Z výzvy iniciatívy Inakosť

Pre rodičov:
Počet zobrazení: 1178

Pre rodičov:

Milí rodičia, vážte si a milujte svoje deti bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu. Je pravda, že keď sa rodičia dozvedia o homosexualite svojej dcéry alebo syna, potrebujú určitý čas, kým sa s tým zmieria. Tak isto je pravda, že pokiaľ nejde o dysfunkčnú rodinu s vážne narušenými vzťahmi, po čase sa dôvery a láska medzi rodičmi a ich homosexuálnymi deťmi obnoví a získa dokonca nové kvality, založené na prehĺbenej dôvere a vzájomnej podpore.

Pre politikov:

Vážení politici, zastupujete všetkých občanov tohto štátu, teda aj gejov a lesbické ženy. My žiadame a chceme žiť v takej spoločnosti, ktorá nás akceptuje a prejavuje nám úctu za to, akí sme ľudia, a nie na základe toho, ktoré pohlavie nás citovo a sexuálne priťahuje. Chceme, aby nás štát uznal ako plnohodnotných občanov a prejavil to tým, že odstráni našu diskrimináciu v právnej rovine a homofóbiu v rovine spoločenskej. Aj my, rovnako ako naši heterosexuálni spoluobčania, potrebujeme istoty týkajúce sa našich vzťahov, spojené s našou láskou a praktickými životnými podmienkami.

Pre gejov a lesby:

Buďte si vedomí svojej ľudskej hodnoty a svojich osobnostných kvalít. Ľudia netrpia homosexualitou, ale netoleranciou iných voči ich homosexualite. Okolo vás je veľa ľudí, ktorí si vás budú vážiť a budú pre vás oporou, aj keď ste takto výnimoční.

Pre spoločnosť:

Svetová zdravotnícka organizácia už dávno nepovažuje homosexualitu za poruchu, a toto jej stanovisko je záväzné pre všetkých lekárov. Preto homosexuálni ľudia môžu pracovať aj ako učitelia. Zamieňanie homosexuality s pedofíliou je len falošné šírenie strachu v spoločnosti. To už neraz ublížilo najmä heterosexuálnej spoločnosti, lebo v 92 percentách prípadov sexuálneho zneužitia detí je zneužívateľom práve heterosexuálny muž z bližšieho rodinného prostredia.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984