Tip pre aktivistov

Jednou z efektívnych činností ako podporiť aktivity proti rasizmu je aj LEPENIE PLAGÁTOV.
Počet zobrazení: 1253

Jednou z efektívnych činností ako podporiť aktivity proti rasizmu je aj LEPENIE PLAGÁTOV.

Dobrý plagát má informačnú úlohu, upozorní čitateľa už z diaľky a v priebehu niekoľkých sekúnd ho oboznámi s obsahom. Je to skutočne skvelá možnosť ako ľuďom povedať, že SME PROTI RASIZMU!

Spôsobov, ako plagáty dostať na viditeľné miesto, je viac – ponúkame vám možnosti, ktoré sa nám najviac osvedčili:

VYLEPOVANIE V ULICIACH:

Ulica - miesto pre ľudí. Miesto, kde sa vyskytuje najviac ľudí každý deň - najlepší cieľ vášho vylepovania!

Kde je dobré lepiť?

Na frekventované zastávky (podľa plánu mestskej dopravy), stanicu (autobusovú, vlakovú), námestia, na stĺpy osvetlenia, elektrické skrine ... fantázii sa medze nekladú.

Ako lepiť?

Lepiť môžete dvoma spôsobmi - lepiacou páskou alebo lepidlom. Najlepšie kombinovať obidva spôsoby. Páska by mala byť široká (6cm) a priesvitná.

Etika lepiča a legislatíva

Pozor - etika lepiča nedovolí lepiť na steny vymaľovaných a historických domov, na sklenené výklady, firemné nápisy či plochy, ktoré prenajímajú firmy. Najlepšie je lepiť na miesta, kde už plagáty vylepené sú (na papier aj lepšie chytia).

VYLEPOVANIE V BUDOVÁCH

Je mnoho budov, kde chodí veľmi veľa ľudí - podniky, výškové budovy, v ktorých sídlia firmy, kiná, úrady, školy... Vo vstupných priestoroch týchto budov sú často nástenky, vrátnice - vždy sa dá nájsť priestor, ktorý nik neprehliadne!

VÝLEPOVÁ SLUŽBA

Väčšina miest má reklamné stĺpy, panely, či odnímateľné stojany, na ktoré sú pravidelne vylepované rôzne plagáty, programy kín a pod. Vylepovanie robia súkromné firmy alebo miestne úrady. Zistite si ich adresu a kontakt a navštívte ich s prosbou o pomoc bezplatným vylepovaním.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984