Riško a jeho huncútstva

Najskôr Riško iba držal balónik a usmieval sa. Potom si vybral ústavnú funkciu, o ktorej dodnes nemá ani šajnu.
Počet zobrazení: 1318
risko a jeho huncutstva.jpg

Onedlho sa zviditeľnil netransparentnou dohodou s Obyčajnými ľuďmi, ktorých zaťatosť obmäkčil pravdepodobne veľmi mastnými „argumentmi“. Vzápätí špekuloval s projektom Liberálneho domu, plateného z peňazí daňových poplatníkov. A akoby toho nebolo dosť, vytvoril účelovú komisiu na odstránenie Svätoplukovej sochy spred Bratislavského hradu. Veď umelecké diela pálili a ničili aj fašisti, prečo by nemohol aj on. Stihol ešte vynadať všetkým európskym lídrom do nezodpovedných zradcov a napokon sa rozhodol, že svoj „úspešný“ štart politickej kariéry oslávi v Salzburgu. A tak si zaplatil súkromný tryskáč, aby mohol ochutnať „úžasnú molekulárnu kuchyňu“.

 Nášmu parlamentu šéfuje zabávač

 Jeden z prvých ľudí tohto štátu sa, skrátka, majstrovsky predvádza. Veľa by sa mu dalo odpustiť, keby bol iba súkromným občanom. Lenže on je predsedom Národnej rady Slovenskej republiky, druhým najvyšším ústavným činiteľom. A to je ozaj na zaplakanie.

Richardovi Sulíkovi ako by sa navyše jeho lapsusov málilo. To, čo urobil najnovšie, naozaj stojí za to. Prípravu referenda, ktoré iniciovala jeho strana Sloboda a solidarita, prakticky ignoruje, čím, žiaľ, celkom devalvuje hodnotu priamej demokracie. Do ústrednej volebnej komisie dokonca ani len neposlal žiadneho zástupcu SaS. A aby to celé zaklincoval, odôvodnil to tým, že aj tak je dôležitejšia účasť v okrskových komisiách, kde sa dajú veci „ovplyvňovať“. Takéto vyjadrenie by si ako predseda parlamentu dovoliť nemal. Rovnako ako by si nemal dovoliť napríklad zverejniť interné koaličné dohody o politickom obsadzovaní funkcií v navonok apolitickej Slovenskej informačnej službe.

 Čo tak zmeniť zamestnanie?

 Niekomu, možno mladým pubertálnym výrastkom sa takéto nemožné správanie môže zdať sympatické. Lenže aj každý násťročný pankáč určite vie, že existujú dôvody, pre ktoré líder skupiny Sex Pistols Johny Rotten nikdy nekandidoval na post predsedu parlamentu. A Richard Sulík by si mal možno konečne uvedomiť, že ak chce vo svojich móresoch ostať pankáčom, mal by zvažovať kariéru mimo politiky. Alebo aspoň kariéru mimo vedenia parlamentu, ktoré by si predsa len malo udržiavať určitú noblesu a dôstojnosť. Počas mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej budú poslanci rokovať o jeho odvolávaní, bude môcť o svojich ďalších krokoch intenzívne premýšľať. Hádam mu konečne dôjde, že pank síce nie je mŕtvy, ale v parlamente nemá čo hľadať.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984