Stalo sa

Republikové predstavenstvo HZDS-ĽS zobralo na vedomie vzdanie sa funkcií v hnutí Zdenky Kramplovej, ktorú nahradí Jozef Kalman, a Jozefa Tarčáka, ktorého dočasne vystrieda Radoslav Kolesár. Na Slovensku je to naozaj nezvyčajný úkaz, ak v prípade neúspechu neodchádza tréner, ale hráči.
Počet zobrazení: 1442

Republikové predstavenstvo HZDS-ĽS zobralo na vedomie vzdanie sa funkcií v hnutí Zdenky Kramplovej, ktorú nahradí Jozef Kalman, a Jozefa Tarčáka, ktorého dočasne vystrieda Radoslav Kolesár. Na Slovensku je to naozaj nezvyčajný úkaz, ak v prípade neúspechu neodchádza tréner, ale hráči.

Strana občianskeho porozumenia by mala na prelome mája a júna rozhodnúť o doplnení názvu na SOP - Nový stred. Samozrejme, že na to majú plné právo, ale, podľa mňa, zvetralému šampanskému už nepomôže ani nová etiketa.

Predseda SDSS Jaroslav Volf sa čuduje svojim straníckym kolegom, ktorí chcú sociálnu demokraciu nasmerovať do pravicovej strany Mikuláša Dzurindu. Možno si títo jeho kolegovia myslia, že je lepšie byť pravičiarom v SDKÚ, ako ľavičiarom na politickom cintoríne.

Podpredseda vlády SR Ivan Mikloš vyhlásil, že ak sa ešte bude politicky angažovať, tak najskôr v SDKÚ, pričom s DS už svoju budúcnosť nespája, pretože "do tej istej rieky sa dvakrát nevstupuje". Tobôž, keď v tej riečke už nie je ani veľa vody.

Najvyššie ruské vládne kruhy ponúkli dohodu, v ktorej Rusko navrhuje vyplatiť Slovensku 22 percent dlhu v hotovosti, čo predstavuje 11 miliárd korún. Požadujú však za to zrušenie zvyšnej čiastky, pričom, podľa ruského premiéra, je to ponuka, o ktorej sa nediskutuje. Ja mám však taký nejasný pocit, že sovietske vojská už zo Slovenska dávno odišli.

Z finančných správ za uplynulý rok vyplýva, že SOP dostala v roku 2000 finančné dary vo výške 16 miliónov korún, čo je viac, ako mali všetky ostatné strany spolu. A čo - azda naši sponzori vôbec nesledujú prieskumy volebných preferencií?

Okresný súd Bratislava IV zamietol žalobu HZDS-ĽS proti Milanovi Markovičovi, ktorý mal vraj svojou televíznou humoristickou reláciou zaviniť, že referendum stroskotalo na nezáujme verejnosti a tiež, že spôsobil pokles preferencií tohto hnutia na 21 percent. Žeby mal tento známy antimečiarovec v HZDS-ĽS väčší vplyv ako jeho samotný vodca?

Víťazoslav Moric potvrdil účasť na tréningovom programe výchovy k základným ľudským právam, ktorý organizuje Združenie mladých Rómov na Slovensku, pričom, ako povedal, nepôjde o jeho prvé stretnutie s Rómami. Keď sa to tak vezme, v podstate aj skinheadi sa s nimi stretávajú dosť často.

Predseda DS Ľudovít Kaník odmieta myšlienku o fúzii s inou stranou, ale tiež tvrdí, že Demokratická strana je slabá na to, aby vyhrala voľby. Podľa mňa takáto prehnaná skromnosť ináč ambicióznemu pánovi predsedovi veľmi nesvedčí.

Bývalý americký prezident Bill Clinton si počas prestávky na londýnskom letisku Heatrow kúpil 15-centimetrovú kubánsku cigaru. Len neviem, či to neurobil natruc terajšiemu prezidentovi Georgovi W. Bushovi, aby tak porušil hospodárske embargo USA voči Kube.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984