Som vlastizradca?

Počet zobrazení: 2064

Predseda vlády SR v jednom rozhlasovom vystúpení konštatoval, že zmluva s USA nám má pomôcť brániť našu suverenitu a územnú celistvosť. Pravdepodobne má informácie, že Putin sa pokúsi anektovať Zemplín alebo aj Šariš a článok 5 zmluvy NATO zrejme jeho členovia nedodržia a neprídu nám pomáhať. A ak ide o územnú celistvosť Ukrajiny, tak náš učiteľ, inžinier robotník a roľník radšej podľa neho a jemu podobných odsúhlasí vypovedanie vojny Rusku, aby sme zachránili pred ním pás zeme, ktorý je síce súčasťou Ukrajiny, ale jeho obyvatelia podobne ako aj v iných oblastiach Ukrajiny väčšinou rozprávajú po rusky. Dojemné je tiež tvrdenie, že zbrane, ktoré sa ocitnú na našom území, budú obranné, asi podobne ako zbrane, ktoré Američania nasadili v Paname, na Grenade, v Iraku a Afganistane snažiac sa , aby menované krajiny neohrozovali občanov USA a budú tu len dočasne, ako napríklad v Nemecku (od roku 1945 dodnes) alebo na Kube Guantánamo (od 1903 dodnes). Mali by sme tiež privítať, že USA budú trestať svojich previnivších sa vojakov na našom území sami, a tak odbremenia naše preťažené súdnictvo. Môžeme si byť istí, že dostanú prísne tresty podobne ako vrahovia vo Vietname, ktorých americké súdy najprv odsúdili a potom omilostili.

rusrusrus.jpg
Kresba: Ľubomír Kotrha

Najstrašnejší na tom všetkom je tiež vyvolávanie dojmu, že ruské tanky sa nezastavia kdesi na východnej Ukrajine, ale že budú mašírovať až po Lamanšský prieliv. Pritom je úplne zjavné, že takýto výlet nemá ruská armáda v úmysle, ale nemá na to ani nijaký dôvod. Veľký expert na Ukrajinu, pán či predtým súdruh Duleba, nám tiež veci neobjasnil dostatočne. Stačilo povedať, že ruské vojská by sa nemuseli pohybovať vo (vôbec nie) extrémne blízkej vzdialenosti od ukrajinských hraníc, keby sa ukrajinská armáda (ktorá, ako zažil na vlastnej koži istý známy slovenský novinár, cvičí streľby nie na bežných terčoch, ale na maketách Kremľa) zaviazala, že neobsadí Donbas vojenskou silou, ale začne konečne plniť Minské dohody, ktoré ju zaväzujú k rokovaniu s neposlušnými časťami Ukrajiny.

Predpokladám, že pravoverní obdivovatelia Ameriky (ja obdivujem len staršie americké filmy, hercov a dramatikov a ešte „mafiána“ Sinatru) ma zaradia medzi Putinových agentov a kryptoboľševikov namiesto toho, aby reagovali na konkrétne argumenty, ktoré okrem iných predložil aj vládnou väčšinou vybraný generálny prokurátor, ktorému ich zakázali predniesť v parlamente a hrozia mu potrestaním. Nuž opäť platí heslo: S veľmocou (tentoraz nie východnou, ale západnou) na večné časy! Škoda, že Július Fučík bol komunistom, lebo tým, že použijem jeho posledné slová z Reportáže spod šibenice (Ľudia, mal som vás rád, bdejte!) sa v očiach prozápadných demokratov definitívne odpíšem. Našťastie v televízii a rozhlase som nikdy nevystupoval, ba ani nemienim vystúpiť, takže mi nehrozí, že sa dostanem na čiernu listinu so zákazom vstupu do médií (ako Čarnogurský alebo Chmelár). Dnešní mocní nechcú, aby ľudia rozmýšľali, stačí, ak budú veriť ich jedinej „pravde“.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984