Prázdne sľuby plagátových superhrdinov

*Možno ste sa práve teraz po celodennom zhone v slabo platenej práci alebo po ďalšej neúspešnej návšteve úradu práce usadili v pohodlí domova a zvažujete, či pôjdete voliť. Možno, že si poviete - kašlem na nich, je to aj tak zbytočné, veď načo mám ísť voliť, keď sa aj tak ku korytám dostanú len ďalší nenažranci, ktorých zaujíma len vlastný nenásytný žalúdok.*
Počet zobrazení: 3251
foto volby1.jpg

Všade na svete ovplyvňujú politikov rôzne záujmové skupiny, takmer každého je možné kúpiť a takmer každý sa po voľbách dokáže vykašlať na svoje sľuby. Samozrejme, česť výnimkám. Mnohí ľudia sú znechutení a rezignovali, no z bilbordov sa napriek tomu na nás neúnavne usmievajú priateľské tváre politikov.

Uchádzači o naše hlasy sú takmer dokonalí - vyhladené tváričky plné optimizmu s nenútenými úsmevmi, ktoré nedočkavo čakajú na to, aby sa mohli vrhnúť do práce pre blaho nás všetkých. Informujú nás, že sme na pokraji ekonomického úpadku, no netreba zúfať, pretože ak budeme voliť tých správnych supermanov a iných hrdinov, všetko sa zrazu zmení k lepšiemu. Nové aj staré tváre nám sľubujú, že ak sa po voľbách dostanú k moci, všetko bude úplne inak. Naivne a optimisticky naladený, večne zabúdajúci volič je ich najľahšou korisťou. Veľmi ľahko sa sľubuje hlavne novým tváram, ktoré ešte nemali šancu ukázať, aké sú v skutočnosti na doskách parlamentného divadla. Vraví sa, že po bitke je každý generál, no v prípade predvolebného ošiaľu to platí aj naopak.

Momentálne nám vládne nefalšovaná predvolebná atmosféra, v ktorej viacerí politici pripomínajú pubertiakov pred prvým rande. Túžba uspieť vo voľbách, motivovaná túžbou po moci, z nich robí nesvojprávne figúrky, ktoré sú pre to, aby upútali voličov, ochotné urobiť takmer čokoľvek. Čím je termín volieb bližšie, tým viac sú nervóznejší a vo svojich aktivitách a vyhláseniach tragikomicky smiešnejší. Strašenie ľudí  vládou jednej strany, prirovnania k socializmu a otrepaná „čarovná“ formulka „lebofico“ je zase v kurze. To sa naozaj pravicové strany nedokážu zmôcť na nič iné než len na túto obohranú pesničku?

Niektorí predstavitelia SaS-ky sú v takomto predvolebnom tranze už zopár mesiacov. Často pôsobia tak, akoby sa húževnato naučili šesť či sedem čísiel o stave našej ekonomiky a so starostlivo nacvičeným výrazom expertov ich stále opakujú dookola, pri každej možnej príležitosti. Z jedného z nich sa dokonca stal starostlivý ochranár zvierat, pričom dovtedy o také niečo ani nezakopol. Ale kampaň je kampaň...

SDKÚ sa v predvolebnom tranze zmohla iba na jedno - ľutuje samu seba, že napriek tomu, koľko toho urobila pre Slovensko, všetci chcú vďaka Gorile vidieť len tie „drobné“ korupčné negatíva.

Kresťanskí demokrati stavili zase na úplne inú kartu. Pripomínajú národu, že Slovensko najviac so všetkého potrebuje pokoj. Ako to však presne myslia, nevedia zrejme ani oni sami. Žeby sa chceli pokojne prizerať, ako sa pokojne rozkráda Slovensko, dúfajúc, že to všetko za nich vyrieši pánboh?

To, o čom sme všetci vedeli, no nikto to zatiaľ nedokázal, sa potvrdilo. Prebujnelá korupcia sa v našom štáte usadila takmer všade. Nielen na najvyšších postoch. A ak niekto tvrdí, že činy, z ktorých sú ľudia spomínaní v spise Gorila obvinení, vrhajú zlé svetlo na celý parlament, môžeme sa len pousmiať. Zlé svetlo je totiž vrhnuté už dávno, len až teraz možno naň konkrétne ukázať prstom.

Slovensko sa už dávno ocitlo v situácii, kedy mu nepomôžu len prepracované vízie ozdravenia ekonomiky, nepomôžu ani veľkodušné programy, či vytváranie dobrých podmienok pre investorov, pokiaľ tu konečne nebude nastolená vláda zákona. Avšak vláda takého zákona, ktorý bude platiť pre všetkých rovnako. Preto potrebujeme oveľa viac činy ako sľuby našich plagátových hrdinov.

Fotokoláž: Emil Polák

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
21. február 2012, 13:16
Zaujímavé, že toto slovné spojenie som z 90 % počul od zástanov Roberta Fica.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
21. február 2012, 13:37
Ja som ho počul výhradne z úst pravičiarov všemožných odtieňov. Boli medzi nimi aj inak dosť inteligentní ľudia. Je to obľúbený mediálny obušok propagandy.
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
21. február 2012, 16:08
necuduj sa ,ze super hra presilovku. Az mi je luto tych chlapov zo Smeru v kazdej dikusii presilovka .Nie piatich proti dvom ani piatich proti trom,ale jeden proti trom.Aku maju sancu ?Zial do Jiraskovskej pozicie sa dostal Smer sam. Sam sa do toho dostal ale trpiet budu vsetci.Ak tu presilovku neuhra.Drzim palce.
Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
21. február 2012, 16:11
sa budú rozdávať 10. 03. 2012. Volebným esom je "4-ka". Ďalej na http://www.nas2kriz.sk/ ...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
21. február 2012, 16:15
.V... Teraz uz Brano bojuje proti štyrom.Chudacisko.Na TA3.
Obrázok používateľa Anonymný
#4
(neuvedené)
22. február 2012, 05:12

"Možno ste sa práve teraz po celodennom zhone v slabo platenej práci alebo po ďalšej neúspešnej návšteve úradu práce usadili v pohodlí domova a zvažujete, či pôjdete voliť. Možno, že si poviete - kašlem na nich, je to aj tak zbytočné, veď načo mám ísť voliť, keď sa aj tak ku korytám dostanú len ďalší nenažranci,..."

***************************

Včera prebehla v obedňajších správach Slovenského rozhlasu zarážajúca informácia, že: "Starostu Látok a pracovníka miestneho roľníckeho družstva obvinila polícia z neoprávneného nakladania s odpadmi.

Starosta však akékoľvek porušenie zákona odmieta a tvrdí, že za udaním je predvolebný boj."Ale na kandidátke Smeru-SD do parlamentu som ho nenašla!

Ďalšie podrobnosti nájdete:

starostu-latok-stiha-policia

Z fotografie exhumovaného masového hrobu komunálneho odpadu však vyplýva pravý opak, čo tvrdí starosta. Modré vrecia na separovaný odpad sa rozhodne nepoužívali v 90-tých rokoch, čo vie takmer každý, kto je zapojený do separovaného zberu odpadu. Rozhodne po dedinách separovaný zber odpadu v 90-tých rokoch neexistoval! Takže účelová obrana smeráckeho starostu stojí totálne na vode ak: "Tvrdí, že na tomto mieste bola v 90-tych rokoch legálna skládka odpadu."Pretože vrecia so separovaným odpadom sú aktuálnej proveniencie 21. storočia!

Z internetovej encyklopédie je jasné, že uvedený trestne stíhaný starosta bol zvolený za S M E R - S D

Viac na: obec Látky

Takže Smeru-SD má po Pezinskej skládke má opäť ďalší poriadny prúser v environmentálnej oblasti.

To, že občania uvedenej obce zo zákona povinne platia za ekologickú likvidáciu komunálneho odpadu, Smeru-SD vôbec nemusí trápiť, ak je tam ich starosta???

To, že uvedená obec je pravdepodobne v najvyššom ochrannom pásme vodných zdrojov, kde sú pravdepodobne pramenné zdroje do dvoch priehrad (v Hriňovej a Málinci) s pitnou vodou, tak aj to je úplne nepodstatné???

Lebo tu ide o to, že "naši" (smerácki) ľudia si zaslúžia istoty, že budú mať dobre platené fleky aj po voľbách a hlavne, že ich nezavrú do basy!!!

Už len zostáva Smeru znovu zaktivovať D. Trnku na GP a kauzu elegantne ututlať, veď predsa ide nielen o smeráckeho starostu, ale aj o "predvolebný boj" na ktorý nesmie doplatiť Smer-SD !

Takže "je to aj tak zbytočné, veď načo mám ísť voliť, keď sa aj tak ku korytám dostanú len ďalší nenažranci..." Predsa ich treba uchrániť pre "našich" nenažrancov?

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 07:22
ktory sa tvari ako socialista je podla mna vacsie farizejstvo ako co robi nejaky ubohy dezorientovany starosta v Hornej-dolnej...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 07:24
je ich vela, media kopu za kapitalistov a za gorily a tak to potom vyzera, taka je u nas "demokracia"
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 07:46

"ktory sa tvari ako socialista je podla mna vacsie farizejstvo ako co robi nejaky ubohy dezorientovany starosta v Hornej-dolnej..." anton b.

*************************

Takže podľa vás je "dezorientovaným" starostom dovolené v najvyššom vodohospodárskom ochrannom pásme robiť mega skládky "separovaného" odpadu navlastnú päsť bez povolenia?

To vám nie je ľúto tých niekoľko desaťtisíc občanov, ktorí platia stále sa zvyšujúce platby za pitnú vodu, ktorá je hneď pri zdroji drastický znečisťovaná?

Alebo je "povolené" smeráckym starostom okrádať vlastných občanov na poplatkoch za ekologickú likvidáciu komunálneho odpadu?

Alebo je pre obyvateľov uvedenej obce "normálne" dať si tú námahu a triediť odpad, ktorý skonči v masovom hrobe komunálneho odpadu hneď niekde za obcou? To si tento smerácký starosta robí doslova srandu zo svojich voličov?

Len si spomeňte ako skončil boj občanov Pezinka a Pezinská skládka zásluhou Smeru!

Tu nejde o nejakého smeráckeho starostu z hornej či dolnej, ale o to, že sú poškodzovaní občania na každom kroku! O to, že sa im to prepečie a zostávajú vo funkciach! Podľa starorímského:

Quod liocet jovi, not licet bovi ? čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi? To je už aj smerácky starosta z "Hornej-dolnej" bohu rovný?

Práve to, že som kresťanská socialistka, tak píšem o svinstvach páchaných na bezbraných prostých ľuďoch, nech sú z ktorej koľvek strany ak zneužívajú svoje postavenie a moc im danú vo voľbách!!!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 08:12
"Teraz uz Brano bojuje proti štyrom.Chudacisko.Na TA3." Chatyv Alkov

****************************

V celku zábava, najmä ak nemá žiadne účinne "zbrane".

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 08:27
ako vy, pan Ingo, ked ste prehlasili vo svojej reakcii, ze "dobre mu tak"... take hlasky maju sionisti v OKS, lebo podla ucenia v Talmude nie su su gojimovia plnohodnotni ludia a tak ich mozno beztrestne (v zmysle moralky) zabijat a okradat...
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 08:34
Ten príspevok je síce pravdivý (možno, chýbajú tam dôležité informácie), ale používate manipulatívnosť buržoáznej propagandy. Informácie selektujete, niektoré vytiahnte, iné zamlčíte a tým manipulujete s myslením ľudí.

Toto je presne ten typ príspevku. Musíte byť cielene zameraná na hľadanie takýchto informácií ohovárajúcich Smer, alebo Vám ich dodávajú ľudia z pozadia.
Pretože takýchto prípadov problémového konania starostov by sme našli na Slovensku mnoho, zo všetkých strán. Vy však účelovo, pred voľbami,vyťahujete len konanie starostu za Smer, pritom tam chýba kopec presnejších informácií, ako to vlastne bolo.

Ja nie som volič Smeru, ale toto je až príliš okaté štvanie ľudí proti Smeru. A vôbec proti ľavici.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 11:32
Keby si strana smer neskúpila všetky ľavicové strany, mali aj ďalší ľavičiari možnosť prezentovať sa, lebo možnosť prezentovať sa majú predstavitelia politických strán. Keďže pravica je rozdrobená, má v diskusiách viac diskutérov. Je to cena za zjednotenú ľavicu. Takže už toľko neplačte, ako Vám všetci ubližujú. Aj tak je trochu odvážne hovoriť na Slovensku o ľavici a pravici.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 12:01
tak si "poplaceme" kedy chceme a nad cim chceme.Inac na praviciara az prichapavy.Pointu si pochopil presne.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 12:13
"Ten príspevok je síce pravdivý (možno, chýbajú tam dôležité informácie), ale používate manipulatívnosť buržoáznej propagandy. Informácie selektujete, niektoré vytiahnte, iné zamlčíte a tým manipulujete s myslením ľudí.

Toto je presne ten typ príspevku. Musíte byť cielene zameraná na hľadanie takýchto informácií ohovárajúcich Smer..." Milan Antal

*********************************

Pán Milan,

1, ak budem diskutovať na fore SDKÚ, tak sa budú týkať kauz libertiánov (SDKÚ a SaS)

Ak budem diskutovať na konzervatívnom fore, tak sa budú týkať KDH, KDS, OKS, OĽ a NO.

Ak diskutujem na ľavicových fórach NS a JTT, tak sa týkajú kauz komunistov, SDĽ a Smeru, hoci ten nepovažujem za čisto ľavicovú stranu, ale skôr centristickú s ľavicovou rétorikou.

Takže neviem, čo je na tom nepochopiteľné a zaujaté?

2, Ktoré informácie podľa vás chýbajú a ktoré som zamlčala?

Ja nie som investigatívna žurnalitka, ktorá by mala svoje vlastné zdroje. Výchádzam výlučne toho, čo je verejne dostupné na internete a čo ma aktuálne irituje!

Dokonca citujem a uvádzam zdroje, aby ma niekto krivo neobvinil z plagiátorstva, alebo, že prekrúcam fakty.

Kto chce vedieť viac ako ja považujem za podstatné a dôležité, tak nech si láskavo kline na link.

Prestaňte riešiť mňa a riešte vecne kauzy ľavičiarov. Dúfam, že odomňa neočakávate, že budem podobné svinstva páchané na chudobných ľuďoch zamlčiavať, alebo obhajovať?

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 12:23
a ucinna .Dokonca ju tasil.Zial len do polovice .A s polotasenym mecom sa branit neda.Stacilo po pripomenuti praviciarom, ze su koalicnikmi pridat :nech sa paci.Este stale mate v parlamente vacsinu.Radi si pozrieme ako to co ste tu naslubovali pretavite do reality.Pred volbami.Hrusovsky s tym dokonca "pocital".Zvolal mimoriadne NR.:)
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 12:28
s vecnosťou nemajú nič spoločné. Takže tam niet čo vecne riešiť a o blbostiach sa mi s Vami nechce hádať.
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 12:40
"ziaden krestan na slovensku by nechvalil tragicku smrt M.R.Stefanika" anton b. *********************************

Ak sa tak dobre vyznáte v histórií, tak mi jednoznačne napíšte čo bol čeljabinský incident, kedy sa stal? 2,Prečo Masaryk a Štefánik podporovali kontrarevolučné sily v sovietskom Rusku? Prečo z daní obyvateľov ČSR dávali milióny korún na kontrarevolučnú činnost? Prečo podporovali intervenciu proti ruským proletárom?

Fakt neviem, či máte vôbec aké, také vedomosti o protisovietskych aktivitách a postojoch Štefánika a Masaryka? Ak sa Štefánik (ako minister vojny) s Masarykom podieľali na vraždení v občianskej vojne v Rusku, hoc aj nepriamo proti proletariátu, tak sú na rovnakej úrovní zvráteností pre mňa ako Pinochet, alebo Franco. Pretože ani tí nebrali guľomety do rúk a nestrieľali proletárov v občianskej vojne, ale ju riadili ako hlavní velitelia!

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 12:44

"Inga, Vaše príspevky sú čistou manipuláciou, s vecnosťou nemajú nič spoločné. Takže tam niet čo vecne riešiť a o blbostiach sa mi s Vami nechce hádať." Milan Antal

Ja uvádzam vecne fakty a vy čo? Obviňujete ma bez akýchkoľvek relevantných dôkazov! A účelovo odvádzate pozornosť na úplné banality

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
22. február 2012, 12:47

Ja nie som volič Smeru, ale toto je až príliš okaté štvanie ľudí proti Smeru. A vôbec proti ľavici." Milan Antal

************************

V čom konkrétne?

Stránky

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984