VIDEO: Szalay - Zdravotná starostlivosť sa zhorší

Úroveň zdravotnej starostlivosti sa po nástupe súčasnej vlády už stihla zhoršiť. Vláda navrhla dať v roku 2011 na zdravotníctvo o 85 miliárd € menej, než v tomto roku. K prepočtom odborárov o negatívnych dopadoch sa pripojilo aj združenie regionálnych a mestských nemocníc, združenie veľkých fakultných nemocníc, ale aj združenie lekárov a to tak „štátnych“, ako i súkromných.
Počet zobrazení: 1488
szalay.jpg

Anton Szalay varuje, že výpadok štátnych prostriedkov na zdravotníctvo pre budúci rok oproti súčasnému bude 85 mld. €. Od nástupu súčasnej vlády sa situácia v zdravotníctve podľa neho zhoršila a podľa najnovších rozhodnutí kabinetu I. Radičovej skonštatoval , že sa bude zhoršovať ešte ďalej. A. Szalay zdôraznil, že tieto prepočty a varovania z nich vychádzajúce nie sú „postavené na vode“, postavili sa za ne aj združenie regionálnych a mestských nemocníc, združenie veľkých fakultných nemocníc, ale aj združenie lekárov a to tak „štátnych“, ako i súkromných.


Dôsledkom krokov vlády I. Radičovej budú dlhšie čakacie doby na operácie, exodus kvalifikovaného zdravotníckeho personálu do zahraničia, zníženie životnej úrovne a reálnych príjmov zamestnancov v zdravotníckych zariadeniach, zariadeniach sociálnych služieb, na školách a úradoch. Dlhé a vleklé čakanie na úradoch sa ešte viac predĺži.


Nie každý môže byť bohatý a zdravý, ale po nástupe súčasnej pravicovej vlády byť chudobným a chorým bude tragédiou.




Viac informacií o štrajku organizovanom odborármi najdete tu:

 

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984