Milan Kožiak

Celkový počet zobrazení titulu: 15957 | Týždenné zobrazenia: | Dnešné zobrazenia: 566

Na margo diskusií k ankete „Najväčší Slovák“

Ako Slováci zmenili prevádzkové predpisy v Pekle.

Sv. Peter vraj chodieval do Pekla na obhliadku dodržiavania predpisov Ochrany zdravia a bezpečnosti pri práci.

Raz ročne – podľa Zmluvy platnej odvekov.

Čerti sa zakaždým pred ohlásenou návštevou čertovsky snažili vyčistiť všetky pekelné zákutia od smetí, sadzí, síry, atď. – pretože v Zmluve je zakotvemé „Ak budú odstránené všetky nedostatky zistené pri obhliadke z minulého roku a nebeskí vyslanci nenájdu žiaden nový nedostatok  Nebesá stratia navždy  právo vykonávať návštevy v Pekle.“

Rebélia Ladislava Chudíka "Dobrô slovo Čechom a Slovákom súcim na slovo".

V týchto dňoch spomienok na súžitie Čechov a Slovákov v spoločnom štáte otváram svoj zvukový archív a oživujem z neho jednu nahrávku, ako malú pripomienku toho - ako a čím sme vtedy žili.

Na seminári československých psychológov ešte v roku 1982, v časoch hlbokého socializmu,  predniesol Ladislav Chudík príhovor, ktorý vyvolal veľký rozruch.

dobro_slovo_.jpg

 

Nezrušiteľný rozsudok zrušený po dvadsiatich rokoch.

Rekriminácia jedného príbehu.

V týchto dňoch sa kdekto patentovane vyjadruje k 50. výročiu augustových udalostí, k tomu čo ich spôsobilo, k čomu viedli a ako to celé prebiehalo. „Napíš dačo, však máš čo!“ hovoria mi kamaráti, kolegovia, rodina. Dlho, predlho som  mlčal, iba občas som utrúsil nejakú zmienku o „svete spoza mreží“. Koho by to zaujímalo? Nakoniec som sa nechal prehovoriť a otváram vám v skratke a trochu odľahčene jeden príbeh, môj vlastný príbeh spísaný v spomienkach počas dlhej noci z 20.

O ľudskej práci v súvislostiach etiky a trhovej ekonomiky.

Väčšinu svojho pracovného života som si odpracoval v pozícii psychológa práce (podnikového psychológa) v dvoch inštitúciách. 19 rokov v Slovenskom rozhlase a 14 rokov v Národnej banke Slovenska. Toľko rokov, deň čo deň - ani sa mi nechce veriť, že som to prežil bez vyhadzova. Boli to a dodnes sú dosť odlišné inštitúcie, s odlišnou kultúrou práce i ľudskými príbehmi v nich.

List vojaka zo Slavína

alexander_vasiljevic_bodaev.jpg

Stránky

Milan Kožiak

Autor zatiaľ neuviedol o sebe bližšie informácie.

Blogy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984