Otázka týždňa

Je možné váš návrh týkajúci sa jedného dňa voľna v mesiaci pre matky s deťmi do 15 rokov realizovať v praxi a za akých podmienok?
Počet zobrazení: 1219

Je možné váš návrh týkajúci sa jedného dňa voľna v mesiaci pre matky s deťmi do 15 rokov realizovať v praxi a za akých podmienok?

Monika Beňová, generálna manažérka Smeru: Uvedomujem si, že v prvom rade treba získať pre tento návrh zákona potrebnú podporu poslancov v NR SR. Obrátila som sa listom na všetky parlamentné strany. Zatiaľ som dostala odpoveď od poslanca Mariána Mesiarika z SOP, ktorý je ochotný o ňom rokovať. Čo sa týka finančných prostriedkov na realizáciu tohto zákona, neboli by nevyhnutné žiadne prvotné vstupy zo strany štátu. V prípade výhrad zamestnávateľov je možné uvažovať o daňových úľavách, ktoré by im kompenzovali prípadné straty súvisiace s čerpaním tohto voľna matiek s maloletými deťmi. Myslím si však, že nie je možné všetko prepočítavať len na peniaze a tak ako poslanci aj zamestnávatelia a verejnosť si uvedomia, že vytváranie lepších podmienok pre pracujúce ženy - matky vo vzťahu k ich deťom prinesie obrazne povedané dlhodobý zisk v podobe zdravia a pohody. To v konečnom dôsledku môže spätne ovplyvniť aj pracovnú výkonnosť žien. Preto chcem veriť, že tento zákon, aj s prípadnými pripomienkami a vylepšeniami, ktoré sme, samozrejme, ochotní akceptovať, bude schválený. Myslím si, že ženy - matky a ich deti si to zaslúžia.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984