Otázka týždňa

Viaceré médiá priniesli informácie o údajnom korupčnom škandále, podľa ktorých oficiálny sponzor SDĽ Brevity, s.r.o., mala získať niekoľkomiliónové zákazky v dvoch rezortoch, ktoré vedú ministri nominovaní touto stranou. Milan Ftáčnik a Brigita Schmögnerová sa od týchto obvinení dištancovali, rovnako ako poslanec Peter Weiss, ktorý spoluvlastníkov firmy do SDĽ priviedol.
Počet zobrazení: 1380

Viaceré médiá priniesli informácie o údajnom korupčnom škandále, podľa ktorých oficiálny sponzor SDĽ Brevity, s.r.o., mala získať niekoľkomiliónové zákazky v dvoch rezortoch, ktoré vedú ministri nominovaní touto stranou. Milan Ftáčnik a Brigita Schmögnerová sa od týchto obvinení dištancovali, rovnako ako poslanec Peter Weiss, ktorý spoluvlastníkov firmy do SDĽ priviedol. Prečo ste verejne pripustili možnosť klientelizmu u straníckych kolegov v súvislosti s aktivitami Brevity bez toho, aby vám novinári umožnili podrobnejšie preštudovanie dokumentov?

Braňo Ondruš, podpredseda SDĽ: Ministerka Brigita Schmögnerová vysvetlila, že nemohla ovplyvňovať zmluvu medzi Strediskom cenných papierov a firmou Brevity, pretože tá bola podpísaná ešte v čase Mečiarovej vlády. Minister Milan Ftáčnik poukázal na riadny výber prostredníctvom verejného konkurzu. Mrzí ma však, že sa uverejnili informácie o personálnom prepojení medzi ministerstvom financií a spomínanou spoločnosťou po minulých parlamentných voľbách, ako aj informácia ministerky o nevýhodnosti tejto zmluvy pre štát, keďže Brevity bola sponzorom SDĽ.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984