Vytrhnuté z internetu

Už sme písali o rôznych útokoch hackerov. Možno najdrzejší smeroval na adresu www.czech.cz, čo je adresa internetovskej stránky organizácií sponzorovaných českým ministerstvom zahraničných vecí, ktoré majú krajinu propagovať vo svete. Na stránke je obraz dvoch mužov tmavej pleti a oznam, že Česi majú novú vládu.
Počet zobrazení: 1314

Už sme písali o rôznych útokoch hackerov. Možno najdrzejší smeroval na adresu www.czech.cz, čo je adresa internetovskej stránky organizácií sponzorovaných českým ministerstvom zahraničných vecí, ktoré majú krajinu propagovať vo svete. Na stránke je obraz dvoch mužov tmavej pleti a oznam, že Česi majú novú vládu.

Na adrese príznačne nazvanej www.radiojeleni.cz/polorevluce možno nájsť neskrátené rozhovory s predstaviteľmi oboch strán v spore o Českú televíziu. Jednak je tu líder televíznych odborov Komers, ako aj vedúca hodačovskej spravodajskej redakcie Bobošíková. Svoje si povedal nielen predseda českého parlamentu Václav Klaus, ale aj univerzálny génius, ktorý sa vyjadruje ku všetkým problémom, no na ktorého výtvory je slovo gýč prislabé - Knížák.

Už sme niekoľkokrát uviedli adresy dám a pánov, ktorých činnosť sa dá cez internet nepretržite sledovať. Ich predchodcom bol kávovar. Učiteľom na staroslávnej univerzite v Cambridgi sa nechcelo ísť cez polovicu budovy, aby zistili, že kávovar je už prázdny, a preto naň zamerali internetovskú kameru. Adresa kávovaru bola www.cl.cam.ac.uk/cofee/cofee.html. Údajne je už nefunkčná, no možno si vedátori budú chcieť predsa len skrátiť cestu za nápojom, bez ktorého mozgové bunky nepracujú tak, ako by mali.

Na internete, samozrejme, existuje diskusná skupina o univerzálnom českom géniovi Járovi da Cimrmanovi, ktorý mal záhadne zmiznúť niekedy v roku 1914. Podľa všetkého žije. Na internetovskej adrese observe.ivv.nasa.gov/nasa/exhibits/rice/rice-o.html sa objavil nápad, ktorý môže pochádzať iba z hlavy tohto českého génia. Jeho údajní autori sú síce D. Korycansky a G. Laughlin, ale inšpiračný zdroj sa nezaprie. Problém globálneho otepľovania Zeme sa má vyriešiť tak, že sa posunie ďalej od Slnka. Zem by mal vychýliť z dráhy dostatočne veľký asteroid. Ak by do našej planéty trafil, malým zvieratám by sa nestalo nič strašné, vyhynuli by iba tie veľké. Možno by to isté platilo aj pre národy - tie malé by ostali.

Teraz ma usvedčíte z pokrytectva. Svojho času som sa v inej rubrike tohto časopisu rozhorčoval nad reláciou českej televízie Nova Peříčko. Teraz však nemôžem odolať, aby som neuviedol internetovskú adresu moderátorky náprotivku tejto relácie - Láskanie na slovenskej televíznej stanici Markíza. Ide o pôvabnú blondínu Zuzanu Belohorcovú a jej adresa znie www.mojweb.sk/belohorcova/stranky/frame.htm. Kto túto stránku navštívi, bude možno sklamaný, pretože tam síce nájde fotografie pôvabnej moderátorky, ale nie takého druhu, ktoré by zodpovedali moderovanej relácii. Inak treba naozaj oceniť, že táto stránka je graficky pekne spracovaná.

V televíznych novinách každej stanice sme mohli vidieť krátke zábery z brazílskeho karnevalu. Musím sa priznať, že neviem, či bol na internete priamy prenos z karnevalových sprievodov, možno tam však nájsť aspoň fotografie. Sú napríklad na internetovských adresách darkwing.uoregon.edu/~sergiok/brasil/carnaval.html alebo www.estado.com.br/edicao/especial/carnaval/carnabre.html či ipanema.com/carnival/2000.htm. Vyvolajú v nás aspoň ilúzie o niečom, čo nikdy neuvidíme.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984