Kolíkovej (nielen) televízna žumpa

Počet zobrazení: 4395

Pozrel som si to zo záznamu, pretože RTVS už roky nepozerám – keď budem chcieť vidieť hnoj, pôjdem na pole.

1. „Mňa strašne serie, že niektorí ľudia považujú Lučanského za hrdinu,“ hovorí herec účinkujúci vo verejnoprávnej televízii ministerke spravodlivosti Kolíkovej. Podľa vopred pripraveného scenára. (https://www.youtube.com/watch?v=OTL_vexPArI)

kolikova_rtvs.jpg

 2. Ona odpovedá ako posledná chudera: „No, Kuciak ani Palach to nebol.“ Herec si spokojne ofrkne: „Toto som od vás potreboval počuť.“ Áno, toto zaznelo včera večer v RTVS. Pár dní po smrti generála.

3. Kopne si aj ďalší herec, vraj Žitného netreba počúvať, netreba sa oňho opierať, vraj „to sa radšej opri o Bláhu“. A vraj Lučanský musel mať niečo za ušami, keď spáchal samovraždu. Kopú a kopú – veď zosnulý sa už nemôže brániť. Hrdinovia.

4. A Kolíková horlivo vysvetľuje oficiálne nezmysly, čo chrlí jej ministerstvo o smrti Milana Lučanského – pričom celé Slovensko vie, že generála Lučanského doslova umučili k smrti.

5. Z väzieb tu urobili americké Guantánamo a jedného hrdinu to stálo život – a verejnoprávna televízia za peniaze koncesionárov prikrýva zločin proti ľudskosti, čo sa tu stal.

6. V hlavnej úlohe s nejakými primitívmi, ktorí majú tú drzosť posudzovať, kto je a kto nie je hrdina, pričom ich najväčší životný výkon je, že predstierajú, že sú niekto iný – preboha, zavrite už hercom ústa, je to intelektuálny odpad.

7. Tuším, kde sa berie toľko hlúposti – veď múdrosť sa nemala ako narodiť. Existuje dôvod, prečo z papagája nikdy nebude Sokrates. Ale nerozumiem, kde sa v nich berie toľko ľudskej zloby a arogancie.

8. Najšialenejšia na tom celom bola reakcia ministerky Kolíkovej. Pár dni po tom, čo rodina príde o svojho otca – v štátnom zariadení, kde ho mali strážiť ako oko v hlave – ona bezcitne a úboho vo verejnoprávnej televízii kope do generála Lučanského...

9. Ona tam surovo sype soľ do rán smútiacej a doráňanej manželky a dcéry. Tej dcéry, ktorej ani nedovolili poslať otcovi obrázok na rozlúčku. Tej manželky, ktorej ani nedovolili sa rozlúčiť a strážili ju gorily so samopalmi.

10. Ešte aj po smrti sa potrebujú na generálovi Lučanskom vyvršovať – a ubližovať jeho rodine. Za asistencie ministerky. Za asistencie verejnoprávnej televízie. Čo je toto za surovosť?!

11. A aký signál dávame našim deťom? Nejaký primitív si v RTVS odgrgne, že ho „serie“ - áno, doslova „serie"“ – že niekto považuje za hrdinu policajného generála, ktorý strčil do basy masového vraha a mafiána Mikuláša Černáka.

12. Lebo takýchto odvážnych ľudí si mi na Slovensku nemáme vážiť. Na Slovensku podľa RTVS a Kolíkovej nemáme mať za hrdinov policajtov, ktorí riskujú svoje životy, aby tu mafiáni nevraždili nevinných ľudí.

13. Nie, podľa primitívov máme mať iných hrdinov – nie policajtov, nie bojovníkov proti mafii, nie generálov, ale „Palacha a Kuciaka“. Tak si odgrgne ministerka.

14. Predstavte si, že by niekto pár dní po smrti novinára vo verejnoprávnej televízii povedal niečo podobné o Kuciakovi? Zdalo by sa vám to fér voči rodine?

15. Ja nemám potrebu kopať do Jána Kuciaka – ak ho chcete považovať za hrdinu, je to vaše právo, pani Kolíková. Ale prečo máte potrebu znevažovať statočného policajta, čo zavrel najväčšie mafiánske monštrum do basy a riskoval pri tom všetko? To ako v mene Kuciaka chcete šíriť takýto hyenizmus a neľudskosť?

16. Pani ministerka, povedzte, akú budúcnosť má krajina, ktorá si neváži policajtov? Ktorá si neváži ľudí, ktorí nás chránia pred mafiou? Krajina, kde sa masový vrah rehlí nad smrťou generála, ktorý ho poslal do basy?

17. Akú budúcnosť má krajina, kde si ministerka spravodlivosti – ešte raz, spravodlivosti! –má potrebu doňho kopnúť ešte aj po jeho smrti a znevažovať jeho pamiatku?

18. Nebudem používať slovník primitívov z RTVS. Ani fekálny slovník Matoviča. Poviem to veľmi slušne: pani ministerka Kolíková, mňa na rozdiel od vás štve, že ste dohnali k smrti človeka s veľkým Č.

19. Štve ma, že tu vytvárate hrdinov z kdejakých novinárov, ale neviete sa zastať policajného generála, ktorý prenasledoval mafiu. Skutočnú mafiu.

20. Štve ma, ako likvidujete Slovensko a prevraciate naruby hodnoty a morálku. Štve ma, ako odporne sa správate k rodine zosnulého. Štve ma, čo za cynické monštrum je na čele rezortu spravodlivosti. A štve ma, že ste RTVS premenili na nástroj svojej propagandy.

Viete, čo je na tom najsmutnejšie – vy už sa ani neviete správať ako ľudia. Hanba vám.

Fotozdroj: https://www.youtube.com/watch?v=OTL_vexPArI


(Status na FB, 17. 1. 2021, titulok Slovo

Facebook icon
YouTube icon
RSS icon
e-mail icon

Reagujte na článok

Napíšte prosím Váš text.

Blogy a statusy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984