Stalo sa

Ruský minister zahraničných vecí Igor Ivanov oznámil, že schôdzka Vladimira Putina s Georgeom Bushom sa uskutoční 16. júna v Bratislave, pričom však išlo o mylnú informáciu, keďže si poplietol Slovensko so Slovinskom. Faktom zostáva, že americký prezident by mohol na Slovensko prísť naozaj iba omylom.
Počet zobrazení: 1433

Ruský minister zahraničných vecí Igor Ivanov oznámil, že schôdzka Vladimira Putina s Georgeom Bushom sa uskutoční 16. júna v Bratislave, pričom však išlo o mylnú informáciu, keďže si poplietol Slovensko so Slovinskom. Faktom zostáva, že americký prezident by mohol na Slovensko prísť naozaj iba omylom.

Za snahu odstrániť z vedenia SNS všetkých oponentov predsedníčky Anny Malíkovej označil poslanec Ján Sitek svoje odvolanie z postu predsedu odborného klubu obrannej a bezpečnostnej politiky. Vyzerá to tak, že Jano Slota má ďalšieho parťáka do tanku.

Keď v uplynulých dňoch prijal Rudolf Schuster Otta Habsburga, nastala svojím spôsobom kuriózna situácia, keďže demokraticky zvolený prezident vítal potomka cisárskeho rodu, ktorému kedysi patrilo nielen Slovensko, ale aj dnešný Prezidentský palác. A mne sa zdá, ako keby to bolo skôr naopak.

Slovenský prezident je pevne rozhodnutý absolvovať jesenný výstup na Gerlachovský štít a tvrdí, že naši lekári mu to neodporúčajú preto, lebo ho nepoznajú, no innsbruckí, ktorí ho poznajú, vraj nie sú proti. Asi práve preto, že ho dobre poznajú.

Hlavný prezidentov poradca Ján Bílek, ktorý vo veľkom podniká a je členom viacerých dozorných rád, tvrdí, že ako poradca dostáva smiešny plat. Tak po tejto informácii už začnem prijímať všetky výstupy z Prezidentského paláca s oveľa väčším pochopením.

Generálny tajomník NATO George Robertson počas návštevy Slovenska vyhlásil, že Vladimír Mečiar nebol jedinou príčinou neprijatia našej krajiny do NATO a že výsledky volieb vôbec neovplyvnia proces prijímania, keďže vedia, že HZDS je už silno za vstup. A tak mi napadá, že možno by im aj celkom vyhovovalo, keby bol Vladimír Mečiar v budúcej vláde.

Počas parlamentnej rozpravy pri odvolávaní Ivana Mikloša sa poslanec HZDS-ĽS Vojtech Tkáč vyjadril, že jediným kusom tela, ktorý vojde do dejín, je Dzurindov jazyk. No a čo? Aj miesto v kuchárskej knihe má svoju určitú hodnotu.

Lekári v ruskom meste Vači neďaleko Nižného Novgorodu dostali od mesta namiesto výplaty po tri tony vysoko kvalitného hnojiva z miestnej živočíšnej farmy. Myslím si, že aj pre značné množstvo našich poslancov by to bolo celkom adekvátnou formou odmeny.

Slovenský prezident Rudolf Schuster v prejave o stave republiky tvrdo napadol celú vládnu koalíciu, ale najmä predsedu vlády Mikuláša Dzurindu, čím vzťahy medzi sebou a premiérom vyostril na nebývalú úroveň. Asi si pán prezident spomenul na hviezdne časy svojho predchodcu Michala Kováča.

V Juhoafrickej republike sú aj po návšteve amerického ministra zahraničných vecí stále sklamaní z dávnejšieho Bushovho vyhlásenia o Afrike ako o okrajovom teritóriu pre americkú politiku. Nech sa však s tým v Afrike veľmi netrápia. Pre Američanov je okrajovým teritóriom v podstate celý zvyšok sveta.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984