Vyhlásenie Komisie medzinárodných vzťahov Národného zhromaždenia ľudovej moci Kubánskej republiky

Počet zobrazení: 2966

Obraciame sa na národné rady, parlamentné skupiny priateľstva a na zákonodarcov, aby sme im priblížili našu pravdu a pravdivo objasnili situáciu, ktorá bola zneužitá na obrovskú a brutálnu politicko-mediálnu kampaň zorganizovanú a financovanú zo strany Spojených štátov amerických. Táto kampaň prebieha na sociálnych sieťach, pričom sú v rámci nej používané automatizované vzorce, vďaka ktorým na Twitteri automaticky pribúdajú státisíce príspevkov s podobným počtom followerov. Túto kampaň zároveň charakterizuje intenzívne využívanie robotov, algoritmov a novo založených účtov. Celá táto kampaň ráta s podporou medzinárodných a nadnárodných masmediálnych spoločností.

V rámci tejto kampane tie skupiny nabádajú na použitie násilia, páchanie trestných činov a podporovanie nepokojov a spoločenskej nedisciplinovanosti. Zároveň vo svete úplne a nehanebne prekrúcajú a nepravivo zobrazujú našu realitu – čo tvorí súčasť ich nekonvenčnej vojny organizovanej a financovanej zo strany Spojených štátov –, aby dosiahli zmenu systému, ktorý si slobodne a zvrchovane zvolil náš ľud, ako to potvrdzuje aj naša Ústava prijatá 10. apríla 2019, za ktorú hlasovalo 86,85 % všetkých zúčastnených voličov v demokratických voľbách s veľkou ľudovou účasťou.

S absolútnou nehanebnosťou vo svete šíria zmanipulované videá udalostí, ktoré sa odohrali v iných krajinách, aby dokázali (ako ich to učia ich manuály), že na Kube vypukol absolútny chaos a bezvládie. Zároveň sa snažia ľudí presvedčiť, že na Kube vláda používa represívne opatrenia, čo nie je pravda.

V čase pandémie, ktorá tvrdo postihla celé ľudstvo a ktorej sa na Kube aj podľa štatistík nepretržite dostáva dostatočnej pozornosti, vláde Spojených štátov nestačilo zlomyseľne pritvrdiť ich kriminálnu a genocídnu politiku embarga a sledovania všetkých finančných transakcií. Napriek tomu, že za posledné štyri roky prijali 243 nových neľudských opatrení, ktoré mali krajinu dostať na kolená, si teraz navyše začali pripravovať pôdu na to, aby mohli pod dobre známou zámienkou „humanitárnej pomoci“ spustiť vojenskú agresiu. Táto „humanitárna pomoc“ navyše predstavuje porušenie nielen našich zákonov, ale i medzinárodného práva a Charty OSN.

Ako bolo zo zverejnených záberov jasné, na Kube vypukli nepokoje a na niektorých miestach isté skupiny páchali vandalizmus, spôsobili materiálne škody, vyhrážali sa smrťou, boli agresívni a svojím konaním, ktoré zapadá do kategórie páchania trestného činu, ohrozili občiansky pokoj, ktorý je pre našu krajinu charakteristický.

Na Kube neprišlo k žiadnym nepokojom, ktoré by sme mohli charakterizovať ako sociálne, hoci Spojené štáty americké sa ich snažili vyvolať.

V dôsledku viac ako šesťdesiatročného embarga sa nám nahromadilo mnoho problémov, ktoré boli ešte prehĺbené pandémiou, pričom sme konfrontovaní s obrovskými výdavkami, ktoré máme práve v dôsledku embarga, a s hospodárskou krízou, ktorú táto politika vyvolala.

Čo sa týka kubánskeho ľudu, aj naďalej je jednotný a rozhodnutý ako vždy hľadať riešenia, obohacovať a plniť hospodársko-sociálne stratégie, kreatívne napredovať ďalej a napraviť všetko to, čo je potrebné napraviť, no zároveň sa aj inteligentne a smelo postaviť tejto ekonomickej vojne, ktorá predstavuje najväčšiu prekážku pre rozvoj Kuby a pre neobmedzené uplatňovanie ľudských práv.

Nenechajte sa oklamať, kubánsky ľud pôjde aj naďalej vpred pod vedením prezidenta Miguela Díaza-Canela Bermúdeza spolu s Národným zhromaždením, Štátnou radou a všetkými inštitúciami a organizáciami občianskej spoločnosti.

V našich občanoch sú hlboko zakorenené hodnoty ako jednota, mier, svornosť, úcta, spolupatričnosť, láska a patriotizmus. A práve preto našu nezávislosť a zvrchovanosť statočne ochránime za akúkoľvek cenu.

Vyzývame všetkých zákonodarcov, aby pozdvihli svoje hlasy a žiadali koniec genocídneho embarga, článku III. Helmsovho-Burtonovho zákona a odstránenie Kuby zo zoznamu krajín podporujúcich terorizmus. Žiadajte koniec intervenčných akcií, mäkkých prevratov a tejto mediálnej kampane plnej klamstiev, ktorá má za cieľ ospravedlniť zločiny, ktoré v tomto prípade prispievajú aj k šíreniu epidémie. Žiadajte rešpektovanie práva na samourčenie a zvrchovanosť kubánskeho ľudu. Žiadajte to, aby Spojené štáty počúvali medzinárodné spoločenstvo, ktoré sa už niekoľkokrát v OSN vyjadrilo proti embargu, a žiadajte to, aby boli vypočuté milióny ľudí z Kuby i celého sveta, ktoré žiadajú odstránenie ekonomického, obchodného a finančného embarga proti našej krajine.

17 júla 2021
63. rok od Revolúcie

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984