Stalo sa

Zo skončenej medzinárodnej konferencie v Bratislave, na ktorej sa zúčastnili premiéri a vicepremiéri desiatich krajín kandidujúcich do NATO, vyplynulo, že o našom vstupe do tejto aliancie rozhodne politické smerovanie krajiny a občan. Predpokladám, že občan Mečiar!
Počet zobrazení: 1122

Zo skončenej medzinárodnej konferencie v Bratislave, na ktorej sa zúčastnili premiéri a vicepremiéri desiatich krajín kandidujúcich do NATO, vyplynulo, že o našom vstupe do tejto aliancie rozhodne politické smerovanie krajiny a občan. Predpokladám, že občan Mečiar!

Odvolaný podpredseda vlády Pavol Hamžík sa chce na mimoriadnom kongrese SOP v Košiciach opäť uchádzať o priazeň delegátov a kandidovať na post predsedu strany. A to si myslí, že ho zvolia zo súcitu?

Minister vnútra Ladislav Pittner sa stal už šiestym členom Dzurindovho kabinetu, ktorý sa musel vzdať funkcie, keď - podľa vlastných slov - odstúpil pre nespokojnosť ľavicovej časti koalície s prácou jeho rezortu. Jednoducho, tí "komunisti" ho prenasledujú celý život.

Mimovládna organizácia Spoločnosť priateľov zeme vytkla ministrovi životného prostredia Lászlóovi Miklósovi neodbornosť a nepravdivosť argumentov, ktoré použil v súvislosti s ich požiadavkou zákazu obalov z PVC. No konečne si niekto po dva a pol roku pána ministra všimol.

O svojej spôsobilosti vykonávať funkciu ministra vnútra presvedčil Ivan Šimko tým, že vo veľmi citlivom období po revolúcii bol predsedom branno-bezpečnostného výboru Snemovne ľudu vo federálnom parlamente. A ako malý chlapec sa určite často hrával na policajtov.

Zatiaľ čo poslanci Peter Tatár, František Šebej, Peter Osuský a exposlanec Peter Zajac vystúpili z Demokratickej strany, jej bývalý predseda Ján Langoš sa v nej rozhodol zotrvať. Predsa musí zostať niekto, kto na záver zhasí svetlo.

Podpredseda KDH Daniel Lipšic, o ktorom vraj premiér uvažoval ako o kandidátovi na post ministra vnútra, vyhlásil, že by túto ponuku neprijal, lebo si na to netrúfa a na čele tohto ministerstva by mala stáť osoba, ktorá má odborné znalosti. Hovorí pán podpredseda ešte stále o Slovensku?

Anna Malíkova poslala víťazovi talianskych volieb Silviovi Berlusconimu blahoprajný list, v ktorom vyjadrila "presvedčenie, že ich ďalšia vzájomná spolupráca bude prospešná a po parlamentných voľbách na Slovensku sa bude realizovať aj na vládnej úrovni". To je zvláštne. Väčšinu ľudí po svadbe zmysel pre humor opustí.

Na prístupových rokovaniach s Európskou úniou v Bruseli uzavrelo Slovensko štyri kapitoly európskej legislatívy, čím sa v neoficiálnom rebríčku dostalo pred Česko. Tak, a to majú za to, že nás vyradili vo štvrťfinále MS v ľadovom hokeji.

Po spoločnom rokovaní vlády a predsedníctva ZMOS-u vo Vysokých Tatrách označil premiér Mikuláš Dzurinda reformu verejnej správy za svoju obrovskú prioritu. Na mieste predstaviteľov ZMOS-u, by som od tohto okamihu prestal spokojne spávať.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984