Padla facka, padla na sále

Tak po jedenástich rokoch to tu máme zase. Facku v posvätnej Národnej rade Slovenskej republiky. Tentoraz si to ne vysvetľovali stručne-ručne dvaja chlapi v bufete – ako v roku 1999 poslanec za SDĽ Ľubomír Andrassy s opozičným Petrom Bacom z HZDS, ktorému v parlamentnej rozprave vyčítal finančné machinácie ešte na poste ministra pôdohospodárstva. Minulý týždeň to zaiskrilo medzi ženou a mužom priamo vo veľkej rokovacej sále. Tiež neostali iba pri slovách.
Počet zobrazení: 2114
komentujeme_facka.jpg

Nieže by si to zaucho od Anny Belousovej „obyčajný človek“ Igor Matovič zo SaS nezaslúžil. Za svoju krátku politickú kariéru už stihol okrem iného natárať veľa hlúpostí aj urážok. Označenie podpredsedníčky SNS za „Anču“ v jeho mediálnom plátku bolo z nich to najnevinnejšie. Napriek tomu by sa takéto veci medzi volenými zástupcami ľudu naozaj nemali robiť. Najmä, keď týmto svojským činom energická Belousová chcela svojmu okiadzačovi pripomenúť, aká je ona veľká dáma.

Anna Belousová nič neľutuje

„Je ne regrette rien,“ mohla si spievať v parlamentných kuloároch spolu s takmer rovnako slávnou dámou Edith Piaf „Nemám čo ľutovať,“ dodatočne komentovala svoje konanie pred novinármi. „Myslím si, že výchovné usmernenie je úplne normálne.“
Zrejme s takouto samozrejmosťou ako učiteľka matematiky a zemepisu usmerňovala desať rokov na základnej škole na Kysuciach pubertálnych výrastkov, od ktorých, mimochodom, akoby poslanec Matovič nemal mentálne až tak ďaleko.
Svižná, dobre nasmerovaná facka od mladej peknej učiteľky mohla hormonálne sa prebúdzajúcim Kysučanov prinášať aj určitý erotický zážitok. Možno ani v Matovičovi tento pocit nechýbal, najmä keď sa ešte aj po hodine od incidentu zapýrený blažene usmieval do televíznych kamier.
„Bol by som najradšej, keby sa ten podnet stiahol. Určite navrhnem Natálii Blahovej (poslankyňa za SaS, ktorá podala v tejto záležitosti podnet na mandátový a imunitný výbor NR SR – pozn. red.), aby tak urobila,“ blahosklonne zdôrazňoval, keď si spomínal na to, ako mu národniarka „dala jednu materskú“ ako inak – z kresťanskej lásky.
 
Účinné pedagogické usmerňovanie

Na mojej základnej deväťročnej škole sme za najrafinovanejšiu odborníčku na fackovanie všetci pokladali súdružku fyzikárka. Išla na to priam vedecky. Zahnala sa pravou rukou, čím nešťastník v rámci pudu sebazáchovy prudko mykol hlavou doľava, lenže tam už letela učiteľkina ľavačka a tak úder nadobudol dvojnásobnú fyzikálnu silu.
Pokiaľ išlo o ťahanie za uší, najnemilosrdnejšia bola matematikárka, začiatkom 50. rokov mníška prepustená z kláštora. Rovnako nekompromisná sa javila aj pri agitácii na aktivity pionierskej organizácie. „Zajtra je vedomostná súťaž o Sovietskom zväze, tak tam do nohy všetci prídete. A basta!“
Najväčších nespratníkov, s ktorými si už ani učiteľky nevedeli rady, šikovali k zástupcovi riaditeľa ZDŠ. V jeho kabinete „otcovský dialóg“ pokračoval už len medzi štyrmi očami. Určite už mal ďaleko od erotiky. Obete takého pedagogického usmernenia boli potom aspoň týždeň zádumčivé a sekali dobrotu.
Asi by bolo najlepšie, keby poslankyňa Belousová na budúce Igora Matoviča, Ondreja Dostála, s ktorými sa stihla pohádať už na prvej povolebnej schôdzi NR SR, pravda zatiaľ iba slovne, a iných nedozretých politikov chytila vždy pekne pod pazuchu a zaviedla do kancelárie šéfa parlamentu. Ak náhodou bude Richard Sulík zase práve letieť stíhačkou na nejakú kulinársku večeru do Salzburgu, či na Honolulu, mohla by o pedagogickú výpomoc požiadal niektorého z podpredsedov. Vyzerá to, že z nich má najsilnejšie ruky Béla Bugár. Možno by sme tým pokročili aj pri urovnávaní slovensko-maďarských vzťahov.
Existuje predsa toľko iných, inteligentnejších spôsobov, aby ovca ostala celá a vlk sýty. Teda, aby sa nevychovanec dočkal príručky a Anna Belousová by sa zachovala ako skutočná dáma. Pravda, ak to potom nebude ľutovať...
Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984