Stalo sa

Americkému prezidentovi Georgeovi Bushovi sa odchádzalo na pracovnú dovolenku celkom príjemne, keďže lekári po každoročnej pravidelnej prehliadke označili jeho zdravotný stav ako výborný. Zrejme ich však spolu s pánom prezidentom trápi skutočnosť, že to isté nemožno povedať o americkej ekonomike.
Počet zobrazení: 1981

Americkému prezidentovi Georgeovi Bushovi sa odchádzalo na pracovnú dovolenku celkom príjemne, keďže lekári po každoročnej pravidelnej prehliadke označili jeho zdravotný stav ako výborný. Zrejme ich však spolu s pánom prezidentom trápi skutočnosť, že to isté nemožno povedať o americkej ekonomike.

Poslanecký klub HZDS-ĽS opustil Roman Hofbauer, ďalší dlhoročný člen, ktorý sa nedostal na kandidátku. Svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že ho prekvapili slová Vladimíra Mečiara o očiste hnutia na nitrianskom sneme, pretože očistiť sa dá podľa neho len od špiny. Zdá sa, že pán predseda vynašiel čistiaci prostriedok, ktorý špinu odstráni a Mečiara ochráni.

Poslankyňa Eva Slavkovská, ktorá vystúpila pre zmenu zo SNS a ohlásila svoj prestup do Pravej SNS, vyhlásila, že predošlú podporu Anne Malíkovej považuje za svoj najväčší politický omyl a že vraj predsedníčke národniarov chýbajú manažérske schopnosti, spolupráca s ľuďmi i kultivovaný prejav. Nepochybujem o tom, že toto všetko u svojho nového šéfa Jána Slotu nájde.

Líder ANO Pavol Rusko vyhlásil, že ak by v parlamentných voľbách získali taký počet hlasov, ktorý by ich oprávňoval nominovať svojho kandidáta na predsedu parlamentu, či predsedu vlády, tak sa určite nepôjde schovať pod lavicu. Pravda je, že obdobie, keď sa urputne schovával pred mafiami, má už za sebou.

Prekvapivo nízke volebné preferencie HZDS-ĽS kladne prijal aj devízový trh, keď hodnota slovenskej koruny oproti euru stúpla o 30 halierov, za čím môže byť očakávanie prijateľných výsledkov volieb zahraničnými investormi. No vidíte, čo všetko je schopný urobiť Mečiar v prospech Slovenska.

Na mnohých menších plagátoch SDKÚ a Smeru v poslednom čase prekrýva hlavy politikov plagátik s predsedníčkou SNS, v Bratislave sú prelepení najmä Mikuláš Dzurinda a Robert Fico. Po Jánovi Slotovi si zrejme Anna Malíková trúfa aj na „ťažšie kalibre“.

K zakladateľom HZD v okrese Banská Bystrica patrí aj bývalý člen KSÚ a neskôr SNS Marek Murajda, pre ktorého je vraj Ivan Gašparovič zárukou, že toto hnutie vnesie do politky demokraciu, pretože ako tvrdí: „Pri vzniku HZD demokracia svieti.“ Len už nepovedal, že svieti červená.

Ivan Gašparovič vyhlásil, že odišiel z HZDS-ĽS aj preto, lebo v poslednom období táto typická strana jedného muža začalo čoraz intenzívnejšie hľadať vnútorného nepriateľa, čo mu nebezpečne pripomínalo hrôzostrašné 50. roky. Veru tak. A jeho slová by určite rád potvrdil aj jeden starý ujo.

Mikuláš Dzurinda povedal, že na začiatku, keď bolo treba deliť funkcie, ich bolo v koalícii strašne veľa. Ale čím je bližšie k voľbám, tým väčšmi ostáva sám a pripadá si ako jediný hromozvod. Nuž, čo. Aspoň teraz na konci volebného obdobia našiel svoje uplatnenie.

Podľa štúdie amerického Kongresu aj napriek vlaňajšiemu protiteroristickému ťaženiu Spojených štátov obchod so zbraňami vo svete výrazne poklesol a to až o vyše 13 miliárd dolárov. Zdá sa, že ďalší teroristický útok už na seba nenechá dlho čakať.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984