Mimochodom

Ako sa aj Hayek môže mýliť, čo sa týka moci, ideálov a úspechu. Nadácia F. A. Hayeka má na svojej internetovej stránke citát svojho idolu: /„Potrebujeme odvážnych mysliteľov, ktorí nepodľahnú moci a vplyvu lákavého pochlebovania a sú pripravení bojovať o ideály napriek tomu, že vyhliadka na skorý úspech je ešte veľmi malá.“/
Počet zobrazení: 1408
Doinky Doodles!.jpg

Ako sa aj Hayek môže mýliť, čo sa týka moci, ideálov a úspechu. Nadácia F. A. Hayeka má na svojej internetovej stránke citát svojho idolu: „Potrebujeme odvážnych mysliteľov, ktorí nepodľahnú moci a vplyvu lákavého pochlebovania a sú pripravení bojovať o ideály napriek tomu, že vyhliadka na skorý úspech je ešte veľmi malá.“

*

Nomen omen. Toto staré rímske múdro vzniklo napriek tomu, že meno si zvyčajne človek nevyberá. Iná múdrosť hovorí: Zlý ako chren. Český generál Šejna, svojrázna postavička rokov šesťdesiatych, nemá síce v mene v, ale bol to dobrý hochštapler.

*

Minister Mihál povedal svojim nie priateľom v súvislosti s kauzou Chren a Švejna asi toto: na Faceboku hovorím svojim priateľom, čo si myslím, ako minister hovorím to, čo sa patrí. Inak povedané, ostatných mám na háku, len neviem, prečo to, čo som uviedol na Faceboku, niektorí tzv. priatelia zverejnili...

*

Richard Sulík už druhý raz vynechal koaličnú radu zo súkromných dôvodov, do tretice z nej odišiel „za deťmi“. Prvý raz bol v Dubrovníku na dlho plánovanej dovolenke, tentoraz sa rozhodol zo dňa na deň zostať po oficiálnej návšteve ešte jeden deň súkromne v Prahe. Nuž, pravdupovediac, keby tam zostal natrvalo ako mnohí iní „roduverní Slováci“, vôbec by nám nechýbal.

*

Škótska cirkev tvrdí, že Boh nie je muž. Nech sa však ženy netešia, Boh nie je ani žena, lebo Boh je podľa Škótov nad všetkými pohlaviami. Najpovolanejší, Boh, sa k podstate veci nevyjadril.

*

Tradičný mníchovský pivný festival Oktoberfest sa začal už 18. septembra. Čo už, aj Veľká októbrová socialistická revolúcia sa oslavovala v novembri.

*

Z manželského dialógu: Vonku stále zúri nečas, vraví manžel. V Čechách zúri Nečas, povie manželka. A dodá: Aj na Slovensku, len sa volá Radičová.

*

Komisia, ktorú vymenoval predseda parlamentu Richard Sulík na posúdenie sochy Svätopluka v podstate povedala: Aký autor, taká socha. Nuž veď hej: Aká komisia, taký verdikt.

*

Dnes je už jasné, že z predvolebných sľubov koaličných strán zostali len zdrapy papiera. Ak by si išli navzájom vykríkať, kto z nich najväčšmi oklamal voličov, mali by to veľmi jednoduché. Najviac konkrétnych bodov, až 120, sľubovali Sulík a spol., teda SaS.

*

Vymyslený preklep: Templári považujú zdraženie plynu pred koncom roka za veľmi nešťastné.

Ilustračné foto: Doinky Doodles!

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984