Vyčkaj času jak pravica SaS-u.

O federálnom parlamente sa hovorilo, že je to niečo medzi divadlom a múzeom. Z jednej strany bolo divadlo, z druhej múzeum. Od tohtoročného 17. novembra, na ktorý určil termín otvorených dverí v NR SR jej predseda Sulík, sa môže o našom parlamente – podľa programu – hovoriť, že je to niečo medzi jarmokom a SuperStar . Už chýbajú len mažoretky, historický šerm a Pyco s Adelou.
Počet zobrazení: 1647
20101104_nrsr_8rok_007.jpg

Oneskorené príslovie

Vyčkaj času jak pravica SaS-u.


Ľahké vysvetlenie

Časť zachránených čilských baníkov má vraj problém s alkoholom. Nečudo, veď problémy s alkoholom majú bežne aj ľudia, ktorí nestrávili 70 dní zasypaní pod zemou...


Otázka pre politológa

Podľa politológa Miroslava Kusého, kým bude generálny prokurátor kandidovať na dve volebné obdobia, bude vždy závislý od politikov. Ak by kandidoval len v jednom období, závisel by hádam od Fera Mrkvičku?


Odkaz politológovi

„Ak budú rozhodovať o generálnom prokurátorovi kominári, tak to budú zákulisné komínové boje, ak politici, tak zákulisné politické – možno, ja to nezmením.“ Dobroslav Trnka, pravda.sk, 27. 10. 2010


USB-poučenie

Armáda opäť stratila USB-kľúč s dokumentmi, už tretí za posledný rok. Z toho plynie poučenie: Dovtedy bude armáda používať USB-klúče, dokiaľ ich všetky nepostráca.


Poučné čítanie

Milan Lasica v knihe Ale ja som iba komik, hovorí o tom, ako bolo kedysi naše Národné divadlo súkromné a fungovalo to. Ján Rozner v knihe spomienok píše, ako jeho dlhoročný riaditeľ, Čech Oskar Nedbal, po tom, čo sa divadlo zadlžilo, odišiel do Záhrebu, kde sa pridali dlhy nové. Nedbal onedlho vyskočil z budovy divadla. Podľa neho to zrejme nefungovalo.


Čujme, čujme!

Nežidia sú na svete na to, aby slúžili národu Izraela, tvrdí podľa denníka Haarec rabín z ultrakonzervatívnej izraelskej vládnej strany Šas Ovadia Jozef: „Gójovia sa narodili jedine preto, aby slúžili nám. Iné poslanie okrem služby národu Izraela na svete nemajú. Na čo sú pohania potrební? Budú pracovať, orať a žať. My budeme sedieť ako páni a jesť."


Príspevok k portrétu

„Když zahájil Mahatma Gándhí svůj boj pasivní resistence, Churchill zuřil, že "by ho měli svázaného položit u bran Dillí a pak by ho měl rozšlapat obrovský slon, na němž sedí nový britský viceroy". Jak se odpor začal šířit, Churchill prohlásil: "Nenávidím Indy. Je to zvířecký národ se zvířeckým náboženstvím." A tato nenávist zabíjela. Jen jeden příklad: r. 1943 vypukl v Bengálsku hladomor, který vyvolala - jak dokázal ekonom Amartya Sen, nositel Nobelovy ceny - britská imperiální politika. Hladem zemřely tři miliony lidí, zatímco britští činitelé prosili Churchilla, aby do oblasti poslal potraviny. Churchill to odmítl udělat. Zuřil, že je to jejich vlastní vina, "když se množí jak králíci". Jindy se jim posmíval, že hladomor nám "pěkně" vybíjí obyvatelstvo.“  Čítajte na http://ww w.blisty.cz/2010/11/1/art55244.html


Alah ochraňuj kráľovnú!

V Anglicku sa dnes najčastejšie používaným menom u novorodencov stali rôzne varianty arabského mena Mohamed.


A Kocáb s Horáčkom mlčia

Rusi sa vrátili do Afganistanu, hlásajú titulky v médiách. Choďte sa pozrieť do Prahy, tá ich je už dávno plná.


„Ach, ti Slováci!“

V Prahe 28. októbra sa okrem iného zišla na demonštrácii aj česká monarchistická strana, do ulíc s vlajkami vytiahli prívrženci rozpustenej anarchistickej Dělnickej strany. Napríklad čitateľ MF DNES sa o tom  vôbec  nedozvedel. Zato sa mohol dočítať, že v Bratislave proti odhaleniu sochy T. G. Masaryka protestovalo asi dvadsať extrémistov z Ľudovej strany Naše Slovensko.


Čoskoro opeknieme

Podľa ankety, ktorú usporiadal server skyscanner.net., sú Česi ôsmi najkrajší ľudia na svete. Zvíťazili Brazílčania. Slováci sa neumiestnili na zaujímavom poradí, ale keďže anketa sa konala len krátko po výmene vládnych garnitúr, celkom iste tento neúspech možno pripísať na vrub Ficovej vlády.


Bohabojný ľud

Podľa rôznych rebríčkov sa radíme medzi najkorupčnejšie krajiny únie a sveta, ale pospolitý ľud našu reputáciu zachraňuje: napríklad krajší Česi v obchodoch kradnú viac ako my, dokonca aj Belgičania a tesne za nami sú Francúzi.

Foto: Predseda NR SR Richard Sulík
Autor foto: SITA/Michal Svítok

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa vierka.g@azet.sk
#1
Viera Grajciarová
05. november 2010, 10:10
No to určite, kto by už len mohol uveriť tomu, že Brazílčania sú najkrajší respektíve krajší ako Slováci či Česi. Stačí sa mi pozrieť na brazílskych futbalistov. Hneď mi je jasné, že tuposť im priam z očí srší, zarastení sú ako opice a celkovo vyzerajú akoby len včera zo stromu zoskočili. A ak si ešte predstavím ich sochu Ježiša Krista, ktorá dehonestuje kresťanstvo i samotné Ježišove učenie, tak nemôže byť ani reči o tom, že majú čosi spoločné s krásou či už fyzickou a už vôbec nie duchovnou. Jedine Poliaci ich chcú predbehnúť v megalomanstve a už stavajú Ježiša o asi o dve či tri hlavy väčšieho ako je v Riu. Na záver už iba taká malá poznámočka našich saskárov nepredane nik v tuposti, lebo fotiť si svoju tajnú voľbu ako dôkaz poslušnosti - znamená pre občanov iba jedno, že asi potrebujú svojim mecenášom dokázať, že pracujú podľa ich predstáv. Toto robili už komunisti celých 40 rokov, ale sasakári im to natreli sú jednoducho lepší. A výhovorka typu, že aj respondenti odpovedia koho volili vo voľbách. Tak v tom je veľký rozdiel a to by mal každý vedieť kto uznáva demokraciu a ústavu SR. Iba tí, čo uznávajú diktatúru to môžu prirovnávať s neporovnateľným. Ale už je jasné, že tí čo boli v čase našej nežnej revolúcie vonku za hranicami respektíve poniektorí ešte len ťahali drevené kačičky po dvore nemôžu mať ani len tušenie, za čo sme mi štrngali kľúčmi a určite to nebolo za návrat do 50 rokov 20 stáročia.
Obrázok používateľa masmil@montisro.sk
#2
Milan Mašcuch
05. november 2010, 19:12
predseda parlamentu.
Obrázok používateľa steucek.jan@gmail.com
#3
Ján Šteuček
05. november 2010, 22:22
Veľmi tesná väčšina ľudí vo voľbách podľahla ilúzii,že ŠTYRI nové strany prinesú kvalitatívne zmeny v spravovaní krajiny.Ale nedúfala, že bude pozorovať bezradnosť ako KONCEPT,hulvátstvo a hrubosť (Matovičov čurák,Sulíkove hodinky) ako prejav INTELIGENCIE,porušovanie "Rokovacieho poriadku NR SR" (fotenie hlasovacích lístkov) pri TAJNEJ VOĽBE,ako prejav DEMOKRACIE.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984