmu k osohu, ved tie naše stratili svoju trhovú hodnotu podľa regiónu - teda čím väčšia hladová dolina - tým menej sme mohli získať na trhu tak čo to má byť? a mohli sme začať podnikať, ale naše banky nám neboli ochotné poskytnúť žiaden úver nemali sme žiadnu šancu oproti kamarátom od mečiara. my sme nedostali fabriku za symbolickú korunu. Ked sa sprivatizovali Košické železiarne tak jedna ich zamestnankyňa tu držala hladovku a čo urobili tí z BA a vtedajšia vláda? - smiali sa z nej a ohovárali a ukazovali na ňu prstom ako na púťového medveďa. prečo vtedy nebolo počuť napríklad Sulíka alebo Luptáka?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 11:33
Ako človek, ktorý viedol s intelektuálmi vo vedení SDĽ tvrdé a otvorené súboja za Jana Ľuptáka a ďalších robotníckych poslancov (SDĽ ich mala spočiatku 4) a ako človek, ktorý ho prevádzal jeho politickou kariérou takmer do konca vám so všetkou zodpovednosťou musím napísať, že sa mýlite. To, čo robil Jano ako podpredseda NR SR nemalo nič spoločné s jeho robotníckym pôvodom. Bol to prejav ješitnej odplaty ľuďom, voči ktorým (nie neoprávnene) cítil minimálne averziu, ak nie niečo horšie. Keď odtrhol ZRS od SDĽ (lebo ZRS bola pôvodne profesijnou latformou vnútri SDĽ) začal mať voči intelektuálom rovnaký postoj, ako oni voči nemu dovtedy. Lenže postupne odvrhol aj tých, na ktorých z minulosti nemohol povedať krivé slovo (nemám na mysli seba, ja som sa s ním v závere rozišiel z vlastnej vôle). To, ako predo mnou obhajoval menovanie svojej svokry do dozornej rady štátnej banky ako nominantky ŽSR nemalo nič spoločné s robotníctvom. Ani to, ako nechal bačovať Gavorníka a ako napokon krágľoval a vylučoval zo strany ľudí, ktorí s ním zakladali ZRS len preto, lebo mu otvorne hovorili svoje kritické názory. Nie, to čo na Ľuptákovi kritizujeme my, ľavičiari, to nie je ten povýšenecký výsmech rôznych umelcov, novinárov, intelektuálov, ktorí sa tým - áno, to máte pravdu - vysmievajú robotníctvu. Ja som presvedčený, že robotníci do politiky patria a preto Janovi budem do smrti vyčítať, že len pre vlastnú urazenú ješitnosť zlikvidoval jedinečnú možnosť etablovania robotníckej strany. Príklad iného robotníckeho poslanca, ktorý začínal a pôvodne pôsobil spolu s Janom, Jána Bruncka, ktorý neskôr úspešne a bez hanby pôsobil nielen na MsÚ v BB, ale bol aj šéfom prezidentskej kancelárie v BB (bez hanby za to, čo a ako robil v týchto funkciách), dokazuje, že aj robotník môže byť dobrým politikom. Uznávam, že z hľadiska zdrojov a základov (osobných i politických) môže byť porovnávanie Sulíka s Ľuptákom nekorektné, ale páni, toto je glosa, nie analýza. V zásade však kritika Ľuptáka je kritika Ľuptáka (ako predsedu NR SR, to sa netýka toho, čo robil dovtedy) a on si ju zaslúži. Nemožno ho zbavovať jeho osobnej zodpovednosti vzťahovaním tejto kritiky na robotníkov ako triedu.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 16:47
Pani Vierka! Prečítal som si už viacero vašich názorov a páčili sa mi. Mali hlavu i pätu.Prekvapili ste ma však, tým, ako ste sa zúrivo pustili do jana Luptáka, predovšetkým za jeho slovník.Podľa mňa sa vyjadroval iba tak ako vedel a svoj podieľ na tom mal,priam raketový vstup do vysokej politiky, kde sa zrazu ocitol pred kamerami,inteligenciou a profesionálmi.Dosť možné,že mal z toho trému a komplexi, takže hoci sa snažil, dosť často breptal. Nezazlievajte mu to, stavá sa to hocikomu,aj Vám. Museli ste byť asi veľmi rozčúlená, keď ste písali svoju reakciu na túto tému. Ak si ju znova prečítate v kľude,zistíte prečo. Je tam priveľa gramatických breptov, akých by sa pravdepodobne nedopustil ani murár Jano Lupták.No a čo sa týka jeho komunistickej minulosti a argumentácie, že určite nikdy nehladoval, je to tiež slabé.Ani ja som nikdy za tých čias nehladoval, svojim deťom som zabespečil strechu nad hlavou i vzdelanie, napriek tomu, že som bol celý život iba robotníkom. Nech mi je odpustené, ale cítil som sa po tejto stránke bespečnejšie, ako dnes,keď trh práce vypľúva a pýta si ďalšie a ďalšie obete, ktoré mrzačí a kaličí.Už dávno mi je jasné,že dnešný vývoj vo svete a táto vláda, mi nedokážu zabespečiť ani pokojnú starobu.Možno i preto som lepšie rozumel tomu, čo povedal, alebo chcel niekedy povedať obyčajný murár. Ako som sa však už zmienil,rád čítam Vaše príspevky. Prajem Vám pekný deň.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 18:19
Pánovi Slezákovi. viem, že niekedy tvrdo kritizujem, ale či sa dá inak - ako poukázať aj na chyby práve Jana Ľuptáka? ja osobne som ho neraz šanovala, lebo som mu dobre rozumela. dokonca som si pred voľbami vypočula jeho predvolebnú reč, ale práve tam som zbadala tie nedostatky, lebo iba tam bol s ním aj Kotleba a ked som si zakryla oči - tak boli takmer na nerozoznanie svojou rétorikou. ja nemôžem za to, že slovo príživník používali radi komunisti a čo som mala možnosť vidieť v BB - tak tam má svoje hniezdo tuším ak Kotleba, ale neviem to s určitosťou iba konštatujem, že z obchodného centra v BB Europa je prekrásny výhľad na horu. a tam je vyhradené miesto pre reklamu a bilo mi do očí -iba jedno slovo a to bolo že zbavme sa všetkých príživníkov. no nemusím vám hovoriť, že ma išlo poraziť z toho hesla a dodnes neviem komu patrilo toto velebenie, ale nech si politici dávajú pozor práve na to neškodné slovo parazit, ved ho používali všetci fašisti a potom ešte komunisti čo bojovali paradoxne proti fašizmu, tak nech sa už konečne dohodnú, že kto je tu parazit - a kto sa tu ním stále oháňal celých 20 rokov. ved to už je na zaplakanie. neviem čo si to osvojili za sprosté slovo všetci čo chcú prezentovať svoje myšlienky. nech si láskavo zvolia bud ľavicovú rétoriku , ale to potom znamená, že slovo parazit nemá čo hľadať v ľavicovom slovníku a to je to načo treba upozorniť.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
12. apríl 2011, 20:15
Článok totiž nie je o chybách Jána Ľuptáka, ale o jeho prejave, vystupovaní. Keby bol o chybách, nemal by som námietky. Ale v takom prípade by predsa Jano nebol vystavovaný ako vzor, určite sa na politickej scéne nájde široká paleta poltikov, ktorí ho prevýšili. A ktorému politikovi vlastne nemožno vyčítať žiadne chyby?......... Jano urobil veľa chýb a zrejme najväčšiu tú, že sa dal vlákať do vládnej koalície. Vyčítal som im to, že to je koniec ZRS. Vtedy som sa s nimi aj ja rozišiel. Preto ja neobhajujem jeho chybné kroky, ale staviam sa proti povýšeneckému postoju ľavicovej inteligencie k Janovi a vôbec robotníkom. Áno, Jano Ľupták cítil nedôveru voči intelektuálom, ale určite menšiu ako iní robotnícki vodcovia z tých čias. A cítil ju sčasti aj preto, že ľavicoví intelektuáli dávali najavo svoj odstup, veľmi dobre som to vnímal v tej dobe. A práve tento postoj zarezonoval v tomto článku. Inak by autor nezabŕdol do problematického a zbytočného vťahovania osoby Jána Ľuptáka do porovnávania s R. Sulíkom. Prakticky tým článok stratil údernosť, dostal sa do polohy bulváru, veľmi sa nelíšiac od klebetných článkov o tom, ktorá celebrita ukázala nohavičky, nevyholené podpazušie, alebo vyrobila iný konzumný trapas.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
13. apríl 2011, 08:06
Pán Milan, viete veľmi dobre narábať práve so systém režimu a viete veľmi dobre históriu. poznáte vývoj systémov od A po Z. tak prečo nie ste ochotný sa posunúť v novom štýle pre ľavičiarov. ak ľavica neposunie svoju latku aj takom fenoméne ako je bulvár - tak sa nikam nepohne. na západe je úplne normálne, že aj ľavica robí aj bulvárnu časť novín, lebo si to vyžaduje naša doba temna. ved iba strohé správy a fakty to je stará deformácia ľavice. tie časy sa už posunuli aj v novinárčine. ak mladí ľavičiari budú iba kopírovať starú prácu komunizmu tak sa nikam nedopracujú - stratia práve mladých, pretože im neponúknu - to čo je vo svete celkom normálne. viete koľko brilantných novinárov napríklad z Británie je práve ľavičiarov? to, že otvorene sa nebijú do prs, že sú ľavičiari ešte neznamená, že stratili svoj povestný suchý a čierny humor. a dávajú ho aj do serióznych novín, lebo to chcú mladí ľavičiari. nemôžete neustále trvať na tom,že NS - má byť iba seriózny web. ste na to zvyknutý z minulosti, ale ak stratia humor ľavičiari - tak celé slovensko to môže zabaliť a posledný tu môže zhasnúť svetlo. tak trochu spustite zo svojich predstáv o ľavici a nepozerajte sa na ľavicu iba ako komunista.
Obrázok používateľa masmil@montisro.sk
#1
Milan Mašcuch
13. apríl 2011, 18:20
proti prirovnaniu Sulíka k Ľuptákovi. Ľupták je priamy človek, ktorý sa snažil zlepšiť život pracujúcim. Že na to, medzi tou zákernou bandou nemal, je iná otázka. Sulík je priamy INAK.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 18:02
"Keď odtrhol ZRS od SDĽ (lebo ZRS bola pôvodne profesijnou latformou vnútri SDĽ) začal mať voči intelektuálom rovnaký postoj, ako oni voči nemu dovtedy.... Nie, to čo na Ľuptákovi kritizujeme my, ľavičiari, to nie je ten povýšenecký výsmech rôznych umelcov, novinárov, intelektuálov, ktorí sa tým - áno, to máte pravdu - vysmievajú robotníctvu. Ja som presvedčený, že robotníci do politiky patria a preto Janovi budem do smrti vyčítať, že len pre vlastnú urazenú ješitnosť zlikvidoval jedinečnú možnosť etablovania robotníckej strany." .................... Pán Ondruš mám veľmi vážne pochybnosti, že či máte právo sa prezentovať ako "my ľavičiari"!? Smer vznikol ako strana podnikateľov (teda maximálne stredo-pravá strana s tzv. sociálnym cítením! R.Fico hovoril o Smere ako o Tretej ceste = Blairovej imperialistickej politike so silným dôrazom na koloniálne záujmy a nacionalistické sebauvedomenie si Britov ako bývalej svetovej kolonialnej veľmoci! Po zlúčení sa s ex Dubčekovou SDSS bol aký taký náznak odklonu do ľava, ale príchodom modrých (buržoáznych )utilitaristických exkomunistov po zlúčení sa s SDĽ-kou sa odklonil Smer opäť do stredu. Pohltením stredopravého Gašparovičovho HZD sa Smer SD stal typickou stredovou stranou od r.2010. V súčastnosti sa Smer vôbec neprezentuje ako ľavicová strana, ale skôr ako nacionalistická strana snažiaca sa pohltiť (ako sup) "zdochliny" z rozpadajúcej sa SNS! Dokonca ste s pacifikovali aj odbory, ktoré sú asi také revolučné ako Smer je ľavicový! V tomto vám nepomôže ani "oborárska vesta" v parlamente, ale revolučný boj za práva proletariátu, na ktorý z vysoka kašlete! Ak to zhrniem tak vy Smer-SD ste štandardná stredová buržoázna nacionalistická strana s občasnými populistickými vyjadreniami o tzv. sociálnom štáte vášho predsedu Fica. Takže ak Ľupták toto buržoázne smerovanie videl v SDĽ, tak sa mu vôbec nečudujem, že sa od vás tzv. "modrých ľavičiarov" dištancoval. Tak mi vysvetlite v čom ste ľavicoví, resp. na čo sa to hráte? Mne to vôbec nie je jasné.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
15. apríl 2011, 21:19
Super článok....nemôžem nájsť prívlastok, hádam najlepšie by sa hodil "žumpový"...

Stránky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984