Blog používateľa Gabriela Rothmayerová

Celkový počet zobrazení titulu: 5460 | Týždenné zobrazenia: | Dnešné zobrazenia: 85

Film Mečiar – a čo neprestáva prekvapovať

Pozrela som si film Mečiar (autorka T. Nvotová). Je to kaleidoskop spomienok dievčatka, ktoré sa v detstve hrávalo na Vinetua, ale ešte radšej na Mečiara. Od záberov roztrasenej kamery, keď dievčatko so škatuľou na topánky na pleci (kamera) robí rozhovor s „Mečiarom“ (hrá ho kamarátka), po zábery sály so svetelnou šou, kde na veľkej obrazovke je „nový Mečiar“ Robert Fico.

Pán Albert Marenčin vo sviežej forme

Včera u Červeného raka sa Albert Marenčin predstavil vo svojej absolútne sviežej forme, formuluje vety s bohatým slovníkom tak, že sa dajú rovno publikovať. Prešiel v spomienkach od svojho pôsobenia v SNP, kam sa dostal na odporúčanie žandárskeho náčelníka, ktorý vedel, že z domu Marenčinovcov odchádza pre povstalcov mäso, múka, chlieb a iná poživeň. Albert ešte pred prísahou očakával, že dostane zbraň, ale jeho veliteľ mu povedal: samopal môže dostať každý, ty budeš robiť dôležitejšiu prácu, na ktorú máš predpoklady. A robil.

Stoneov Putin a Alexijevičovej Rusko

Oliver Stone nakrútil veľa dobrých filmov a nikomu nenapadlo, že by mal byť posudzovaný ako jedna z postáv. Do každého filmu vložil svoju predstavu a ňou vyvolal u diváka emóciu – veď to je zmysel umenia!

Mala by sa EÚ reformovať, ak chce prežiť?

Komentovaná správa zo včerajšej debaty europoslancov Anny Záborskej, Borisa Zalu a Eda Chmelára. Boris Zala je federalistom („25 rokov ma považovali za nacionalistu“) a to, že si nechal pozastaviť členstvo v Smere SD nepovažuje za krok, ktorý ovplyvní úniu, Anna Záborská nevidí nič nové v krízach („vždy tu boli“), Edo Chmelár má z EÚ pocit, ako pred rozpadom česko-slovenskej federácie („všetci už videli, že k tomu smerujeme, ale nikto to nahlas nepriznal“).

Gabriela Rothmayerová

Autor zatiaľ neuviedol o sebe bližšie informácie.

Blogy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984