Blog používateľa Anton Hrnko

Celkový počet zobrazení titulu: 2191 | Týždenné zobrazenia: | Dnešné zobrazenia: 145

AKO SOM SA STAL HULVÁTOM,
alebo spomienka na Milana Ftáčnika

Pred pár dňami nás zastihla smutná správa, že Milan Ftáčnik, ináč skvelý človek, už nie je medzi nami. Myslím si, že nezaškodí pripomenúť si tohto pedagóga, politika i ministra školstva aj anekdotickým spôsobom. Teda, ako som sa stal hulvátom a akú úlohu pri tom zohral Milan Ftáčnik.

Čo by bolo treba

Keď človek počúva nových vyťahovačov maďarskej karty typu Gyimesi, ale aj nových vodcov „zjednotených maďarských strán“ (to sme tu už kedysi mali), napadá ho, čo si títo ľudia myslia o svojich slovenských spoluobčanoch. Oni si fakt myslia, že sme tu všetci trafení ťažkým kladivom po hlave ako niektorí priatelia pán poslanca OĽaNO? O čom nás to tu chcú presviedčať, hádam nie o tom, že veríme pri ich „memorandách“ a snahách o „okolia“, že im ide úprimne o harmonické spolužitie občanov Slovenskej republiky bez rozdielu národnosti?

V tomto prípade
už nejde o Sputnik V

To, čo vystrojil dnes I. Matovič v Budapešti, je jednoducho neprijateľné. Išiel vraj rokovať s maďarským ministrom zahraničných vecí Szijjartóom a premiérom V. Orbánom o ruskej vakcíne Sputnik V. Avšak na rokovanie so sebou si nevzal nikoho kompetentného z odboru, ale predstaviteľa maďarskej iredentistickej politiky vo svojom hnutí Gy. Gyimesiho. O čom vlastne potom rokoval bývalý slovenský premiér s čelnými predstaviteľmi Maďarska, keď sa na rokovaní nemohli zúčastniť zástupcovia slovenskej diplomacie?

Už takmer celkom bežná správa

S pravidelnou periodicitou sa objavujú v našej tlači správy typu Počítačová sieť Kongresu USA bola napadnutá pravdepodobne ruskými hakermi alebo Bundestag napadli hakeri pravdepodobne z Ruska atď. atď. atď. Vzápätí zahrmia vyhrážky smerom na východ. Ale skutočne sú vinní „ruskí“ hakeri za to, že siete v amerických, nemeckých, vo francúzskych... inštitúciách sú nabúrané a uniknú z nich citlivé informácie? Nie je chyba v bezpečnostných opatreniach daných sietí, že sa ich podarí prelomiť?

Ešte k zákonu o štátnom občianstve

Slovensko sa zmieta v pandemickej i politickej kríze, národ je jednosmerne orientovaný na fyzické a psychické prežitie v tejto zložitej situácii, ale „priatelia“ Slovenska nespia. Bez širšej diskusie, v podmienkach výnimočného stavu prijal minulý týždeň parlament v prvom čítaní návrh zákona o novelizácií zákona o štátnom občianstve č. 40/1993 Z.z. Treba povedať, že žiadne okolnosti – či už vonkajšie alebo vnútorné nás nenútia zmeniť tento zákon, ak pominieme neskrotnú túžbu Maďarska anektovať slovenských občanov maďarskej národnosti, žujúcich na našom území.

Zaplatí slovensko za ruskú vakcínu rozvratom vnútornej súdržnosti štátu?

Tak sa to prevalilo. Darmo sa neuveriteľne dobrý človek chvastal tým, že vraj Matovičovi vybavil ruskú vakcínu. Ľudia, ktorí vedeli, o čom to bolo a ako sa k tomu dospelo, sa len usmievali, ako sa tento tragéd snaží dostať na vlne súhlasu s ruskou vakcínou na slovenskom trhu z politického hrobu, kam sa svojím ja - ja - ja sám uložil. Dnes vyšla najavo skutočnosť, ktorá musí v tejto súvislosti pohnúť srdcom každého človeka, ktorý to so Slovenskom myslí úprimne. Pán premiér sa priznal, že mu s nákupom ruskej vakcíny pomáhal maďarský minister zahraničných vecí Szijjártó.

Anton Hrnko

Autor zatiaľ neuviedol o sebe bližšie informácie.

Blogy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984