Viete že?

Na Slovensku pôsobí šesť aktívnych neonacistických hudobných skupín. Šírenie myšlienok rasizmu, neonacizmu, antisemitizmu a nenávisti ku všetkým, ktorí sú iní, prostredníctvom hudby nie je nič nové.
Počet zobrazení: 2066

Na Slovensku pôsobí šesť aktívnych neonacistických hudobných skupín. Šírenie myšlienok rasizmu, neonacizmu, antisemitizmu a nenávisti ku všetkým, ktorí sú iní, prostredníctvom hudby nie je nič nové. Začiatkom 90. rokov po úspechu skupín ako Orlík či Tri sestry vznikla aj na Slovensku hudobná skupina KRÁTKY PROCES. Možno vďaka nevšímavosti a nezáujmu sa jej dokonca podarilo vydať CD v Slovenskom rozhlase!

K tejto skupine sa prisali ďalšie takzvané „white power music“ kapely, ktorých je v súčasnosti viacero - N.S. BAND, RÝCHLY NAPOR, BIELY ODPOR, EXCALIBUR, JUDEN MORD, JUSTÍCIA, D.M.S. Názvy človeku veľa nepovedia. O čom sa však spieva v skladbách týchto skupín? Tu je zopár citátov z textov piesní:

JUSTÍCIA: ZABÍJAJ V mene vojny a nenávisti, zabíjaj! Krvi, ktorá sfarbí zem - zabíjaj! Nastal čas pomsty - zabíjaj. Tak chcem zabíjať.

JUSTÍCIA: NENÁVISŤ Horiace mestá, horiace krajiny, nenávisť zasiahla naše národy. Krv sa búri, nastal čas pomsty, hnev a päste zasiahnu synagógy. Útoky hrdých mužov, nenávisť bielych národov, pochody horiacou ulicou, počuť nárek nepriateľov. Plamene zasiahli tých, čo zradili... Biele národy, zničme tú hmlu, vystúpme z tieňa sionizmu. Jediný úder nepriateľa zničí, náš hnev je silnejší... Čas ich smrti sa blíži, náš hnev je silnejší.

JUDEN MORD: ŠVINDELKAUST Klamú dnes a klamú stále, klamať budú neustále lenže my svoju pravdu máme, my svoj boj nevzdáme, oblbujú švindelkaust, klamstvá tlčú do hlavy, lenže my vám neveríme, vy židovské pandravy. Koľkých sme vás upálili, milión či šesť, kde je vlastne pravda, my sa nedáme zviesť.

Dokedy budú ešte beztrestne otravovať mysle ďalších stoviek mladých ľudí a šíriť medzi nimi nákazu neonacizmu?

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984