Stalo sa

Bývalý predseda SNS Ján Slota presadzuje aj naďalej myšlienku neutrality Slovenska a nechápe, prečo by sme mali byť v NATO, pretože - ako tvrdí - "my, Slováci, sme nikdy nikoho neoberali o pôdu a neviedli výbojné vojny". No dobre, a čo potom majú znamenať tie tanky na Budapešť?
Počet zobrazení: 1021

Bývalý predseda SNS Ján Slota presadzuje aj naďalej myšlienku neutrality Slovenska a nechápe, prečo by sme mali byť v NATO, pretože - ako tvrdí - "my, Slováci, sme nikdy nikoho neoberali o pôdu a neviedli výbojné vojny". No dobre, a čo potom majú znamenať tie tanky na Budapešť?

Rada KDH rozhodla, že hnutie pôjde do parlamentných volieb samostatne, pričom SDKÚ a DS sú prvé strany, s ktorými uvažujú o spojenectve po voľbách. No a v záujme "zachovania otvoreného priestoru" nevylúčili ani budúcu podmienenú spoluprácu s HZDS-ĽS. Len aby im ten otvorený priestor raz-dva nevyplnil Vladimír Mečiar.

Bývalí členovia DS, ktorí si založili Občianske konzervatívne spoločenstvo, dúfajú, že sa im v politike podarí vytvoriť niečo také zmysluplné a praktické, čo nájde na slovenskej politickej scéne svoje miesto a medzi občanmi odozvu. Niekedy však vytrvalosť a nezlomnosť môže prerásť až do otravnosti.

Na Slovensku je momentálne údajne 1840 krytov civilnej obrany, do ktorých by sa malo zmestiť asi 300 tisíc ľudí, pričom ostatní by skončili v pivniciach. Ja si aj tak myslím, že v prípade nejakého nebezpečenstva by sa väčšina Slovákov cítila najbezpečnejšie v krčme.

Počas návštevy Bruselu ubezpečil Mikuláš Dzurinda vysokých predstaviteľov Európskej únie o stabilite koalície a vyhlásil, že táto vláda vydrží do volieb. Ale to je predsa jasné. Ide len o to, kedy tie voľby budú.

Minister spravodlivosti Ján Čarnogurský sa dostal do sporu s celou vládou, keď pri hlasovaní o zriadení medzinárodného fondu na likvidáciu Jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach využil právo veta. Bývalý disident sa zrejme nikdy nazaprie.

Pál Csáky zdôraznil, že podľa dosiaľ nezverejneného výskumu verejnej mienky zo začiatku septembra si len jedna tretina sympatizantov SMK želá odchod strany z vládnej koalície a až dve tretiny sú proti. A to ešte tieto dve tretiny ani nemusia odísť z funkcie podpredsedu vlády.

Na bitúnku v Hornej Ždani v okrese Žiar nad Hronom opakovaný test potvrdil kravu s ochorením BSE, takže Slovensko má prvú šialenú kravu. No, pokiaľ mi je známe, tak skutočne prvú šialenú kravu u nás už nedávno avizoval Ján Slota.

Podľa Štefana Zelníka spôsobila Anna Malíková svojimi neuváženými krokmi zánik 12-členného klubu a jej politická slepota bude ešte dlhé roky mementom pre všetkých národniarov. Ja si však pamätám, že jej prvú slepotu spôsobil Ján Slota, keď počas snemu národniarov zhasil v rokovacej sále všetky svetlá.

Prezidentovi Rudolfovi Schusterovi úspešne operovali sivý zákal na ľavom oku, pričom jeho najväčšou starosťou po operácii bolo to, kedy bude môcť opäť hrať tenis. Zdá sa, že také starosti by si v podobnom prípade nerobil ani tenista Dominik Hrbatý.

Minister zahraničných vecí USA Colin Powell nemôže síce povedať, že vie, kde je bin Ládin, ale tvrdí, že ho v pravý čas nájdu. Ja si však aj tak myslím, že ten pravý čas už premeškali 11. septembra 2001.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984