Stalo sa...

Podľa štátneho tajomníka maďarského ministerstva zahraničných vecí je schválený zákon o používaní menšinových jazykov neprijateľný pre SMK. A ja som si doteraz naivne myslel, že sa tento zákon tvoril pre národnostné menšiny žijúce na Slovensku.
Počet zobrazení: 1455

Podľa štátneho tajomníka maďarského ministerstva zahraničných vecí je schválený zákon o používaní menšinových jazykov neprijateľný pre SMK. A ja som si doteraz naivne myslel, že sa tento zákon tvoril pre národnostné menšiny žijúce na Slovensku.

Predseda parlamentu Jozef Migaš požiadal arcibiskupa Jána Sokola o pomoc cirkvi pri upokojovaní situácie v oblasti sociálnej stability počas očakávanej kritickej jesene. Nespresnili však, či pôjde o zvýšený počet modlitieb alebo o politické desaťminútovky v rámci nedeľných kázní.

Prvých 150 žiadostí slovenských Rómov o politický azyl vo Fínsku bolo zamietnutých. To je pozoruhodné. Nestoja tí Fíni o našich rómskych spoluobčanov, alebo majú takú vysokú mienku o úrovni demokracie na Slovensku?

Na koaličnej rade ubezpečil Mikuláš Dzurinda ostatných koaličných partnerov, že medzi SDK a ostatnými materskými stranami nie sú žiadne spory a že to všetko sú výmysly. No a nabudúce ich asi bude presviedčať, že on nie je premiér, ale myšiak Miki a že SDK je značka švajčiarskeho syra.

Vladimír Mečiar skonštatoval, že kríza vládnej koalície je zapríčinená zápasom politických strán o sféry vplyvu v jednotlivých hospodárskych odvetviach a že tento zápas sprevádza korupcia, vydieranie a zneužívanie funkcií vrátane najvyšších miest. Jednoducho, ako za starých zlatých čias HZDS.

Rudolf Schuster označil svoju jednodňovú návštevu v Bruseli ako začiatok útoku Slovenska na dobytie pozícií v NATO a EÚ. Teda zaútočiť v súčasnej dobe na súpera vyčerpaného bránením demokracie v Juhoslávii sa zdá byť minimálne neetické.

Novozvolený slovenský prezident udelil takzvanú malú amnestiu, ktorá sa vzťahuje len na trestné činy spáchané z nedbanlivosti. No, nech by som sa snažil Ivanovi Lexovi akokoľvek pomôcť, únos z nedbanlivosti je ťažké predstaviť si aj v najbujnejšej fantázii.

Predseda vlády Mikuláš Dzurinda vraj musel počas návštevy Kofiho Annana na Slovensku požičať generálnemu tajomníkovi OSN svoj premiérsky bavorák. Nuž čo, hádam si v prípade núdze pán premiér oprášil svoj bicykel a zašiel pozrieť medzi ľudí tak, ako to robil, keď išlo o skutočnú šancu na zmenu...

Slovenský premiér ponúkol bývalému prezidentovi Michalovi Kováčovi úlohu splnomocnenca v oblasti zahraničnej politiky s odôvodnením, že Slovensko nemá tak veľa osobností, aby sme ich mohli nechať zaháľať. Akú prácu ponúkol bývalej pani prezidentovej však žiadne média neuviedli.

Bill Clinton vyhlásil, že sa na stretnutie s novozvoleným izraelským premiérom Ehudom Barakom teší ako decko novej hračke. Bolo už od začatku jasné, že o tú poslednú hračku z Juhoslávie nebude javiť záujem veľmi dlho.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984