Najväčší taliansky bluesový gitarista, spevák a skladateľ Roberto Ciotti v Bratislave

štvrtok, 7. február 2013 - 19:30

roberto ciotti.jpgRoberto Ciotti, najväčší taliansky bluesový gitarista všetkých čias, spevák a skladateľ prichádza po prvýkrát na Slovensko. Jeho trio tvoria spoluhráči Ivano Fortuna na bicích a Fabiola Torresi na bassgitare. Ako predkapela sa predstaví nadžánrová bratislavská skupina Bloom s novým programom a uznávanou harfistkou Máriou Kmeťkovou.

Už tento štvrtok, 7. februára 2013 0 19.30 sa Roberto Ciotti predstaví v bratislavskom Ateliéri Babylon a dokonca prisľúbil spoločné vystúpenie s členmi kapely Bloom!

Koncom januára vychádza v poradí pätnásty album vynikajúceho talianskeho bluesmana Roberta Ciottiho “Equilibrio precario” a jednou z prvých zastávok jeho svetového turné bude práve Bratislava.

Aj keď Ciottiho meno je v týchto zemepisných šírkach málo známe, vo viacerých krajinách ho považujú za absolútnu autoritu blues-rockovej hudby, vďaka spolupráci s hudobníkmi ako Ginger Baker (z legendárneho zoskupenia Cream), Tommy Mandel (bývalý člen Dire Straits) či Brian Auger. Nemenej významná je jeho hudobná produkcia pre dva filmy oscarového režiséra Gabriele Salvatoresa.

Roberto Ciotti v priebehu svojej úspešnej umeleckej kariéry kontaminoval klasický bluesový a džezový žáner prvkami, ktoré sú vlastné skôr stredomorskej kultúre, a tak vytvoril mimoriadne originálne kompozície.

O tom, kto je Roberto Ciotti a prečo je považovaný za najväčšieho talianskeho bluesového gitaristu všetkých čias, hovoria jasne jeho albumy, pôsobivé koncerty nabité emóciami, neopakovateľná atmosféra,  ktorá sa dotýka srdca a povznáša myšlienky. Jeho talent presahuje gitaru, presahuje blues samotný.   

Predpredaj vstupeniek: Ticketportal, Predpredaj.sk

Ukážky Roberto Ciotti:

http://www.youtube.com/watch?v=oufiXkgKG60

http://www.youtube.com/watch?v=qGpbOQHL2VY

http://www.youtube.com/watch?v=7bQQwBpYQvg

http://www.youtube.com/watch?v=RNAqndrVvuI

Viac informácií:

www.robertociotti.com

www.iicbratislava.esteri.it

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984