Cenný muž so skúsenosťami

Diviť sa alebo zlostiť nad drzosťou vládnej koalície sa zrejme už neprestaneme do jej vymedzeného času. Najnovší príklad: minister financií Ivan Mikloš dal do vedenia štátneho Tipos Günthera Furina, spoluzodpovedného za vývoj v Národnej agentúre pre rozvoj malého a stredného podnikania, s ktorou si teraz vláda nevie rady. Že by o to malo ísť aj v Tipose?
Počet zobrazení: 1857
Ivan_miklos.jpg

Imúnni

Podľa hovorkyne bratislavského primátora a bývalého starostu Starého Mesta Andrej Ďurkovský pri prideľovaní bytov postupoval „výlučne v medziach zákona“. Už by sa žiadalo len dodať: A konal by tak znova, povedané s Novomeským, ako „vedec, hľadajúci svoje bacily, ktoré ho zabili.“ Lenže Ďurkovský a ďalší starosta a starostka sa ani len nezačervenali.


Ponorné kauzy

Niektoré kauzy sú ako ponorná rieka. Keď sa pred rokmi našli médiá, ktoré písali o Figeľovom „charitatívnom“ byte, ani len kauzička z toho nevyskočila. Celebritné rubriky s dojemnou starostlivosťou takmer tehlu po tehličke zaznamenávali, ako si Ivan Mikloš zveľaďuje hniezdočko na Kozej ulici. A teraz, z ničoho nič tie nevďačné médiá z toho vyrobia kauzu. Fuj!


Skončí v sude?

„Nosím v sebe vnútorné presvedčenie, že na konci života nám zostáva iba to, čo sme rozdali," zdôvodnil svoje rozhodnutie prenechať svoj veľkorozmerný byt charite predseda KDH Ján Figeľ. „Aj svätí boli a bzdili,“ Vladimír Mináč, Hovory M,  1994.


Škrípanie v záprahu

Medzi hayekovcov sa podarilo vraziť klin: Ivan Švejna odstúpením priznáva farbu, Martin Chren sa asi v súlade so Sulíkovým vyjadrením necíti byť snehobiely, ale vo funkcii zotrváva, lebo čo bolo bolo, terazky som štátnym tajomníkom. Pár volov, v ktorom jeden ťahá čihi a druhý hota, ďaleko nedôjde.


Výnimka z dogmy?

Maďarská vláda prevzala kontrolu nad hlinikárňou MAL, ktorá spôsobila takzvaný maďarský Černobyľ. Zjavne sa totiž preukázalo, že súkromný majetok nie je vždy taký dobrý správca, ako sa tvrdí posledných dvadsať rokov...


Otázka bez odpovede

V Keni zomrel vo veku 93 rokov muž, ktorý mal sto manželiek. Ktovie, či zomrel preto, že ho toľké ženy utrápili na smrť, alebo tak dlho žil, že ho tak dlho rozmaznávalo toľko žien.


Osobne proti osobne

„Osobne si myslím, a je to môj návrh, že je možné uvažovať aj o zrušení Rádia FM,“ vystúpil odvážne minister kultúry Daniel Krajcer. „Rádio FM sa rušiť nebude. Aj mne osobne by chýbalo,“ oznámil mestu a svetu jeho stranícky šéf a predseda NR SR Richard Sulík.


Oneskorená klebietka

Zrejme mnohým ušla táto úplne bezvýznamná informácia: ministerstvo vnútra zamestnalo od 1. septembra 2010 Viktora Spišiaka, syna policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka. Viktor pracuje ako referent na Sekcii riadenia ľudských zdrojov Ministerstva vnútra SR, na čo spĺňa požadované stredoškolské vzdelanie aj prax.

Autor foto: SITA/Diana Černáková

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984