Blog používateľa Eduard Chmelár

Celkový počet zobrazení titulu: 2830 | Týždenné zobrazenia: | Dnešné zobrazenia: 183

Prezidentka zneuctila Medailu za statočnosť

Prezidentka republiky Zuzana Čaputová dnes zneuctila najvyššie vojenské vyznamenanie – Medailu za statočnosť –, keď ho udelila vojakom, ktorí sa podieľali na celoplošnom testovaní obyvateľstva. Uvedomujem si, že mnohí z nich obetovali svoje voľno nad rámec svojich povinností, ale aby ste pochopili, že udeľovať im za to štátne pocty je poriadne prehnané, pripomeňme si, kto doteraz toto ocenenie získal. Tejto cti sa doteraz dostalo 15 vojakom, z toho 6 in memoriam.

Česť vašej statočnej práci!

Chcel by som najmä našim médiám a politikom pripomenúť, že Prvý máj nie je sviatkom zamilovaných a že dnes nemáme voľno preto, lebo oslavujeme vstup do EÚ. Sviatok práce je významným dňom na celom svete a len hlupák alebo ignorant v ňom vidí „oslavu komunizmu“. Týmto sviatkom si pripomíname dnes už 135. výročie udalostí, keď po celých Spojených štátoch vyšlo 1. mája 1886 do ulíc 300 tisíc štrajkujúcich zamestnancov tovární, aby požadovali skrátenie pracovného času z 12 na 8 hodín denne. Odpoveďou im bola paľba do robotníkov, 6 mŕtvych a 50 zranených v Chicagu.

Rezort diplomacie zneužíva rozvojovú pomoc na protiruskú propagandu

Tí, ktorí poznajú moje názory už nejaký ten čas, vedia, že sa dlhodobo zasadzujem o to, aby si Slovensko namiesto 2 % na vojenské výdavky plnilo radšej svoj medzinárodný záväzok, ktorý stanovila OSN – dávať na rozvojovú pomoc minimálne 0,7 % HDP. Pre Slovenskú republiku je zahanbujúce, že so svojimi 0,12 percentami je na poslednom mieste donorov rozvojovej pomoci krajín OECD. Príspevky tohto druhu nepovažujem len za humanitnú pomoc, ale aj cielenú investíciu do vlastnej bezpečnosti.

Napätie nikdy nezvyšuje pohyb vojska na vlastnom území, ale presun cudzích vojsk k jeho hraniciam

V dnešných politických diskusiách zaznela opäť spŕška klamstiev a dezinformácií o konflikte na Ukrajine. Poďme si rozobrať aspoň niektoré. Dohodnutým naratívom všetkých militaristov posledných dní je obvinenie Ruska, že o svojich súčasných cvičeniach na hraniciach s Ukrajinou neinformovalo. Niektoré reakcie by boli naozaj vtipné, keby doba nebola vážna. Napríklad minister obrany Naď v TA3 celkom vážne povedal, že „Rusi nech skončia svoje cvičenie na západnej hranici a nech sa vrátia domov“... A kam by si pán minister predstavoval, že by sa mali vrátiť?

Zradcovia slovenských štátnych záujmov

Priatelia, zapamätajte si tieto mená: Vladimír Bilčík, Michal Šimečka, Michal Wiezik (koalícia Progresívne Slovensko – Spolu), Peter Pollák (OĽaNO), Miriam Lexmann (KDH), Eugen Jurzyca (SaS). Týchto šesť europoslancov zradilo štátne záujmy Slovenskej republiky. Tento týždeň bez záujmu slovenských médií schvaľoval Európsky parlament správy o Srbsku, Albánsku, Kosove a Severnom Macedónsku.

Máme právo pýtať sa, kam a prečo sa presúvajú vojská USA cez naše územie

Stalo sa už temnou tradíciou, že prakticky každý piatok nám Naďovo ministerstvo obrany oznamuje presuny amerických vojsk cez naše územie. Aj ďalší týždeň nás ich čaká sedem. V tejto súvislosti však upozorňujem, že ak si vláda myslí, že toto formálne oznámenie stačí, je na veľkom omyle. Máme právo na transparentné informácie o tom, KAM a PREČO sa ozbrojené sily cudzích štátov sústavne presúvajú cez naše územie jedným smerom a späť sa nevracajú. Tým skôr, že sa množia informácie o pripravovanej ofenzíve na Donbase a obavy z rozpútania novej vojny sú oprávnené.

Ďakujem, pán premiér!

Priatelia, už viac ako hodinu ma tu trhá od smiechu. Po nečakanom dovezení vakcíny Sputnik V na územie Slovenskej republiky sa všetci agenti a dosadení miestodržitelia amerického impéria prestali ovládať a krotiť svoje antiruské šovinistické pudy a doslova vybuchli. Šéfa parlamentného eurovýboru Tomáša Valáška let do Moskvy tak rozčúlil, že na protest odišiel z vládnej koalície.

Eduard Chmelár

Autor zatiaľ neuviedol o sebe bližšie informácie.

Blogy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984