Vytrhnuté z internetu

Jedno zo strašidiel, ktoré v súčasnej Európe mátožia, je akási "keltská móda". Svoje keltské korene objavujú aj naši bratia za riekou Moravou. Možno kňažná Libuše bola vlastne druidkou a praotec Čech sa v skutočnosti volal Segovesus.
Počet zobrazení: 1320

Jedno zo strašidiel, ktoré v súčasnej Európe mátožia, je akási "keltská móda". Svoje keltské korene objavujú aj naši bratia za riekou Moravou. Možno kňažná Libuše bola vlastne druidkou a praotec Čech sa v skutočnosti volal Segovesus. Overiť sa to dá na internetovskej adrese www.fenomen.cz/kelt_otaz3.htm. Keltský pôvod Čechov možno tiež dokazuje výskyt istej vzácnej genetickej mutácie, ktorá sa vyskytuje v Česku, Británii, francúzskom Bretónsku, Írsku a v Rakúsku (pozri adresu www.taxoft.cz/nemeton/historie/kelti.shtml).

Biológ Matt Ridley v knihe Červená kráľovná vyslovil veľmi originálnu teóriu, prečo sa pohlavne rozmnožujeme. Mimochodom, Červená kráľovná je jednou z postáv knižky Lewisa Carrola Alica v ríši divov, ktorá jej hrdinke povedala, že ak chceme ostať na mieste, musíme neustále kráčať dopredu. Táto metafora znamená, že evolúcia v prírode zlepšuje všetkých, čo nám idú po krku, takže, ak chceme prežiť, musíme sa tiež zlepšovať. Pohlavné rozmnožovanie je oproti pučeniu alebo deleniu značne nevýhodné. Ridley dospel k záveru, že nás k nemu núti existencia parazitov. Aby sme sa im ubránili, organizmus v ďalšej generácii musí byť iný, a práve pohlavné rozmnožovanie zaisťuje potrebnú variabilitu. Ak chcete získať k sexu dostatočný odpor, vyťukajte si adresu www.dhushara.tripod.com/book/socio/rq.htm anchor3672926.

Jednou zo záhad Stalinovej osobnosti je, že sa niekedy dokázal zľutovať. Stalo sa to aj v prípade spisovateľa Jevgenija Zamiatina, autora románu My. Tento sovietsky autor sa stal zakladateľom nového literárneho žánru, ktorý dostal názov antiutópia. Ak si porovnáme napríklad slávny Orwellov román 1984 a Zamiatinov My, vidíme, že ten ruský bol pravdepodobne inšpiráciou. V Zamiatinovom diele sa inžinier D-503 zoznámi so ženou I-330 a obaja sa dopustia nielen zakázaného ľúbostného citu, ale pokúsia sa aj vzoprieť diktátorskému režimu. Skončia však tragicky. Ak patríte k tým, čo ovládajú ruský jazyk, tak informácie o Zamiatinovi nájdete na adrese www.zajatin.narod.ru, alebo v angličtine na adrese www.geocities.com/Athens/Delphi/1634/Zamyatin.html. Na internete je text románu iba v ruštine na adrese orel.rsl.ru/nettext/russian/zamjatin/myu.htm. Pravda, sovietsky literárny kritik Riurikov napísal, že hoci Zamiatin mieril na sovietsky systém, v skutočnosti zasiahol nemecký fašizmus.

Na internetovskej adrese Organizácie spojených národov možno nájsť aj správu o stave práv žien. Nachádzajú sa tu zaujímavé dokumenty i štatistiky. Niektoré informácie, ako je správa o situácii žien v Afganistane, tu chýbajú. Tá je na adrese www.un.org/womenwatch.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984