Dobrú noc a sladké sny

Slovenská novinárska mediokracia je v panike. Deň čo deň zaznamenáva nové príznaky, že ju už takmer nikto neberie vážne. ... Kde sú tie časy, keď sa mediokratov politici báli? A ako k tomu oni prídu?
Počet zobrazení: 2205
uvod_G.R..JPG

Slovenská novinárska mediokracia je v panike. Deň čo deň zaznamenáva nové príznaky, že ju už takmer nikto neberie vážne. Kde sú tie časy, keď ráno vyšiel v Sme komentár a o hodinu zvolávali tlačovky politické partaje, myšlienočkou zrodenou pri redakčnom stole sa zapodievala vláda ba aj parlament, mimovládne organizácie, a ak sa zadarilo, a boli peniažky, tak aj ulica. Jedna časť na podporu výstrelu z pravicovej Auróry, druhá na svoju vlastnú obranu. Kde sú tie časy, keď sa mediokratov politici báli? A ako k tomu oni prídu? Nie, to nie je kríza pravice, iba strata vplyvu skupiny ľudí, ktorých nikto nikdy nevolil, napriek tomu vo verejnom priestore goebbelsovsky vládli. Cez noviny, cez televízie, cez rádiá, a pravdaže cez think-tanky, ktoré dodávali hovoriacim hlavám strelivo.

Panike podliehajú dominovým efektom všetky pravicové zoskupenia – ocitli sa nechránené dlhoročnými spojencami. Akoby nevedeli, čo majú povedať, lebo aj ak odvážne z hĺbky svojej mozgovne čosi vypustia, hneď ich za to kdejaký Janko či Marienka vypráši. Čo to?! Veď prášiť treba Fica (predtým Slotu, Mečiara, Migaša...) a nie našich! Kde sme sa to dostali, aby sa strieľali góly do vlastnej bránky?

Bystrý Ľudovít Kaník vie, že predbiehať sa na „ceste k ľuďom a istotám“ je nezmysel. Stará pani, starý pán, ktorým vzal (spolu s Ivetou Radičovou) invalidnú palicu, nie však volebné právo, si to dobre pamätá. Takže takto nie – lenže ako teda, keď nemá poruke iné skrutky, ktorými by sa uťahoval kohútik, aby peniažky netiekli neželaným smerom? A privatizačná špajza, do ktorej sa nanosili, aby ju dokonale vyplienili, je už tiež skoro prázdna? Tak čo ešte môžu ponúknuť?

Noví hrdinovia Daniel Lipšic a Jana Žitňanská to majú so svojimi snami a víziami ešte ťažšie. Bola by som zvedavá, koľko ľudí, medzi ktorých sa po vystúpení z KDH chystajú, ich tak naživo vôbec spozná. Dobre, Lipšica asi áno, často býval v televízore ako niekoľkonásobný štátny úradník, ale obávam sa, že akčný rádius Jany Žitňanskej končí tak niekde pri Malackách. Nič proti snom, pravdaže, no keby naši hrdinovia nespali, ale radšej si sem-tam niečo prečítali, ako a kedy vznikajú veľké politické strany a hnutia, koho zastupujú a od koho môžu očakávať podporu (okrem oligarchov, ktorých zo svojich snov vylúčili), asi by urobili lepšie.

Nie, na pravej strane sa nič nezmenilo, jediná zmena je v tom, že je bezvládna, lebo strašiaci do maku (Mečiar, Slota) sú preč a Ficom sa tak dlho krútilo, až prestal byť bubákom. No a inej ponuky niet. Ale ani nikdy nebola – okrem štátnej kasy, ktorá napĺňala súkromné vrecká.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
29. máj 2012, 04:38
http://deletsme.blogspot.com/2012/05/kocur-danko.html
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
29. máj 2012, 09:03
Pekne ste to napísali. Siahať na palice invalidom by sa nemalo, obzvlášť ak majú volebné právo. Už ste počuli ako sa taká invalidita vybavuje? Príkladom pre všetkých je však Smer. Podiel invalidov v parlamente za stranu Smer určite presahuje ich podiel v spoločnosti a nemajú ani palice a už vôbec nič v palici. Sloboda, rovnosť, bratstvo!!!
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
29. máj 2012, 10:47
Autor zabúda na to, že tzv. strašiaci do maku boli umele vytvorení stratégmi mimo SR a tzv. pravica bola ochotná realizovať ich zámery. V pravú chvíľu budú vyrobení noví strašiaci a prídu noví najlepší demokrati. I tí poslední môžu byť zajtra prví, len keď dostanú výdatnú podporu tých pravých "bubákov", resp. "bucks".
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. máj 2012, 11:07
Milý Danko, keď sa dosýta vyhrajkáš a povyplazuješ na tety a ujov jazyk, skús sa popýtať tých bez nôh, ktorých teta Iveta s ujom Kaníkom posielala pred komisie, či by tak náhodou nemohli už pracovať a babiek, ktoré sa motkali do kostola o paličke, ako sa im páčilo, keď im tú podporu vzali. Ty, milý Danko si taký prostáčik, že ti to iste bude na úžitok.
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
29. máj 2012, 12:42
Nepochopil som, čo chcela autorka týmto príspevkom povedať. Jediné, čo z toho článku cítiť, je zakomplexovanosť, že autorka nikdy v nejakom významnom médiu nepracovala. Apropo, ak autorka praje niektorým médiám dobrú noc, tak čo popraje sebe a Novému slovu, ktoré sa doposiaľ vôbec neprebrali. PS. Mečiara nebolo treba kritizovať, stačilo len napísať, čo povedal. Sám seba zhadzoval. A tu v Novom slove ho ešte obajujú. ???
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. máj 2012, 14:38
No, ty si toho nepochopil oveľa viac ako tušíš.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
29. máj 2012, 16:28
...ale je načase postaviť zahranične dotované politické spolky napr. SFPA mimo legality. Proste máme dosť vlastnej reklamnej mediokracie.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
30. máj 2012, 12:09
Zaujímavé, ako niektorí jedinci dokážu vyhodnotiť človeka na základe jedného jeho názoru. Apropo, som chápavý človek, možno chápavejší ako Vy. Ale pretože Vás nepoznám, nedovolím si to tvrdiť istotne. Na rozdiel od Vás.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984