TC Lemons – elektronické citróniky

Počet zobrazení: 1807
16b-m.jpg

TC Lemons (Three Common Lemons) je názov skupiny, ktorá vznikla v roku 1998. Zameriava sa na elektronickú hudbu a jej štýl sa pohybuje od house cez drum´n´bass až po ambient. Stálymi členmi sú speváčka Sylvia Okyne, Ján Hedera a Michael Mráz, ktorí programujú a hrajú na klávesové nástroje. Skladby sú vokálneho charakteru, no objavujú sa tu aj rapové pasáže, na ktorých sa podieľa hosťujúci rapper AJ. Skupina TC Lemons vystupovala pred hviezdami ako DJ Louis Osbourn, alebo DJ FunkStar de Luxe a mohli ste ju vidieť naživo aj na prvej tanečnej párty pod svetoznámou značkou CREAM. Od svojho vzniku stihla zremixovať skladby pre Janka Kurica a Věru Bílu na ich spoločný album Cigánsky plač, pre Roba Pappa, skupinu Shellwoy, speváčku Sonju a nahrala aj hudbu a skladby na soundtrack k slovenskému filmu režisérky Evy Boruševičovej Vadí – nevadí. V súčasnosti sa dostala do top ten súťaže Coca Cola Popstar 2003.

Ako sa skupina od svojho vzniku zmenila? Sylvia Okyne: Jednoznačne sme dozreli a naša hudba znie lepšie. Zaradili sme nové nástroje a kúpili nový mixpult.

Zatiaľ ste nevydali cédečko. Pripravujete ho? Ján Hedera: V súčasnosti je to problematická otázka nielen pre našu kapelu. Predaj CD na Slovensku so slovenskou hudbou je dosť ťažký. Niektoré kapely pribrzdilo už len to, že sa CD nepredávalo tak, ako očakávali. Mnoho skupín pre to zaniklo. Ale určite by sme ho vydať chceli, pretože skladby naň pripravené máme. V súčasnosti však skôr investujeme do techniky, aby skladby boli ešte kvalitnejšie.

Ako by ste charakterizovali svoju hudbu? Michael Mráz: Je iná na slovenské pomery. Doterajšia zaužívaná poprocková scéna je jednoznačne v prevahe. Táto hudba sa páči hlavne nám a zatiaľ sme sa presvedčili, že nejde o štýl, ktorý by počúvala väčšina ľudí. Sylvia Okyne: Je to hudba, ktorá nás nielen baví, ale aj napĺňa. Niekedy sa stane, že aj keď nás diváci počujú prvý raz, tak sa začnú pýtať, odkiaľ vlastne sme, ale bavia sa a to nás motivuje.

Kde vás možno vidieť v najbližšej budúcnosti? Michael Mráz: Najbližšie to bude v období máj – jún krst CD kapely Depeche Mode, na ktorý spravili české kapely remixy ich skladieb a zo Slovenska pozvali práve nás. Budeme jediná slovenská skupina na tomto pripravovanom hudobnom projekte. Ďalej to budú vystúpenia letného charakteru na Duchonke, v Senci, v podstate to bude päť summer parties s niektorými kapelami z Čiech aj Slovenska.

V súčasnosti sa dosť často hovorí o imidžových kapelách, ktoré často menia druh a štýl hudby. Nerozmýšľali ste zmeniť štýl, keď nie je zatiaľ až tak v obľube? Sylvia Okyne: Toto je náš štýl, meniť ho nechceme. A ak sa niekedy aj zmení, tak len časom alebo naším presvedčením. Určite nie preto, že momentálne letí niečo iné.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984