Sociálny alchymista

Dzurindovci majú na ministrov práce a sociálnych vecí zvlášť šťastnú ruku. Za druhej Dzurindovej vlády to bol Ľudovít Kaník, ktorý dostal prezývku sociálny netvor. Za tretej Dzurindovej vlády, ktorú navonok zastrešuje Iveta Radičová, takýmto sociálnym netvorom je Jozef Mihál. Uverejňujeme komentár, ktorý vyšiel v dvojtýždenníku Bojovník.
Počet zobrazení: 1910
mihal videoblo.JPG

Ručička, ktorá znázorňuje súhlas alebo sympatie s týmto pánom, sa napr. v relácii „Na telo“, takmer ani nehýbe z miesta, keď diskutuje. Tento pán je však veľmi tvrdohlavý a napriek svojej obľúbenosti, neprestáva verejnosť vzrušovať svojou sociálnou alchýmiou. Sám priznal v Slovenskom rozhlase, že aj na posledné rokovanie vlády pred jej pádom, prišiel s návrhom na zrušenie vianočných príspevkov, aj pre tých najchudobnejších dôchodcov. Akoby mu dajaký Diabol nešeptával do ucha: - Len ich ešte potráp. Potráp ich ešte, aby sme vedeli koľko znesú.

Ešte šťastie, že aj v tejto vláde sedia ľudia, ktorí na takéto experimentovanie s chudobou nemajú žalúdky, takže jeho návrh zamietli. O čo mu vlastne išlo?

Pán minister veľmi dobre vie a vieme to všetci, že na vianočné príspevky pre chudobných dôchodcov sa vynakladá asi 65 miliónov eur. Priemerný dôchodok je u nás 360 euro, no väčšina ľudí poberá dôchodky od 250 - 300 eur a menej. Podľa Jozefa Mihala by sa mali tieto peniaze chudobným dôchodcom zobrať a mali by sa použiť na doplňovanie sociálnych služieb. Tí najchudobnejší ľudia, žijúci v ustavičnom odriekaní, by mali teda zafinancovať povinnosť štátu postarať sa o sociálne služby. S úplnou ľahkosťou, by dokázal tento človek zobrať našim starčekom a starenkám poslednú radosť zo života a uvrhnúť ich ešte do väčšieho odriekania. S takouto myšlienkou prišiel na vládu v mesiaci, ktorý je v kalendári označený ako „Mesiac úcty k starým ľuďom“. Nemilosrdný chlap, ktorý je presvedčený o tom, že každý je tvorcom svojho dôchodku a on tu nie je preto, aby bol milosrdný voči tým, ktorí si nedokázali zabezpečiť väčší a dôstojnejší dôchodok.

Nemal by však zabúdať, že aj počas jeho panovania je Slovensko velkovýrobňou nízkych dôchodkov a to kvôli minimálnej mzde, ale aj kvôli tomu, že nám stále jazdia kamionisti s platom upratovačiek a stále sú kvalifikovaní ľudia vyplácaní na dvoch páskach kvôli odvodom do SP. Čo urobil parlament, v ktorom sa to len tak hemží podnikateľmi chrániacimi si tu svoje záujmy, aby tomu tak nebolo?

Pán minister Jozef Mihál si o sebe možno myslí, že je veľkým ministrom, no veľké sú na ňom pravdepodobne iba topánky. Obklopení seberovnými podnikateľmi robí omrvinkovú sociálnu politiku pre tých najchudobnejších a najzraniteľnejších. Veľmi umne však narába s peniazmi, aby nepochybeli politickým nominantom, alebo vplyvným sympatizantom správnych politických strán. Neviem čí si potrpí aj na tituly, ale podľa mňa po marcových voľbách, keď si ľudia nasadia aj spätné zrkadielka na obdobie jeho panovania, mu pristane aj nový titul - pán exminister.

Vyšlo v Bojovníku č. 24/2011

Foto: strana-sas.sk/videobloky

 

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Komentáre

Obrázok používateľa Anonymný
#1
(neuvedené)
10. december 2011, 09:52
odkaz: vlavo kolonka Top
Obrázok používateľa Anonymný
#2
(neuvedené)
10. december 2011, 10:19

Viac ma zaujal článok "Samosloboda" zverejnený trochu vyššie v Protifašistickom bojovníkovi ako strohé konštatovanie následkov tupovoličstva v prospech SaS. Tento článok otvára trochu iný pohľad do tradičného dvojrozmerného politické myslenie.

Citujem:"...vytvorme akciové úrady. "Štát je zlý vlastník," tvrdia niektorí vysokí vládni úradníci. Otázne je, koho myslia pod štátom. Všetkých občanov alebo len seba? A tak na naše prekvapenie vážení občania, novinári, spisovatelia, kde máme slobodu? Možno jednoducho odpovedať: "Máme ju tu, novú, trojrozmernú. Zabudli sme k nej vyrobiť alebo dostať 3D okuliare." A to je veľký trojrozmerný problém. Sylvia SLÚKOVÁ, Štefan BARTOŠ"

*******************

Musíme si uvedomiť, že ak odmietneme akceptovať tretí rozmer reality, tak sa z miesta nepohneme.

Ďalšia myšlienka, ktorá ma zaujala:"Od roku 1989 v novej ére technológií sme neboli schopní vymyslieť aspoň nový názov pre zriadenie, ktoré sme prijali. Sme v demokracii, ktorú vymysleli starovekí Gréci a ich cesta je pranierovaná ako cesta ekonomickej záhuby vlastnej krajiny. Naša sloboda a zriadenie si určite zaslúžilo nové označenie. Pomaly, ale isto sme sa vzdali vlastnej slobody. Všetci sa cítime zožratí vírusom, proti ktorému niet očkovacej látky. Nerešpektujeme pravidlá a zákony, ktoré sme sami vymysleli a schválili."

Treba si uvedomiť, že nerešpektujeme ani liberálnu slobodu tých, ktorých sme si ako extrémní tupovoliči zvolili (pánov a dámy zo SaS- Mihála a Nicholsonovú)! Teraz je úplne zbytočné plakať nad rozliatým mliekom. SaS-kári ako liberáli z nielen z liberálneho domu, ale najmä liberáli telom a dušov si robia to, čo z ich prirodzenosti liberála vyplýva!

Musíme raz na vždy uvedomiť, že ak si dobrovoľne (slobodnými všeľudovými voľbami)k bezbranným ovečkám (ekonomický neaktívnym) nasťahujeme za správcov slobodomyseľných nenažratých vlkov, tak nemôžeme predpokladať, že sa zmenia na "matku Terezu" a budú 20 hodín denne pomáhať chudobným!

Takže nám chýba ten pomyselný tretí rozmer vidieť trojrozmernú realitu. Tzn. vidieť v pomyselných 3D okuliaroch to, čo a priori okato "vyčnieva z obrazu" skôr ako hodíme hlasovací lístok v prospech vlkov "v rúchu ovčom" = liberálom a kresťanským (katolíckym) konzervatívcom svoj "tupovoličský" hlasovací lístok!

Tým pomyselným tretím rozmerom (pre retardovane chápavých) je vymaniť sa z dvojrozmerného myslenia ľavica vs. pravica, ale vidieť tretí rozmer, ktorý spočíva v tom, že pri politickej bitke týchto dvoch odvekých rivalov, nikto nebojuje za záujmy ekonomický neaktívnych občanov. Tzn. nikto sa radikálne nepostaví na obhajobu práv dôchodcov, nezamestnaných, študentov, rodičov na "materských" pri deťoch, invalidov a tď.

Úplne sa sa zabúda na fakt, že kým sa do stasvu ekonomickej neaktivity dostali, tak pre túto spoločnosť dlhé roky pracovali, platili dane a odvody! Tento tretí rozmer v "tradičnom" boji ľavice a pravice praktický neexistuje. Vôbec si neuvedomujeme, že 100% raz v tejto "príživníckej(podľa liberálneho myslenia Mihála a Nicholsonovej)" vrstve ekonomický neaktívnych skončíme.

Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. december 2011, 10:24

"99% - obchod s nádejou odkaz: vlavo kolonka Top Chatyv Alkov"

***********************

Čo chcel tým A CH povedať? Môžete byť konkrétný?
Obrázok používateľa Anonymný
(neuvedené)
10. december 2011, 10:37

Strasne casy... Sedem clánkov, o ktore citatel ani nezavadil.Poniektore takmer mesiac stare .Pre nich je miestana titulke dost.99%-obchod s nádejou sa zosmrdel za tri dni.Top patri do spajze zvanej top. Tu zakon o nefajciaroch neplati? Ako na potvoru PZV,Tonik i Jozef zabudli pisat. A Emil... Chatyv Alkov

************************

Ľudia prestali vecne diskutovať, začali bojovať proti seba aj zdanlivo ľavicovo uvažujúci. Kto bude profitovať na boji frakcií od stredu na ľavo?

na to nepotrebujete ani 3D okuliare ani "Arvajovú guľu" a uvidíte, že liberáli (SaS a SDKÚ) a konzervatívci (KDH, Most a Matovičovci)!

Obrázok používateľa Anonymný
#3
(neuvedené)
11. december 2011, 10:08
to sedi. k tomu dodavam, ze socialne znetvorena je cela strana SaS, takze je logicke, akych maju ministrov. otazka je, ci su vobec nejakou stranou, alebo skor marketingovou 250 clennou skupinkou, ktora sa dostala do parlamentu vdaka tym, co pozaduju slobodne hulenie a homozvazky a navrch este nasmrt nenavidia Roberta Fica...

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984