Stalo sa

Námestník generálneho tajomníka NATO vyhlásil, že Severoatlantická aliancia by mohla na summite v Prahe koncom roku 2002 vybrať niektoré krajiny za nových členov, nemusí im však hneď ponúkať členstvo. No dobre, ale na druhej strane by sme neradi prišli o "poctivosť" ešte pred svadbou.
Počet zobrazení: 1591

Námestník generálneho tajomníka NATO vyhlásil, že Severoatlantická aliancia by mohla na summite v Prahe koncom roku 2002 vybrať niektoré krajiny za nových členov, nemusí im však hneď ponúkať členstvo. No dobre, ale na druhej strane by sme neradi prišli o "poctivosť" ešte pred svadbou.

"Tým, že sa mi exprezident Göncz ospravedlnil, považujem to za vybavené, bez ohľadu na to, čo si myslím," povedal Rudolf Schuster v reakcii na skutočnosť, že maďarský exprezident predal na aukcii pod cenu obraz, ktorý dostal od Schustera do daru. A nás by možno občas aj zaujímalo, čo si náš pán prezident naozaj myslí.

Podľa právnych expertov SNS sa dvaja slovenskí poslanci, ktorí sa zúčastnili na oslavách výročia Esterházyho v Budapešti, kde prijali pamätné medaily, dopustili trestného činu, pretože "prejavili sympatie hnutiu podobnému fašizmu". A práve predstavitelia SNS, myslím, veľmi dobre vedia, o čom hovoria.

Slovensko pravdepodobne podporí český návrh rezolúcie OSN, ktorý síce kritizuje nedodržiavanie ľudských práv na Kube, ale zároveň v dodatku odsudzuje aj americké sankcie voči tomuto štátu. Moja reč. Keď nemáme zuby, tak nech si aspoň trošku zaštekáme.

Mikuláš Dzurinda nepripúšťa kritiku, že reforma verejnej správy zaostáva a, naopak, hovorí o vývoji a o akejsi zúženej verzii reformy. Jedno však slovenskému premiérovi nemožno uprieť. Že dokáže aj zo smutného pohrebu urobiť veselú svadbu.

Ľudovít Kaník popiera spory v Demokratickej strane a tvrdí, že nezhody sa usilujú "za každú cenu hľadať médiá". Asi si to pán predseda zapamätal ešte z minulého režimu, že najprv treba vytvoriť vonkajšieho nepriateľa a potom naňho zvaliť všetku vinu.

Na mítingu k 62. výročiu slovenského vojnového štátu vyjadril Ján Slota hlbokú ľútosť nad tým, že po desiatich rokoch existencie druhej samostatnej Slovenskej republiky nám vládnu ľudia, ktorý sa hanbia za náš prvý slovenský štát. Ja sa skôr hanbím za ľudí, ktorí sa správajú tak, ako keby sme v tom prvom slovenskom štáte ešte stále žili.

Bratislavský kraj je vraj druhým najbohatším spomedzi regiónov v 10 krajinách strednej a východnej Európy, keď hodnota HDP na obyvateľa tu dosahuje 99 percent priemeru EÚ. A čo keby sa tak ostatní Slováci presťahovali do Bratislavy?

HZDS-ĽS dopracúva sociálno-ekonomický program a podľa Jozefa Kalmana je hnutie schopné pri jeho realizácii "rozhýbať stagnujúcu ekonomiku a vytvoriť až 120 tisíc pracovných miest". A slovenskému národu to bude Vladimír Mečiar v predvolebnej kampani oznamovať pravdepodobne na bicykli.

Robert Fico oslovil listom slovenského premiéra, v ktorom ho žiadal, aby posunul časový plán privatizácie SPP na neskoršie obdobie. Presne v súlade so slovenskou hymnou: "Zastavme ich bratia (tých, čo chcú privatizovať teraz), veď sa ony stratia (peniaze z privatizácie), Slováci ožijú (tí, čo chcú privatizovať po budúcich voľbách)."

Litva a Lotyšsko vyzvali deväť krajín zo strednej a východnej Európy, ktoré chcú vstúpiť do NATO, aby sa spojili a napísali americkému prezidentovi Georgeovi Bushovi list. Možno by však bolo oveľa efektívnejšie napísať list priamo Santa-Clausovi.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984