listáreň

Čaute, volám sa Denisa, mám dvadsaťpäť rokov a chcela by som Vám napísať, ako si vážim Vašu prácu. Keďže mám priateľa Róma, veľmi dobre viem, čo je to rasizmus a aké ťažké je presviedčať ľudí, že ľudí by sme nemali deliť podľa rasy
Počet zobrazení: 1034

Čaute,

volám sa Denisa, mám dvadsaťpäť rokov a chcela by som Vám napísať, ako si vážim Vašu prácu. Keďže mám priateľa Róma, veľmi dobre viem, čo je to rasizmus a aké ťažké je presviedčať ľudí, že ľudí by sme nemali deliť podľa rasy. Nikdy nepochopím, ako si dovolí majiteľ podniku, kde sa robia diskotéky, povedať, že môjho priateľa na ňu nepustia. Nerozumiem, prečo musím zažívať situácie, keď ľudia na mňa pokrikujú na ulici, aká som hlúpa, že sa vláčim s cigánom. Vraj mi narobí kopu detí a vykašle sa na mňa. Odkiaľ berú takú istotu, že majú pravdu, a dovolia si hodnotiť človeka, ktorého nepoznajú, len preto, že je Róm? Zoznámila som sa s ním prostredníctvom chatu. Nevedela som, že chatujem s Rómom. Rozprávali sme sa o všetkom a tešili sme sa stále na to, kedy budeme spolu chatovať. Keď sme sa stretli, nebola som zaskočená z jeho tmavšej farby pleti. Brala som ho ako dobrého človeka, pretože si ma získal ľudským prístupom. Pravdepodobne sa stanem aj jeho ženou a urobím všetko preto, aby naše dieťa netrpelo kvôli intolerantným ľuďom.

Želám Vám veľa pracovných úspechov, aby ste sa čo najskôr tešili z toho, že naša slovenská spoločnosť nie je rasistická.

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984