Virtuálnych sedem dní

Bývalý slovenský prezident Michal Kováč podporil myšlienku zverejniť fakty z vyšetrovacieho spisu o zavlečení jeho syna do Rakúska, pričom na toto odtajnenie vyzval nedávno predseda HZDS-ĽS Vladimír Mečiar.
Počet zobrazení: 1811

Bývalý slovenský prezident Michal Kováč podporil myšlienku zverejniť fakty z vyšetrovacieho spisu o zavlečení jeho syna do Rakúska, pričom na toto odtajnenie vyzval nedávno predseda HZDS-ĽS Vladimír Mečiar. Exprezident je presvedčený, že trestné činy sa nesmú natrvalo zmiesť zo stola a čaká na spravodlivosť. Skôr ako tej spravodlivosti sa však podľa mňa dočká beztrestného návratu Ivana Lexu na Slovensko.

Rozpory vo vládnej koalícii pre privatizáciu Slovenského plynárenského priemyslu prerastajú až do hrozby odchodu SDĽ z vlády, načo predstavitelia SMK zareagovali tvrdením, že to asi nebude až také vážne, a neveria, že SDĽ z vlády odíde. No veď kto iný by mal o odchádzaní z vládnej koalície vedieť viac ako SMK.

Aj napriek tomu, že Brigita Schmögnerová odišla z postu ministerky financií, pivo Brigita vraj ostáva na trhu a nový minister František Hajnovič si túto česť už zrejme nestihne vyslúžiť. Podľa marketingového šéfa Topvaru si pivo získalo široké vrstvy obyvateľstva a to najmä tých, ktorí obľubujú nízkostupňové pivá. Mne sa však zdá, že zrejme budú musieť trochu prehodnotiť jeho záručnú dobu.

Podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra Polis Slovakia, odmieta väčšina obyvateľov zámer katolíckej a evanjelickej cirkvi zakázať nedeľňajší predaj, keď s takým návrhom nesúhlasí až 56 percent a súhlasí iba 32 percent obyvateľstva. No vyzerá to teda tak, že našich veriacich čaká v nedeľu v kostoloch poriadne umývanie hláv.

Prezident Rudolf Schuster požiadal premiéra Mikuláša Dzurindu, aby vyslovil najmenšiu sumu, akú chce vláda dostať za 49 percent akcií SPP, pričom podľa jeho predstavy by malo ísť o sumu v rozpätí 150 až 200 miliárd korún. Podľa hovorcu Jána Füleho je to však len informácia pre verejnosť, ktorá nemá s kúpnou cenou nič spoločné. Nepostrehol som však, že by verejnosť od hlavy štátu nejakú takú informáciu žiadala.

Splnomocnený veľvyslanec USA na Slovensku Ronald Weiser vyhlásil, že Spojené štáty budú mať problém podporovať novú slovenskú vládu, ktorá by svojou činnosťou rovnako ako v roku 1997 zapríčinila neprijatie SR do NATO. Súčasne skonštatoval, že ku konkrétnym osobám sa vyjadrovať nebude. Ja si však myslím, že bol konkrétny až-až.

Prejav amerického prezidenta Georgea Busha o stave únie, v ktorom okrem iného upozornil, že vojna proti terorizmu je ešte stále len na začiatku, trval štyridsaťosem minút. Za ten čas ho kongresmani a členovia vlády prerušili potleskom viac ako sedemdesiatkrát. Pokiaľ viem, takým potleskom sa dáva najavo, aby už prednášajúci skončil.

Námestník generálneho tajomníka NATO Günther Altenburg zhodnotil počas svojej návštevy výsledky našej vlády ako povzbudivé a reformu armády ako vynikajúcu. No odmietol sa vyjadriť k počtu krajín, ktoré by mohli do aliancie vstúpiť, pretože vraj nikdy nebol dobrý v matematike. Ale do deväť ho hádam počítať naučili.

Pápež Ján Pavol II. vyzval katolíckych právnikov a sudcov, aby odmietali spoluprácu s manželskými pármi, požadujúcimi rozvod, prípadne túto spoluprácu rýchlo ukončili, pretože sa podľa neho rozvody šíria ako mor. A ja, že kam naši kresťanskí demokrati na tie svoje geniálne nápady chodia.

Na stretnutí s ministrom vnútra Rudolf Schuster vyhlásil, že chce bezpečnejšie Slovensko a že by sa malo začať od Bratislavy, keďže tá má najvyššiu kriminalitu. Ivan Šimko dostal od prezidenta úlohu za mesiac vypracovať projekt bezpečnejšieho mesta, pričom by sa vraj mohlo vychádzať zo skúseností, ktoré získal Rudolf Schuster v Košiciach. Na mieste pána prezidenta by som však v súčasnosti príklady z východoslovenskej metropoly veľmi na verejnosť nevyťahoval.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984