Bratislava: Dni slovenskej literatúry – „Zaži knihy naživo“

streda, 15. október 2014 - 19:00 to nedeľa, 19. október 2014 - 22:00


dni_literatury.jpg

Dni slovenskej literatúry prinesú takmer stovku literárnych podujatí, stretnutia so 146 autormi, ilustrátormi a hudobníkmi, s desiatkou ďalších účinkujúcich.

Zaži knihy naživo – tak znie pozvánka na podujatia, z ktorých si môže vybrať každý čitateľ. Ukážky poetických aj prozaických textov slovenských autorov v podaní mladých hercov si cestujúci vypočujú aj v prostriedkoch  bratislavskej MHD. V Starej tržnici si návštevníci budú môcť kúpiť knižné novinky od 30 vydavateľov. V Literárnom HYDEPARKU na námestí pred novou budovou SND dostanú slovo blogeri, pesničkári a príležitostní literáti.

Na poschodí Starej tržnice sú cez víkend pripravené literárne a výtvarné workshopy pre deti. Sobotné programy vo V klube sú tiež určené deťom a ich rodičom. Súbežne s divadelnými predstaveniami a dramatizovanými čítaniami z kníh pre najmenších si môžu návštevníci pozrieť animované filmy, ktoré našu tvorbu reprezentovali na tohtoročnom Bienále animovanej tvorby.

Hlavným garantom Dní slovenskej literatúry je MK SR, hlavnými organizátormi sú Literárne informačné    centrum, Asociácia organizácií spisovateľov Slovenska a Spolok slovenských spisovateľov.

Všetko o festivale nájdete na Dni slovenskej literatúry

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984