Pozadie Radičovej klamstva

Sú to administratívne posty, na ktorých sa dostanú k rozhodovaniu o ľuďoch, peniazoch a majetku, ale nie k reálnej politike. Vyzerá to ako finančná výpomoc (zo štátneho): NG SDKÚ-DS ušetrí na mzdách pre ľudí, ktorým nenáročná práca umožní, aby sa venovali aj organizácii a strane.  Alebo ide o odmenu, resp. zaviazanie si celej mládežníckej organizácie vo vnútrostraníckom boji.
Počet zobrazení: 1246
nova_generacia.jpg

Doteraz sa totiž nestalo, že by na jednom úrade našlo prácu kompletné vedenie mládežníckej organizácie. Strany zvykli niekedy mládežníkov prideliť po jednom k ministrom ako poradcov, ktorých úlohou bolo v skutočnosti učiť sa, ako sa riadi rezort a zdokonaľovať sa v odbornej problematike daného rezortu. Strany si takto vychovávali budúcich poslancov a možno aj ministrov, jednoducho politikov, orientujúcich sa do konkrétnych oblastí.


Výpomoc straníckym mladým za štátne

V tomto prípade však celé vedenie Novej generácie (NG) SDKÚ-DS sedí na jednom úrade, ale nie na politických funkciách. Vedúci Služobného úradu či vedúci Správy zariadení ÚV SR sú administratívne posty, na ktorých sa nominanti dostanú k rozhodovaniu o ľuďoch, peniazoch a majetkoch, ale nie k reálnej politike. Ani k programovým záležitostiam, ani k marketingu a komunikácii, ani k otázkam stratégie a taktiky. Z týchto mládežníkov by mohli vyrásť profesionálni úradníci, ale na týchto postoch sa z nich nestanú skúsení politici. To skôr poslušní stranícki tajtrlíci, trasúci sa o dobrý flek v štátnej správe.

Takýto postup sa ani neoficiálne nedá vysvetliť ako „investícia“ do budúcich politických kádrov. Vyzerá to skôr ako finančná výpomoc (zo štátneho rozpočtu, čiže z daní občanov) mládežníckej organizácii: NG SDKÚ-DS ušetrí na mzdách pre ľudí, ktorým nenáročná práca umožní, aby sa popri nej venovali aj organizácii a strane.


Vnútrostranícky súboj

V tomto prípade však pokojne môže ísť aj o odmenu, resp. zaviazanie si celej mládežníckej organizácie. O rozporoch medzi I. Radičovou a M. Dzurindovi píšu a hovoria médiá takmer každý deň. V súboji o priazeň straníckych štruktúr môže byť užitočné získať si na svoju stranu i mládežnícku odnož. V tom prípade je však zaujímavou otázka, kto vlastne vedeniu NG SDKÚ-DS tieto posty rozdal. Môže to byť samotná I. Radičová, ku ktorej majú mladí ľudia prirodzene bližšie než k M. Dzurindovi a ktorá musí spojencov hľadať mimo okruhu straníckych funkcionárov, keďže je o nich známe, že sú „pod kontrolou“ tandemu Dzurinda - Mikloš. Lenže môže to byť aj samotný predseda strany, nakoľko nejde o posty v blízkosti premiéra(ky) a títo úradníci síce majú pokoj za dobré peniaze a benefity, ale šéfa(ku) vlády nemusia stretnúť ako je rok dlhý.

Aj keby platila druhá alternatíva, nie je uveriteľné, že by premiérka o týchto straníckych politických nomináciách nevedela vo chvíli, keď tvrdila, že na jej úrade sa žiadne „nedejú a nediali“. Lebo ak by platil opak, bolo by jej postavenie ešte biednejšie, než sa javí teraz. Iveta Radičová sa po Ondrušovej tlačovke ani neusilovala jeho tvrdenia poprieť. Reagovala vlažne a nevyvrátila ani jednu nomináciu, ktorú poslanec Smeru odhalil.  Nepriamo tak potvrdila, že s politickými nomináciami v skutočnosti nemá problém, aj to, že deň predtým klamala. A zdá sa, že ani s tým zásadný problém nemá.

Sem kliknite a prečítajte si blog Braňa Ondruša Takto premiérka klame.

Foto: Nová generácia
Zdroj foto: prt sc

Foto: Predsedníčka vlády Iveta Radičová
Autor foto: SITA/Jozef Jakubčo

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa michal.petrovaj@zoznam.sk
#1
Michal Petrovaj
29. október 2010, 13:16
Prekvapila ma neochota iných TV staníc na našom trhu informavať o TB Ondruša.Vďakabohu tu máme internet a vďakabohu tu máme aj SMERTV a z archívu si môžeme pozrieť nezostrihanú a násilne neukončenú TB takého Smeru a uvidíme ako pekne odignorovali túto TB hlasné trúby demokracie-taká Markíza, JOJ a TA3. Čert ich ber-aspoň sa nemusím rozčulovať ako to skreslili a ako to TA3 usekla.....Ale Radičová klame a klame. A prosím si pozrieť zase iný záber na SMETV/nie SMERTV/-voľba generálneho prokurátora...až premierku ľutujem-kruhy pod očami a zničený pohľad na Mikuláša DZ. Ten pohľad hovorí za všetko. Po kútoch nám premierka asi poplakáva.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984